Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Avatar

 

Så 2D-versjonen i går, men bestemte meg for å vente litt før jeg skrev anmeldelse, la inntrykket synke inn litt. Jeg gikk til filmen uten noen spesielle forventninger, men med en lyst til å like filmen.Tror i grunn det var denne holdningen som fikk meg til å godta den rimelig syltynne historien filmen er basert på. Den er ikke latterlig, men veldig, veldig tynn. Den stiller aldri spørsmål ved noe som helst, den lar aldri seeren bestemme selv hvilken mening han skal ha om ting, den nyanserer aldri, den bare konstaterer at det ER sånn, hele filmen igjennom. Historien er heller ikke det filmen prøver å score poeng på. I en tidligere diskusjon med Montag, mente han filmen kom til å bli en techdemo, og han tar langt i fra helt feil. Men i ordet techdemo legger tankene mer mot Transformers-type action fremfor det Avatar serverte. Under hele filmen satt jeg å tenkte at det må ha vært slik folk i 1933 opplevde å se King Kong (som også er en film basert på effekter med en tynn historie), jeg har blitt tatt med på et eventyr på plasser hvor ingen andre har satt sin fot. Tross all opphausingen av filmens effektfyrverkeri, kommer disse allikevel i andre rekke etter følelsen av å være med på en opplevelse, selv om det bare er fra et sete i kinosalen. En svært, svært vakker opplevelse.

 

9/10

 

EDIT: Filmen skal sees igjen i 3D, så snart anledningen byr seg :)

Endret av JacEr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mean Machine

 

Har sett den flere ganger.

 

Vinnie Jones, stjerna som dreit seg ut i en kamp for England blir arrestert. Kommer inn til ett fengsel der alle hater han, han arrangerer en fotballkamp mellom vokterne og fangene. Grei film, men synes selve fotball biten er dårlig. Så det ødelegger mye for filmen, skuespillprestasjonene er ikke så mye å skryte av. Filmen har en helt ok handling, men den når ikke helt opp.

 

5/10

Lenke til kommentar

Avatar.

 

Filmen får meg til å tenke på hvordan min mor fikk meg til å ta medisin da jeg var liten: en pille begravd i syltetøy. Historien kan være litt vanskelig å svelge for seg selv, men herrejemini så godt den er pakket inn! Men når det er sagt, så slår det meg at Cameron kanskje har vært smartere med historien enn man får inntrykk av.

 

Mange synes nok at historien er tynn, enkel, banal, osv. Men jeg lurer på om ikke historien er det sterkeste ved filmen, når alt kommer til alt. Det har blitt laget mange filmer om hvordan mennesker ødelegger naturen, men i mine øyne så har ingen lykkes å formidle budskapet så sterkt og overbevisende som Avatar, blant annet fordi historien ikke er lagt til jordkloden. Og så har filmen alle de andre ingrediensene også: kjærlighet, humor, spenning, action, skjønnhet, osv osv.

 

Jeg hadde lyst til å se den om igjen allerede på vei ut av kinosalen. En helt fantastisk film.

Endret av emacoolit
Lenke til kommentar

Avatar

 

Herlig film, selve historien er ikke veldig "stor"(men mer enn bra nok), men måten det er fremlagt på og sammen med 3D effekten blir det en av årets største opplevelser. Det er film slik film skal være, men nå skal det sies at det tekniske og omgivelsene imponerte mest. Denne minner meg litt om første gang jeg så Jurassic Park og andre slike "nye" filmer, filmen bringer liksom noe nytt til bordet, og er ikke i det hele tatt bare "nok en film".

 

9/10

Endret av MrLG
Lenke til kommentar

Ahrgh! Ser det står Avatar i samtlige anmeldelser her (noe som ellers ville vært positivt i forhold til en film eventuelt hadde likt - men jeg ser vekk når jeg ser tittelen her. Vil vite minst mulig om en film jeg ikke har sett).

 

Jeg venter med å se nevnte film til jeg kommer til Bergen, som tross alt viser den i 3D (noe ikke Lillehammer Kino gjør). Gleder meg med andre ord til romjulen, der både den, samt andre filmer jeg ser frem til skal sees :)

Lenke til kommentar

 

 

Predator

 

Handling? Hva er det? :p En gjeng militærfolk med Arnold i spissen drar ned til jungelen i sør-Amerika for å redde et gissel og kverke så mange terrorister som mulig. Vel fremme gjør de jobbet meget bra og utsletter hele gjengen uten å bli skadet en gang. Men så blander Predator seg inn, og plutselig er veien tilbake blitt veldig lang... :p

 

Er litt vanskelig å gi en ærlig karakter til denne filmen, da Alien og Predator er to av favorittmonstrene mine. Alien har sine sider og er perfekte drapsmaskiner, men Predator er annerledes. Den er en jeger, ikke kriger. Den dreper byttet sitt for fote tilsynelatende uten mål og mening, men den jakter kun på de farlige. En dame blir for eksempel spart fordi hun ikke har våpen, og dermed ville det vært usportslig å drepe henne også.

 

Skuespillerne er stort sett kun store, barske muskelberg (en dame er unntaket), og dialogen er deretter. ("I ain't got time to bleed.") :p Men vil man ha en macho-film med en av filmhistoriens kuleste monstre og Arnold på sitt beste sammen med blandt annet Jesse Ventura og Carl Weathers er dette filmhistorie på sitt beste.

 

Vurdering: 9.5/10

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Alene hjemme 6 av 6

 

Maa gi denne full pott da dette er topp juleunderhodning . det er sjelden jeg blir saa bettatt !

 

Nesten unulig aa ikke bli i godt humoer av denne........Culkin er i grunn mye mer overbevisende enn andre barneskuepillere , han var nok et unikum den gang.

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Home

 

Om en dokumentar skal være bra må den interessere meg, siden jeg ser den for underholdning.

Denne filmen var nokså god. Mange viktige poeng ble tatt opp, men den handlet i størst grad om utmattelse av planeten vår, en plass folk flest ikke bryr seg om (ikke usa vertfall). Gir en liten læring om økosystemet og hvordan solen er grunnlaget for alt live på jorden, kjekt og bli mindt på.

Sa vel ikke så mye om hva jeg syntes om filmen, men den er og anbefale. Kan sees på youtube

 

7/10

 

 

Inglourious Basterds

 

Har aldri være stor fan av Tarantino. Mye vås og tøv som ikke helt treffer mente jeg.

Denne filmen derimot var . Følte ikke at det var en kjedelig scene eller at noe ble for dumt.

Musikken treffer dønn på og flere scener var bare hysteriske. Brad Pitt overasker i en tøff karakter, ikke en karakter jeg trodde han kunne spille. Nazistene er da nok en gang verdens værste folk.

Det er en stemning med filmen som jeg ikke helt kan forklare, men den er en som er verdt å se.

 

8/10

Lenke til kommentar
Gremlins (1984): Holder seg fint, en skrekkfilm for de unge som er sikker vinner i filmklubben for de minste. Gizmo har preget livet til alle som vokste opp på 80-tallet og den oppnår sitt mål om å få alle de minste til å sjekke skap og under senger før søvnen kaller. Nok en vellykket filmkveld med familien.

Fin julefilm. Skal ta et gjensyn i jula, takk for påminnelsen. ;)

Lenke til kommentar

Bad Santa (2003)

Så den på skolen før helga angående.. ja, jul. Hva skal man si, filmen er teit, ikke noe bra skuespill eller noe sånt. Ikke noe spennende film. Litt morsom noen ganger, men moralen og temaet har man sett tusen ganger før. Det skal dog sies at jeg ikke kjedet meg, og at en negerdverg i alve-kostyme som sier "motherfucker" kan bli moro -- men ikke hundre ganger på 90 minutter. 6/10

 

Funny Games (1997)

Tenkte det var greit å begynne på Haneke-boksen min, så jeg valgte denne først. Bra film. Drøy også. Jeg likte den, jeg syntes den var interessant, spennende, motbydelig og brutal hele veien. Men jeg er ikke helt sikker på hva jeg mener om sluttresultatet. Dette har nok blitt debattert mye før, men jeg tipper at Haneke prøver å vise oss en ekkel film med vold og forjævlighet. Hvorfor? Vi ser filmer hele tia. Det er vold i alle filmene. Vi blir underholdt av det. Dette er en annen type vold. Vi synes synd på familien. Som Paul sier i filmen: "Dere holder vel med de?" mens hans ser inn i kamera. Det med fjernkontrollen var også veldig bra, selv om

jeg ikke hadde hatt noe imot at han tok kvelden.

Bra sistescene, bra musikk (klassisk, brå vending til metall). Likte jeg kjempegodt. Men hva jeg sitter igjen med, all in all, er jeg ikke helt sikker på. Gir den uansett en 8/10 i første omgang. Gleder meg til å se mer av filmene til denne syke/geniale mannen. Tror kanskje jeg tar resten kronologisk nå, da.

Endret av CypheroN
Lenke til kommentar

Moon (2009)

God stemning og atmosfære og Sam Rockwell er fantastisk som alltid. Men så var det jævla plottet da. Jeg synes det startet bra, men når filmen var ferdig så var det liksom ikke så bra allikevel. Jeg føler denne filmen kunne vært mye enn den er. Men faen, det er ikke så ille som det høres ut som. Kevin Spacey som HALs lillebror og Sam Rockwell er, atter en gang, helt forjævlig bra. Vil se mer av ham. 7/10

Lenke til kommentar

Epic Movie

 

Første kveld hjemme i juleferien, og den ble så å si bortkastet med å se denne filmen. Om jeg ville se den i utgangspunktet? Tja, legger skylden på lillesøstra mi som nektet plent å overgi fjernkontrollen. Dustesøster. Snakk om søskenkjærlighet. Hadde gått et annet sted, om ikke stua var det eneste rommet i huset med levbar temperatur.

 

Parodifilmer kan være morsomme. Må innrømme at jeg lo en del da jeg så den første Scary Movie-filmen. Hot Shot er faktisk ganske så morsom. Men Epic Movie? Skuespillerne må da være sykt desperade for å gidde dette her, skulle man tro. De gangene jeg lo var ikke med filmen, men av filmen. Det er ikke bare teit, men helt utrolig kjempeteit (og det er teit det!). Bortkasta tid bare det å tenke på å lage filmen. Denne er ikke så dårlig at den blir underholdende, den er dårligere.

 

Nei dæven døtte, dette var lavmål. Styr for Guds skyld unna denne filmen, selv om du ikke er kristen også.

 

1/10 (Under tvil om den fortjener det en gang)

 

Noen som kan gi meg den ca timen tilbake?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...