Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Cedar Rapids

 

Jeg lo mye, samboer fniste én gang. Frisk kinematografi, fin "brun" tone i store deler av filmen (en av flere ting som minte meg om The Informant!, de er dog ikke veldig like alt i alt). Skuespillerne gjør mye av jobben her, og det er en fryd å se Ed Helms i en film for oss som ikke ler av kontekstløse smågags i form av aper og tatoveringer. Hovedkarakteren er veldig relaterbar selv om han er ekstrem på noen områder, og alle spiller komplett uten kamerablunking. Humoren virket for meg, men jeg ville ikke anbefalt den med et "hysterisk morsom"-klistermerke.

 

7/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Biutiful (2010)

 

For fansen, men Iñàrritu leker ikke lenger dukkespiller og det gir denne historien et klart fokus hans tidligere filmografi mangler. Barcelona har forøvrig aldri sett verre ut, og det kler jo historien. 4/5

Har denne liggende i køen og gleder meg nå.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Forvarsel 3/6....Bullock spiller en kone hvis mann doer , men saa ern ikke doed likevel....hvordan er dette mulig osv. Kunne like gjerne vert en TV-film med Jane Seymour eller no , treige greier/lite framdrift. Er egentlig snill mht terningkast 3 , dette var for slapt.

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Av de 3 du nevnte vet jeg bare om Ratner....og det er mest pga Rush Hour filmene.

 

RH 3 var forresten ikke det helt store etter 1 og 2.

Lenke til kommentar

Anuvahood

 

Strålende wanksta pun i suburban england. Det handler om up and cumming rapper feel-the-pain, eller K som han insisterer på å bli kalt. Adoptert og oppdratt av fosterforeldre som nå slitter med repo-men på døra, forsøker nå gutten å hustle til seg et par dollas til sitt hushold. Masse pot røyking og morro momenter følger.

 

Engelsk twist på next friday. Absolutt godkjent.

 

8/10

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Da har jeg sett Transformers 3 og kan begynne med å si at den første og den siste ikke kan sammenlignes engang...

 

TRANSFORMERS: Dark of the Moon

 

Den første filmen i serien likte jeg veldig, veldig godt. Den andre husker jeg ikke engang, og det samme gjelder forøvrig denne. Dette var et eneste stort rot. Det var så alt for mye CGI-snop til å kunne nyte denne filmen. Jeg visste til tider ikke hvem som slåss mot hvem, det var konstant noe nytt de skulle prøve seg på som ledet opp til et nytt CGI-pokkerskap og historien i begynnelsen av filmen (med Sam og den nye damen) var langt mer interessant enn når Deceptifucks og Boringbots begynte å slåss. Dritt film. Bay sier filmene er ment som Hardcore Action, og det gjelder ihvertfall den første, men det er Hard (rotete, uorganisert, meningsløs) action i denne. Han glemte virkelig å nevne det i parentesen. Faen for noe skvip. Vil ha hele lørdagskvelden fra i går tilbake for å være ærlig.

 

Jeg så denne filmen med tre venner, og det endte med at vi fant det mer interessant å snakke dritt om filmen enn å beundre den. Dette var det største møkket jeg noensinne har sett på kino - helt ærlig, aldri kjedet meg så mye i en kinosal før. Ikke fordi filmen ikke hadde særlig handling (den hadde faktisk overraskende mye), men fordi alt var et totalt kaos og det var så alt for mye klipping mellom scener og nye, helt spontane aspekter i historien - HELE, forbanna tiden. Dritt dårlig regissert hele filmen. Jeg vil ikke engang beundre filmens effekter, fordi det skjedde så alt for mye piss samtidig og jeg ble etterlatt så alt for skuffet til at jeg brydde meg om dem.

 

Jeg likte den første filmen fordi det var orden på ting og du fikk med deg hva som foregikk. Den var bra regissert og holdt et veldig greit tempo gjennom hele filmen. Historien var interessant nok og så var karakterene. Slåssescenene var tydelige og spektakulære, og det krydde ikke av fiender til alle døgnets tider. Dark of the Moon var det stikk motsatte.

 

Min største feil i går kveld var å se denne i 3D; det kostet ekstra penger, og det var bare gøy i en fem minutters tid.

 

Og Dotten, hvordan kan du kalle Michael Bay for en god regissør av hva Transformers 3 gjelder? Du må ha vært be-drukken.

 

KARAKTER:

 

3/10

 

God humor, og "bygg kollaps"-scenen var like intens som spektakulær. Sams intro, som egentlig ikke hadde en drit med resten av filmen å gjøre sånn by the way, var også kjekk å ha med.

Endret av FredrikH
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Survival of the Dead

 

Var en kompis som hadde fiksa denne på blu-ray til en slikk og ingenting, og nå skjønner jeg hvorfor den kosta så lite.

 

Jeg digger til vanlig zombiefilmer, og i og med at det var selveste Romero som stod for denne, hadde jeg høye forhåpninger. Problemet er at for å være en zombiefilm, er denne filmen nærmest blottet for dem. Istedet for å være vitne til en kamp for overlevelse, blir vi servert en uengasjerende familiefeide blant to amerikanske cowboy-irer (Jeg vet.)

 

3/10

Lenke til kommentar

Dune 2000

 

Kjøpte dvd-settet for flere år siden, men har først nå maktet

å li meg gjennom denne drøyt 4 timers versjonen.

 

Sterilt og kvalitsmessig greit nok, men på grensen til kjedelig handlingsmessig.

Høydepunktet var da skipet skulle starte høyhastighet. Den scenen var nesten verd hele filmen

 

4,9/10

Lenke til kommentar

departures_ver2.jpg

Daigo Kobayashi is a devoted cellist in an orchestra that has just been dissolved and now finds himself without a job. Daigo decides to move back to his old hometown with his wife to look for work and start over. He answers a classified ad entitled "Departures" thinking it is an advertisement for a travel agency only to discover that the job is actually for a "Nokanshi" or "encoffineer," a funeral professional who prepares deceased bodies for burial and entry into the next life. While his wife and others despise the job, Daigo takes a certain pride in his work and begins to perfect the art of "Nokanshi," acting as a gentle gatekeeper between life and death, between the departed and the family of the departed. The film follows his profound and sometimes comical journey with death as he uncovers the wonder, joy and meaning of life and living.

 

http://www.youtube.com/embed/MtdENmR6jKw

 

Jeg fikk ikke med meg hele begynnelsen dessverre, men det er en virkelig fantastisk film, anbefales på det sterkeste.

8/10

Lenke til kommentar

Hanna

 

Jeg hadde store forventninger til denne filmen, ut ifra en trailer jeg såg for mange herrens år siden. Jeg ble vel ikke skuffet nå som jeg har sett filmen. Eric Bana og Cate Blanchett er to av mine yndlings skuespillere og i filmen gjorde de en bra jobb i mine øyne.

Valg av musikken passet veldig bra til scene og jeg likte historien også.

Vil si at dette er en av de bedre filmene jeg har sett iår, vel verd å sjekke ut.

 

Terningkast: 5

Lenke til kommentar

 

Og Dotten, hvordan kan du kalle Michael Bay for en god regissør av hva Transformers 3 gjelder? Du må ha vært be-drukken.

 

 

Jau, problemet ligger tydeligvis hos meg. :D

 

 

Hva gjelder Transformers, min kritikk er egentlig redusert til dette (som jeg begynte å legge merke til i 2'eren, men ble mer tydelig i 3'eren):

http://popwatch.ew.com/2011/06/29/transformers-optimus-prime/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+entertainmentweekly%2Flatest+%28Entertainment+Weekly%3A++Today%27s+Latest%29&utm_content=Google+Reader

 

Nå er jeg Optimus fanboy, så blir nok lettere fornærmet over karakterendringer jeg ikke liker. Men uansett, Optimus Prime versjonen fra 80-tallet er å foretrekke.

Lenke til kommentar

Transformers 3 (Dark of The Moon):

 

Først, men ikke minst, blir vi introdusert til en tittel som skal referere til Pink Floyds album uten å skape noe infringement. Noe mer latterlig skal en lete lenge etter, selv om man får et par referanser til Pink Floyd i filmen selv. Men dette er uviktig - den dårlige tittelen klarer ikke å representere hvor dårlig filmen er ellers. Pinlig dårlig:

 

Vi blir først introdusert til noen gamle filmklipp som gjengis med noenlunde troverdighet ved rekonstruksjon, og så får vi en salig blanding (masse rot) av faktiske hendelser der det bikker over til en strømlinjeformet og veldig naiv konspirasjonsteori. Det er nesten som man blir mer bekymret for om man skal ta det humoristisk eller om man skal bare overlate alt til lerretet. For det er jo det disse filmene går ut på: å deaktivere hjernen helt og ikke overlate noe som helst til fantasien, så fullspekket det er med effekter og pro-krig og sorteringssamfunn-i-form-av-kunstig-intelligens-og-transhumanisme-glorifisering og glattpolert sex-og-biler-estetikk... GJESP!

 

Senere får vi små glimt av en tilsynelatende dritkåt bitch som ser ut som en fotomodell med downs syndrom. Vi snakker om leppene som overgår alle hareskår, og leggene som kunne skapt kjedekollisjoner blant Amerikas ikke-anorektiske befolkning på vei hjem fra jobb på en eller annen interstate. Og videre utover det presenteres vi for små koselige roboter med forutsigbare og svært anstrengt "morsomme" replikker. For et gjensyn! Dette har vi ventet lenge på, gitt...

 

Disse robotene er selvsagt (som alle andre) gitt menneskeaktige egenskaper og følelser, og den primitive atferden skal fremdyrkes ytterligere, slik at man definitivt får indoktrinert seerne med at det er helt ok med ny teknologi fordi den beskytter oss bedre enn vi mennesker klarer å beskytte oss selv.

 

Og nettopp dét er den gjennomgående subtile moralen i hele filmen. Budskapet er at menneskene ødelegger seg selv og derfor må vi utsettes for mer forsvarspropaganda og krigsestetikk og tilvennes enda mer disse tidene vi venter skal komme. Der hvor maskinen overtar komplett for ikke bare menneskenes drittjobber, men også den drittjobben det er å være en unyttig spiser. Velkommen til en New World Order der Michael Bay bare driver menneskeheten enda mer inn i apati og likegyldighet.

 

At noen i det hele tatt kan bli fascinerte over noe annet enn de storslagne dataanimasjonene her - det begriper jeg ikke - men jeg får vel avslutte med å være så diplomatisk at jeg sier at smaken er som baken. Helt ræva.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Da har jeg sett Transformers 3 og kan begynne med å si at den første og den siste ikke kan sammenlignes engang...

 

...

 

KARAKTER:

 

3/10

 

God humor, og "bygg kollaps"-scenen var like intens som spektakulær. Sams intro, som egentlig ikke hadde en drit med resten av filmen å gjøre sånn by the way, var også kjekk å ha med.

 

Jeg er definitivt enig med din anmeldelse også. Så selv den filmen i 3D og det var litt øyegodis i seg selv, men det var irriterende at jeg ikke fikk hjernen til å fungere ELLER å koble helt ut, så jeg kunne nyte filmen eller analysere den som jeg pleier å gjøre når den er dønn kjedelig og appellerer mest til de med hjernesvikt i salen.

 

Problemet var her at den var for rotete rett og slett, og jeg tar meg selv i å undre om jeg faktisk likte den første filmen litt nettopp fordi konseptet var noe nytt akkurat da. Fra å bare ha vært tegnefilm fra 80-tallet og over til en spektakulær film. Dessuten så jeg den første med to veldig gode venner, og det har nok bidratt til at jeg ble litt mer reven med.

 

Glemte å gi poeng! Det kom jeg på når jeg nå leste ditt innlegg.

 

Filmen får poeng 2/10

 

Det ene poenget veies opp ene og alene av at John Malkovic overraskende nok hadde en liten rolle i filmen. Det andre poenget gis ene og alene av spesialeffektene. Resten av filmen er NULL VERDT, med unntak fra den første scenen der hun dama hans lå overskrevs på ham i senga... inntil man så trynet hennes.

Lenke til kommentar

Enda en av disse fæle serie anmeldelsene.

 

Denne gangen anmedler jeg Star Trek Next generation, Deep space nine og Voyager i en sleng.

 

De har mer til felles enn forksjeller, serien forteller en kontinuelig fortelling over 14 år.

 

Seriene begynner med TNG som starter ca. 100 år etter Den orginale serien, I TNG får vi servert for det meste enkelt episoder, i from av sci fi gåter, dette er sci fi i sin reneste from, ds9 er en krigs serie av det episke slaget, den dokumenterer en blodig krig i fremtiden, skiftene loyaliteter, spionering, tap og seier. Voyager er en liten mix av de to forige serien, du har mer action og skyting, men samtidig beholder den eventyr og opdagelses lysten fra TNG.

 

Objectivt sett er det vansklig å si hvem er best, persjonlig er det enkelt, TNG gir meg mest av disse 3 seriene, men alle 3 seriene har sin feel, TNG er litt kald og vietnskaplig men samtidig gjennom denne vitenskapen skjer det mye vakkert.

DS9 er en militær serie

Og Voyager er mer "koselig" mer som en familie.

 

 

Unasett er disse 21 sesongene og 525 episoden perfekt for å kaste bort et par måneder.

Lenke til kommentar

Hvorfor har ingen startet et tråd som heter: Mini-anmeldelse av den siste serien du så ?

 

Fordi det har blitt startet minst 2 tidligere kanskje så mange som 3 og ingen poster i dem. Etter jeg posta min 5 anmeldsle på rad uten at noen skrev en selv eller komenterte droppa jeg det.

Lenke til kommentar

Limitless (2011)

Bradley Cooper som Eddie Morr gjør en god rolle i denne filmen. Han starter som en mislykket forfatter hvor han ser ut som en narkojunkie. Han får så tilfeldig kontakt med svigerbroren(?) som gir han en pille. Denne pillen vil endre Eddie's liv, og det totalt. Men det er ikke gull og grønne skoger igjennom resten av filmen. Pillen har visse bivirkninger, noe som både Eddie, og andre personer som tar pillen får oppleve.

Jeg _elsker_ Bradley Cooper som en smart og suksessfull karakter. Han passer perfekt til denne rollen. Derfor ble jeg egentlig smått irritert når bivirkningene og problemene oppsto. Jeg ville fortsette å se han som smart og perfekt, ikke syk og lidende.

 

Heldigvis får du "smart og perfekt" i store deler igjennom hele filmen.

Filmen er spennende. Den har litt av alt. Litt kjærlighetsdrama, action, humor, og en masse god spenning.

Filmen har en fin rød tråd igjennom hele, og den er lett å "forstå". Eddie blir suksessfull, men allikevel oppstår det problemer, noe som gir filmen litt av begge sider.

Det er også flere andre som gjør en god rolle. Som f.eks Robert De Niro, som spiller godt.

 

Filmen er god, men den når ikke helt opp. I tillegg synes jeg den var litt for kort, og alt skjedde veldig fort, selv om den røde tråden lå fint igjennom hele filmen. Den kan dog definitivt anbefales.

7/10.

Endret av Vertical^
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...