Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva sier DST om å dele opp øktene til 2 økter pr dag? Fordi jeg noen ganger ikke har tid til å fullføre hele økten så gjør jeg noe på morgenen og resten på kvelden. Noen ulemper ved dette?

 

Som Evelen sier. Skal være fordelaktig. Proffene gjør det slik.

 

Egen erfaring er riktignok at det funker helt rævva i praksis - men dette skal nevnes skyldes dårlig planlegging.

Skal du trene to ganger om dagen er det nok fordelaktig å trene to vidt forskjellige "ting" pr. økt og du bør ha et planlagt program som tar hensyn til to økter.

Oppdeling av en standard treningsøkt (som jeg forstår at du skal gjøre) som mest sannsynlig består av de samme muskelgruppene fungerer nok ikke så greit.

Lenke til kommentar

Har lyst på et slags hangups stativ i taket i stua (mur) som jeg kan ta av og på som jeg vil, samt med mulighet for å bruke ringer.

Noe slik ca (bilde).

Noen som vet om noe slikt er å gå kjøpt eller om det på lages?

post-74970-0-71943700-1516023274_thumb.png

Endret av Evelen!
Lenke til kommentar

Når me først er inne på optimalt. Med tre økter i veka: baseøvingar med 3-8 reps kvar økt eller A-B-A-B osv. med td. benk og roing ei økt og press og pull-ups neste?

 

Eit opplegg som i praksis blir fullkropp og eit med splitt. Eg synest 3 økter på 2 veker med tung trening blir lite. På dagar utan benk har eg myo for bryst, men det gjev ikkje effekten av tyngre.

Lenke til kommentar

Enkelt forklart (og med forebehold om at Dukien nok har en mer utfyllende forklaring) :

Inflammasjon = betennelse. Inflammatorisk mat innholder stoffer som skaper betennelse/hindrer god immunrespons på betennelser i kroppen.

Over tid kan det føre til alvorlige kroniske sykdommer, og ellers i hverdagen påvirker det energi, humør og restitusjon, i tillegg til at eventuelle fysiske plager ikke forsvinner.

 

[som du spurte om tidligere; har ikke utdanning innen ernæring, kun interessert i temaet om hvordan forskjellige kosthold/matvarer påvirker psyken og fysikken/sykdomsbildet]

Lenke til kommentar

Som Evelen sier. Skal være fordelaktig. Proffene gjør det slik.

 

 

Hvilke proffer sikter du til? De som mer eller mindre trener på heltid har nok mer tid til dette enn meg og deg. I tillegg så tåler jo for eksempel kroppen til en toppidrettsutøver mer trening enn oss dødelige. Samme med de som har ekstra urter* i kostholdet.

Lenke til kommentar

 

Som Evelen sier. Skal være fordelaktig. Proffene gjør det slik.

 

 

Hvilke proffer sikter du til? De som mer eller mindre trener på heltid har nok mer tid til dette enn meg og deg. I tillegg så tåler jo for eksempel kroppen til en toppidrettsutøver mer trening enn oss dødelige. Samme med de som har ekstra urter* i kostholdet.

 

 

"Proffer" var et dumt uttrykk, men du forstod godt hva jeg mente.

 

Proffer er et positivt/personlig uttrykk over de som virkelig satser store deler av hverdagen på trening. De skipper ikke økter, de trener dedikert i henhold til planen sin, de sørger for å få i seg NOK mat og de restituerer NOK via søvn. De prioriterer treningen, ikke bare under selve treningsøkta.

"han/hun" kan fint ha jobb ved siden av.

Jeg tenker at det er mer vanlig med to økter iløpet av en dag enn det inntrykket jeg tolker at du har ang. den saken :)

 

En toppidrettsutøver har bygget opp kroppen sin over lang tid til å tåle dette (opptil flere fullverdige økter om dagen). Han spiser godt og restituerer mellom øktene, istedet for å dra på jobb slik vi andre gjør. Bortsett fra det er vi helt like.

 

Hvis man ikke har tid til en 90min styrkeøkt på morgenen kan man fint trene 45min x2, morgen og kveld, men ut ifra egen min personlige erfaring fungerer det dårlig å kutte en "normal" økt i to.

Eksempelvis trene en tung benkpressøkt om morgenen og deretter fortsette med bryst og triceps på kvelden fungerte dårlig for meg.

Jeg mener altså at man må legge opp treningen litt annerledes, ikke bare dele opp i hytt og pine.

Lenke til kommentar

De var et ærlig spørsmål. Tenkte du kanskje mente i ordets bokstavelige forstand, noe som ikke nødvendigvis ville vært direkte relevant for Banansplitt.

Nå må du ikke lage riper i sjela til selveste Banansplitt da :)

 

Poenget da, var at "eliteutøvere" ofte gjør dette som et del av det faste opplegget sitt. Det er jo en grunn til at de gjør det, og ikke kun baare fordi de har tid til det.

 

Ingen grunn til at vi på vårt nivå ikke kan gjøre det samme, så lenge det er gjennomtenkt det vi gjør og det står i stil til vårt nivå.

Endret av Countryman
Lenke til kommentar

Hva betyr det egentlig at noen typer mat er inflammatorisk? Hvordan vil det i praksis ha innvirkning på kroppen? Feks på restitusjon e.l.?

Betennelse er kroppens reaksjon på enhver form for vevsskade. Et annet ord for betennelse er inflammasjon, som har viktige roller i humanfysiologien. Økt inflammasjon er kroppens respons for å blant annet ta knekken på bakterier, mekanisk skade. En flis i fingeren gir begge to, mekanisk skade og bakterier. Folkeopinionen blander ofte begrepene infeksjon og betennelse - men det er kun infeksjon som alltid betyr at kroppen er invadert av mikroorganismer.

 

Det skal mye til før en kosthold kan anses som direkte inflammatorisk, det er myter at for mye omega-6 er pro-inflammatorisk og dermed negativt, men både omega-3 og omega-6 fettsyrer er begge svakt inflammatoriske.

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...