Jump to content

emacoolit

Medlemmer
 • Content Count

  1273
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

About emacoolit

 • Birthday 02/02/1967

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hvis du har Windows 7 eller Vista, så vil operativsystemet reservere en stor del av RAM-en. Det er ikke noe å bry seg om.
 2. Generelt så blir bærbare kaldere jo større de er, fordi kjølingen blir bedre. Hvis varme er et problem, så anbefaler jeg dessuten å prøve bærbare i butikken, hvor du faktisk kan kjenne hvor varme de blir. Hvorfor skal du ikke ha luftinntak under? Pga kjøling? Film på tog: plass på komfort-avdelingen koster bare 90,- kr ekstra, og da har du eget strømuttak. Du får neppe tak i en gaming-PC med DVD-spiller som gjør det mulig å spille og se på DVD i mer enn 2 timer. Bærbare med batterier som varer i 8 timer har ikke dedikert skjermkort, og er testet uten at DVD-spilleren går konstant. Jeg satt forresten på toget i går og forigårs med en 17" bærbar, og så på film. Det er litt trangt, men ikke umulig (det er bedre plass på toget enn på fly).
 3. En av feilene jeg har sett folk gjøre på kontoret, er å koble skjermkabelen til internt skjermkort, selv om de har et dedikert skjermkort. Det er fort gjort. Skjermen har strøm og er skrudd på? Kabelen er skrudd godt fast til skjermen? Det er også mulig at en komponent, som for eksempel hovedkort eller CPU, har tatt kvelden. I så fall så må du kjøpe nytt. Problemet er å vite hva som er ødelagt, og det kan være komplisert å finne ut av. Hvis du ikke engang ser oppstartsekvensen for BIOS, så er det ikke Windows eller driverne som er problemet.
 4. Mange bærbare leveres med en skjult partisjon som inneholder installasjonsfiler. Denne partisjonen må startes opp som oppstartsdisk, som en installasjons-DVD. Det varierer fra produsent til produsent hvordan man gjør dette. Du må sjekke med PB hvordan de gjør det. De fleste produsenter har også programmer som hjelper deg med å lage installasjonsdisker når du har startet opp Windows første gang. Det er veldig lurt å ta dette med en gang du har kjøpt den bærbare, både fordi du ikke skal glemme det, og fordi de diskene du lager da er mest mulig rene mht. installerte programmer. Håper du finner en løsning.
 5. Det er knapt mulig å kjøpe komponenter i dag som ikke vil fungere til en grei PC. Hvis du kjøper et moderne hovedkort (AM3 eller LGA1156), dobbelkjerneprosessor (2,5GHz+) og 2 GB minne som passer til hovedkortet, så er du i havn. Et skjermkort fra nVidia eller ATi til kr 1000 - 1500,- holder til de fleste spill.
 6. Guinness er vel ikke en gjeng med gamere, som skal finne den ultimate spillserien. De har definert en kategori, og spurt en BRÅTE med mennesker om hva de synes. Listen taler for seg selv, men kan selvsagt tas med en klype salt - eller to. Personlig ville jeg ha satt HL øverst, men det ville kanskje ha blitt akkurat like feil. Jeg har ikke spilt alle spillene som finnes, så mitt vurderingsgrunnlag er sterkt begrenset. EDIT: dessuten så tror jeg ikke at det er Guinness som har laget listen. Listen har blitt til etterhvert som spørreobjektene har gitt sine bidrag, tror jeg.
 7. Vedrørende SSD på nett-PC (ASUS eee, Acer Aspire One), så vil jeg nevne Flashfire. Dette er et tredjeparts program, som kanskje kan kalles en driver for SSD-disker. Såvidt jeg har forstått, så sørger den for at alt skrives til minnet istedenfor til SSD-disken (som jo er lynkjapt), og at den etterpå skriver til SSD-disken i bakgrunnen. Takket være Flashfire, så kjører jeg nå XP på min nett-PC (som jeg skriver på nå), uten å plages med at systemet henger seg.
 8. Bærbare med intel X4500 skjermkort fungerer til WoW, men ikke så veldig godt. Problemet er å finne en bærbar med et greit nVidia eller AMD dedikert skjermkort som ikke er for dyrt, ikke bråker for mye, og ikke blir for varm. Jeg har selv en Toshiba L500 med Radeon HD 4650. Den kostet rundt 5000,- kr, og fungerer bra til WoW.
 9. Moblin har ligget ute i versjon 2.1 siden 4. november, og støtter norsk tastaturoppsett. Jeg installerte det i går, og likte det. Det er jo veldig enkelt, men det lille som er der fungerer veldig bra. Oppstart, inkludert BIOS, var på 20 sekunder. De har ikke Java i pakkebrønnen enda, det er mitt største ankepunkt.
 10. Avatar. Filmen får meg til å tenke på hvordan min mor fikk meg til å ta medisin da jeg var liten: en pille begravd i syltetøy. Historien kan være litt vanskelig å svelge for seg selv, men herrejemini så godt den er pakket inn! Men når det er sagt, så slår det meg at Cameron kanskje har vært smartere med historien enn man får inntrykk av. Mange synes nok at historien er tynn, enkel, banal, osv. Men jeg lurer på om ikke historien er det sterkeste ved filmen, når alt kommer til alt. Det har blitt laget mange filmer om hvordan mennesker ødelegger naturen, men i mine øyne så har ingen lykkes å formidle budskapet så sterkt og overbevisende som Avatar, blant annet fordi historien ikke er lagt til jordkloden. Og så har filmen alle de andre ingrediensene også: kjærlighet, humor, spenning, action, skjønnhet, osv osv. Jeg hadde lyst til å se den om igjen allerede på vei ut av kinosalen. En helt fantastisk film.
 11. Etter å ha sovet på det, så har jeg kommet på at det finnes en enda en grunn til at folk spiller WoW: ego. Jeg antar at grunnen til at de fleste (kanskje alle) blir hektet på WoW er at det underbygger egoet deres. Jeg sier ikke at det er bra eller dårlig, jeg bare gjør en observasjon. Det gjaldt nok meg også, og jeg er litt forundret over at dette er første gang jeg virkelig forstår dette. Det er nok fordi jeg har fått litt distanse til spillet. Temaet ble brått veldig ømtålelig, så jeg tror jeg sier takk for meg i denne tråden.
 12. Jeg har aldri sagt at WoW var næringsrikt. WoW har alltid vært som hurtigmat. Poenget er at nå liker jeg det ikke lenger, og da er det ikke noen andre grunner til å fortsette med det. WoW er ikke lærerikt, det er ikke relevant, man kan ikke tjene penger på det (dvs fast lønnet arbeid), man kan ikke bruke erfaringene til noe som helst annet, det skaffer deg ikke damer, det får ikke husarbeidet gjort, osv. Det er kun underholdning, og ikke noe mer. For meg så er det grunn til å kalle det lite næringsrikt. Hvis du ikke forstår at WoW KUN er underholdning, så sitter du dypere i klisteret enn jeg noensinne gjorde.
 13. Med lite innhold så mente jeg lite følelsesmessig innhold, slik hurtigmat inneholder lite næringsstoffer. Det dreier seg om hva man er ute etter. Jeg liker hurtigmat fordi det smaker godt, men jeg forstår jo at det ikke er så næringsrikt. Det var bare en annen måte å si at WoW ikke lenger gir meg noe, til tross for at det er en gigantisk spillverden.
 14. Nei, jeg mente det som i: verre enn kjedelig. Det har lenge vært kjedelig, men jeg fortsatte allikevel, av mangel på andre aktiviteter. Nå orker jeg ikke spille det mer, fordi det har blitt meningsløst og slitsomt. Patch 3.3 var vel egentlig dråpen som fikk begeret til å flyte over. WoW har blitt fastfood-versjonen av seg selv; raskt servert og lite innhold.
 15. Da har jeg sluttet igjen. Men jeg slutter ikke fordi jeg føler jeg må, eller fordi jeg har andre ting å gjøre. Jeg slutter fordi det plutselig har blitt et ork å fly omkring i Northrend og drepe mobs. WoW har blitt slitsomt. Sitte på rævva og trykke taster og flytte på en mus har blitt slitsomt. Jeg tenkte at jeg skulle fortelle dette i denne tråden. Jeg hadde ikke forventet at det skulle skje, og andre kan ha nytte av denne informasjonen.
×
×
 • Create New...