Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Parasite (2019)

Ble mest glad når jeg var kommet ferdig gjennom filmen, som var 2 ganske bortkastede timer.
Ja det slår ikke feil, når man har store forventinger. Og det hadde jeg, etter alle grenseløse genierklæringer av denne filmen.

Jo det var forsåvidt en artig nok historie dette, og ser at den er fint laget og alt det der, men hadde ventet den mye mer engasjerende.
Begynte å se den sent i går kveld, og sovnet før halvsett. Brukte en del tid å få orden på  de ulike rollene, siden disse Asiatene
særlig kvinnene ser så forbaska like ut, og alle navnene som ser mest ut som et sett med koder.
Men det var trøytige greier å komme seg gjennom, å se på de "teite" Asiatiske fjesene og høre på chadringa deres. zzzzz ..

Ikke en film som gav meg noe dette. 5/10


 
 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Delvis skrev (På 4.4.2020 den 21.41):

Enig. Nesten alle sier den er elendig, men jeg syns den er nest best.
Har de rangert sånn:
1. Terminator 1 - 9/10
2. Terminator 3 - 8/10
2 .Terminator 2 og Dark fate - 7/10
3. Terminator Genisys - 5/10

Syns altså 3 er kraftig undervurert. Meget bra film. Skjønner hvordan 2 er sett på som bedre, men personlig syns jeg den har en del patetiske elementer jeg ikke liker. Samt at hårluggen til gutten er utrolig irriterende og trekker mye ned.

Hvilke patetiske elementer trekker ned da?? Tror nok du er blant veldig få som mener T3 er bedre enn T2, men det er lov å mene det:) Selv mener jeg T2 er blant tidenes beste action filmer. Som i Alien franchisen er de 2 første filmene de klart beste. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
BioDex skrev (1 time siden):

Hvilke patetiske elementer trekker ned da??

Har vridd hjernen, men får ikke til å forklare det på en spiselig måte. Men de som skjønner skjønner nok.

Er enig ndg Alien, men syns  Prometheus også virker på høyde med de. Har sett den 2 ganger, men trenger se den mer for å få komplett inntrykk. Virket fabelaktig etter 2  gang sett hvertfall.

Lenke til kommentar

Danger Close: Battle of Long Tan

Bedre enn jeg syns traileren viste det, var positivt overasket, men traileren hadde rett i at dette er Australias svar på Mel Gibson sin We Were soldier. Nå skal det sies at det var mer eller mindre slik alle slag var i Vietnam krigen, så det er alt en variasjon av et tema. 

Interesant å se krigen fra Australsk side om ikke noe annet. En veldig standard krigsfilm, bli kjent med noen karakter, de dør på dramatisk og tragisk vis, det er heltemot osv osv. Bortett fra at dette er Australiere tilfører ikke filmen noe nytt til sjangeren, men den er bra for det den er, gode effekter(bedre enn jeg trodde da en trailer jeg så hadde ikke gode effekter) effektiv historie fortelling som gjør det lett å holde følge med de sprette formasjonene. Filmen får det jo alltid til å se ut som mange flere dør enn det som faktisk skjedde. Det ser ut som minst 100 Australiere styrker med. 

Filmen igjen viser det ekstreme motet til Nord Vietnamesiske soldater. De løper gjennom artilleri. Noe de måtte da deres taktikk var alltid å komme så nærme at de vestlige ikke tørte å brukte artilleri og fly støtte. Men det å faktisk få dem til å forsette å løpe mot fienden gjennom tett artilleri bombardering er ganske så imponerende. 

En helt ok film, legger ikke til noe nytt, men er veldig godt laget om noe cliche, om man er ute etter krigs action er filmen veldig bra, gode lyder på våpen, skuespillerne ser ut til å være gode til å leke soldater. Og det er litt morsomt å se L1A1 rifler og F1 maskinpistol, ikke våpen man ser så ofte på film og tv. 

 

Egentlig en 7/10 film,men den får 8/10 pga obligatorisk tøffe australiere +1 regelen. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Long kiss goodnight 

Det beste av 90talls action!

Har ikke sett denne på minst 15 år, hadde glemt hvor fantastisk Jacksons rolle var, fantastiske briljante cheesy 1-liners. Bra action,  bra "buddy cop" samspill mellom Davis og Jackson. 

Ja som sagt beste av 90 talls action. 

Får et minus poeng for å gjøre Davis platina blond når hun har rødt hår.

9/10

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Skrekkaften, Wrong Turn 2: Dead End (2007), lave forventninger og et ønske om b-film reddet denne, Henry Rollings funker bra, fæl film, veldig underholdende. Men ganske laber kvalitet på blu rayen, kan umulig være mer enn 720p dette, ikke så bra lyssetting, scenografi osv.

Ville ha mer dårlig skrekk - da ble det Wrong Turn 3: Left for Dead (2009) - denne så bedre ut, flott bilde og mye bedre lyssetting osv, litt 70 talls b-film atmosfære - bra. Veldig brutal og fæl.

Lenke til kommentar

The Long Kiss goodnight er bra 90 undervurdert, en annen er The Bone Collector med Denzel Washington og Angelina Jolie tilogmed Al Bundy som etterforsker... En annen er The Crow med Brandon Lee.. og sci fi horror Event Horizon... Og True Romance

 

Jeg så Extraction med Thor stjerne Chris Hemsworth på Netflix.

En rå actionfilm som grei underholdning, god lyd også.

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nettopp ferdig med Justice League Dark: Apokolips War og de har tatt Dark delen bokstavelig. Selv om den er egentlig del av JLD-sagaen, har de gjort den direkte kontinuasjon av Constantine : City of Demons. Derfor bør man i sterk grad se første JLD filmen og C:CoD for å bli kjent med karakterene før man avslutter med denne. Sier avslutter fordi (og dette er ingen spoiler da det står åpent i Trivia-delen på IMDB) er visst siste filmen i DCAMU. 

På grunn av det har de virkelig gått inn for å levere og det gjør de, selv om er fartsfylt for å holde historien i gang. Historien kan være mørk og brutal for de som er mest vant til klassisk JL. Var litt skeptisk når overgangen til New 52 skjedde, men ble godt vant til karakterene etterhvert som begynte å komme bedre filmer.

Alt i alt en verdig slutt for dem, selv om slutten på en side gir en liten åpning for en spin-off, men likevel ikke nødvendig da seerne uansett vet utfallet.

Hvis de noen gang gir ut en full kolleksjon av JL-filmene, er ikke usannsynlig jeg ønsker en på hylla.

8/10

https://www.imdb.com/title/tt11079148/?ref_=nv_sr_srsg_0

Lenke til kommentar

I følge wikipedia skal det komme flere filmer i DCAMU, i hvert fall Superman: Man of Tomorrow. Eller du mente kanskje siste filmen om Justice League i DCAMU?

Har ofte vært ganske fornøyd med de animerte filmene. Ikke alle treffer, noen treffer dårlig, men bedre enn live action-filmene til DC i hvert fall sett under ett. 

Lenke til kommentar

Såvidt jeg forstod av den triviaen og wikien, tror jeg de mener generelt JL i 52-universet. Står ingenting konkret om MoT enda, så vet ikke helt hvilket univers den tilhører. Må passe på er flere begrep ute og går; DCAMU, DCAU, DCEU (live action), og DCUAOM som er øverste gren ifølge artikkelen under.

De forklarer bedre i denne artikkelen: https://www.cbr.com/report-justice-league-dark-apokolips-war-final-dc-animated-movie-universe-film/

Helt enig at DCAMU >> DCEU. Tror var en av anmeldelsene skrevet på IMDB at hvis skribentene til animerte universet hadde skrevet eller bidratt til ekte filmene, kunne kanskje kvalitetsnivået på dem vært lik som Marvel. Ser jo fram til WW 1984 da, og hva de har kommet opp med til Suicide Squad 2. :)

Så forresten Birds of Prey også stund tilbake. Må innrømme jeg ikke kjente igjen frøken Margot før jeg så navnet hennes etterpå. ? Var liksom en annen karakterstil enn den vi så i SS.

Endret av Myst
Lenke til kommentar

Så Star Wars: The Rise of Skywalker i kveld, ouch, det var labre greier. Selv 3D reddet ikke denne. De to første gikk liksom an, men med denne ble det bare rot, føltes etter en stund som bare en rekke sekvenser etter hverandre uten at det helt hang sammen. Som å skumlese annenhver side i en bok.

 

 

Lenke til kommentar

Darkman (1990)

Den første Sam Raimi-filmen jeg har sett utenfor hans Spider-Man trilogi, og jeg føler at en del av elementene fra sistnevnte går igjen allerede her. Filmen er visuelt interessant, og har engasjerende omgang med farger og kameraføring. Historien er hipp som happ, med en kjærlighetshistorie som ga meg minner til Deadpool. Darkman blir akkurat for banal til at jeg blir ordentlig revet med, men morsomme øyeblikk dukker opp nå og da. Tar neppe tid til noen av oppfølgerne med mindre noen herfra anbefaler dem sterkt, en ny Raimi-film som Army of Darkness frister mer da. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...