Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Rimelig rippa ja, Dukien..

 

NRK skriver om fedmeoperasjoner.. Altså, det er så sykt å leve i et samfunn der så mange mener de må fjerne store deler av magen for å kunne gå ned i vekt.

 

Og mange holder seg ikke engang til planen i ettertid.

I tillegg må de klare å gå ned 10% av vekten først for å få godkjent operasjon, altså har de motivasjon til å ta drastiske steg for å ta en operasjon som kan ødelegge livet på et utall måter. Men prøver de å gå ned all vekten med kosthold og trening og de feiler på veien så er det plutselig kroppen er det er noe galt med? Blæh..

 

Jeg vet er vanskelig, men sørger man for å ha et apparat rundt seg som kan hjelpe når man føler det ikke går (en venn, coach, lege, hva som helst) så er det så vanvittig mye mer "rewarding" å fullføre enn å legge seg under kniven.

 

Det er en trist og merkelig situasjon syns jeg. Mye av det handler vel om psykologi og hormoner ute av funksjon..

 

 

 

Angående lydbok på trening. Hæ?? Tror jeg også går for metall da gitt xD

Endret av Kakeshoma
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Noen som har fått blåmerker av trening før? Ikke fra stenger e.l. under løft, men bare helt tilfeldige. Inspiserer ikke kroppen min så ofte, men la merke til at jeg har ganske mange små ved knærne plutselig. Ikke at det nødvendigvis er noen korrelasjon mellom trening og forekomsten av disse  :p

 

Jeg har også fått blåmerker ved ene kneet! Har løftet litt tungt og gått mye på ski i det siste, men kan ikke huske å ha tryna eller lignende, så syntes dette var rart. Har ingen forklaring, men sikkert noe blodkar inni som er sprukket av tung belastning. :hmm:

 

Hvilke tanker har folk om det å kutte ned på trening av spesifikke kroppsdeler? Har slitt med ene skuldra over lengre tid, så overkropp har blitt litt neglisjert, men klarte nylig 200 kg markløft og klarer vel ish 140-150 kg i knebøy 1 rep. Rumpe og lår føler jeg er begynt å bli såpass solide at jeg vurderer å kutte ned på treningsmengde og heller gå over til vedlikehold fremfør styrkeøkning. Dette vil gi meg mer tid til å trene støtteøvelser for skulder og bryst, og jeg vil på sikt forhåpentligvis bli sterk der også (Tar vel bare sånn 85 kg 5 reps benkpress, lol).

 

Yay or nay?

Lenke til kommentar

 

At folk ikke klarer å gå i kcaloverskudd er for meg et under.

 

Uansett, godt tips til tilbehør for de som skal ned i vekt, blomkålris. Rasp den i foodprossesor, stek den i panne.

Det kjekke med den er at man kan krydre den til ønsket smak og det smaker faktisk ganske ålreit som tilbehør.

 

Igår hadde jeg stekt løk, litt bønner og mais oppi blomkålblandingen med kylling.

 

Så gårsdagens matinntak var følgende:

1 skive brød med 200g roastbeef, litt majones og syltagurk

2 kyllingfiletter med tilbehøret over

1 proteinbar.

1 pære, 2 mini gulrøtter

Øøøh. Ble du mett av det der?

 

Nei, men er jo på diett. :D

Sult er egentlig ikke noe problem, det er bare en følelse. Har forsøkt 24t faste flere ganger nå også så har på en måte vendt meg til "sult" følelsen.

 

Igår ble det litt anderledes.

200g roastbeef, 2 skiver brød, majones, suragurk sprøstekt løk,

Proteinbar

pizza til middag :D

 

Skal sies at jeg til vanlig har enorm appetit, iallfall på usunn mat og godis.

I jula kjøpte fruen 3kg julestrømpe til meg, den var borte ila en uke og da var ikke godis som sto på bordet, julemat og julefrokost iberegnet :D

 

Såeh, for at jeg ikke skal bli en fat fuck må jeg begrense inntaket i hverdagen

Endret av discostu
Lenke til kommentar

Har noen av dere noe erfaring med styrketrening med lydbok på ørene?

 

Trenger å stenge ut andres økter litt mer når jeg er på treningssenteret.

Fin måte å få slått to fluer i en smekk, hører hovedsakelig på podcast, men hender jeg drar igang en lydbok også.

Det krever litt trening, første gangene klarte jeg ikke fokusere på lydboka eller motivere meg til å trene, men når man tenker litt over fordelene (aka lese bøker OG trene samtidig = tid spart) så går det seg til.

 

Kjørte til og med tysk kurs på øret da jeg trente, typ de sier noe, jeg må gjenta på tysk. Litt amputert på trening siden jeg ikke kan stå å prate tysk til meg selv, så mumlet det lavt og satt på pause når jeg trente, startet igjen under pausene.

 

Funka faktisk.

 

Er jeg treningslei eller prøver 1RM og trenger ekstra kick må jeg fortsatt ty til musikk.

Endret av discostu
Lenke til kommentar

Nei, jeg mente ikke man skal være stille. Men når det ligger 2 firkanta små matter 1m foran deg som ligger her nettopp til markløft kan man vel bruke de..? Måtte bare matche benkpressett når han hadde pause for gjorde jo vondt i ørene å ligge en meter fra han...

 

Nei gett, det greiene der går ikke...

 

Ser det er flere som bruker disse 4-kantede mattene når de kjører markløft, selv når de står på Hammer Strength platting med innebygd dempegummi på sidene.

Problemet er at disse mattene gjør løftene lettere ved at de bygger i høyden - ganske mye også, ihvertfall de mattene som ligger på senteret der jeg trener. (1.5-2cm tykke)

Er sikker på at enkelte bruker de utelukkende av den grunn - ikke for å dempe lyden for sidemannen :no:

Slike matter skal brukes når plattingene er opptatte og man ikke klarer å vente - og på denne måten slipper man å ødelegge gulvet på senteret.

 

Jeg trener selv på et litt fisefint gym hvor "styrkeløft" og det som medfølger (støy og magnesium) i utganspunktet ikke passer helt inn.

MEN, istedet for å nekte oss å løfte tungt (og dermed bråke) går de i stedet inn for innkjøp av nye plattinger som demper bedre.

Slike plattinger er IKKE billige - det kaller jeg god service :)

Lenke til kommentar

Samme erfaring som høna her. Har alltid gleda meg til trening, men de siste åtte månedene har jeg hatt gleden av å være medlem av et treningssenter som er så bra at det alltid bare er velstand å være der. Så bra at de har ødelagt andre gyms for meg.

 

Bygger ut rack-avdelinga til tre racks (ække verdens største gym) og plasserer dem på en egen trone av matter i frivektsarealet (bygd for anledningena) sånn at folk kan slippe stenger akkurat som de vil. Satser enormt på ordentlig trening, med et frivektsareal som er plassert i sentrum av hele gymmet, og som forøvrig også stadig vokser. Er her det satses, og dette som er i fokus, ikke på teite maskiner og dilleri.

 

Alltid rent og pent, utstyr av toppklasse, ÓG lov til både å svette, grynte og bråke. Men et veldig bra miljø og ingen boleaper. Ikke barnepass eller pedikyr heller, her er det treninga som er i fokus. Drevet av fire lokale brødre som lytter til ønskene til de som trener der og bestiller og fikser etter ønsker vi kommer med. Helt, helt konge. Og masse vektskiver, så der går det aldri tomt.

 

Hvis noen bor i nærheten av Holmlia, så er det bare å sjekke ut Lia trening. Har aldri vært borti et så bra gym.

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...