Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Kanal (1957)

 

Kanal var Andrzej Wajda andre spillefilm, og også den andre filmen i Andrzej Wajda's War Trilogy. Filmen omhandler en gruppe polakker's sjanseløse kamp mot tyskerne i Warszawa i slutten av andre verdenskrig. Filmen er intens og spennende i samtlige 90 minutter, jeg kjedet meg ikke et sekund. Veldig overbevisende skuespillerprestasjoner av samtlige, litt dårlig teksting på min DVD versjon. Dette var noe irriterende til tider. Tekniske kvaliteter er veldig oppdatert fra hans debut Pokolenie (1955)

Er du glad i europeisk film må du få med den denne perlen, absolutt og anbefale. Nå venter Popiól i diament (1958)

 

8/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om 50 år vil ungdommen si det samme om dagens filmer. Når man drar fram gamle filmer så drar man selvfølgelig fram de som var virkelig gode - en middelmådig film tåler ikke tidens tann, mens et mesterverk vil være et mesterverk for all fremtid.

 

Det der var veldig klokt sagt av deg :) det skal du vite..

Jeg er enig. The General er akkurat en sånn film. Den er så absolutt like underholdene og spennende som hvilken som helst film med samme hensikt fra i fjor. Endret av CypheroN
Lenke til kommentar

Journey+Into+Fear-1.jpg

 

En film som godt kan kvalifiseres som en billig spennings film. Den har en blanding av middelmådig, men også noen ganske gode scener. Orson Welles står oppført som ukreditert regisør, man kan anta at han har hatt litt inflytelse her. Selv er Welles nesten ikke med i filmen, og med en av hans mer middelmådige prestasjoner slår han alle de andre, til og med Cotton.

 

Filmens hovedproblem er at den ikke gidder å gå spesielt dypt ned i ting. Det virker mest som et hastearbeid. Karakterer flyr fra side til side, virker ikke som om noen helt vet hva de skal gjøre med dem. Det førsøkes å bygge opp litt humor, men det fungerer for det meste ikke.

 

Tiltross for alt dette er Journey Into Fear en underholdende film. Klimaksscenen er fenominal og til tross for at scener fra tid til tid hakker er det mange gode også. Et par ikke altfor overraskende vendinger gjør den spennende nok, men ikke mer en din vanlige B-krimfilm. En ikke altfor lang spilletid gjør at problemene ikke plager meg så stort, riktignok kunne ekstra scener og mer nyskapning ha gjort den godt. Men som sagt den er underholdende nok. God nok til å slappe av til etter en sliten dag når du ikke orker å tenke.

 

6/10.

Lenke til kommentar

The Road (2009)

 

Hva skjer med I Am Legend promotering? Håpløs trailer, skjønner at McCarthy-fansen var i harnisk. Heldigvis ingen grunn til bekymring, The Road fanger boka så godt som en filmatisering kan fange en slik bok. En dommedagsskildring som får de fleste andre post-apokalypser til å se ut som en spasertur i Frognerparken en regnværsdag.

 

Mitt eneste problem er kidden. McPhee leverer en ujevn og tidvis tilgjort prestasjon, men det er verre med karakteristikken. Jeg kjøper ikke alltid denne uskyldigheten han skal representere, spesielt med tanke på at han har vokst opp og levd hele sitt liv i helvetes bakgård.

 

Ellers er The Road litt av en opplevelse, både i bok og filmformat. Hillcoat er en regissør med stort potensiale.

 

4/5

Endret av DoktorBacon
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Rambo (2008)

 

Bedre enn II og III, men litt kort? 5/6

 

Sherlock Holmes (2009)

 

Humoristisk og spennende tolkning av Holmes, må sees.

 

5/6

 

Kick-ass (2010)

 

De sier denne skulle være morsom? Snarere tvert imot, dessuten altfor mye unødvendig vold og dreping som rett og slett ikke hører med i denne typen film.

 

2/6

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kick-ass (2010)

 

De sier denne skulle være morsom? Snarere tvert imot, dessuten altfor mye unødvendig vold og dreping som rett og slett ikke hører med i denne typen film.

Kan jeg spørre hva som hører hjemme i en film som heter Kick-Ass(smak litt på det), hvis ikke det er vold og dreping?

 

Ehhh? Generelt slåssing kanskje, ikke nødvendigvis massemord? Kick-ass høres jo mer ut som et Fighting spill.

Lenke til kommentar

Hot Tub Time Machine

 

Hot Tub Time Machine er en ...

 

Det du skriver der var mistenkelig likt det som stod i prskrivet fra filmselskapet da jeg så den på gratisvisningen på Rockefeller.. Håper du jobber der for din skyld. For filmen var ELENDIG.. Dårlig manus og ikke overveldende bra skuespill heller. Virket som om manusforfatterne forsøkte å lage en ny Hangover.. Det fikk dere IKKE til. 4/10.

 

 

Prince of persia var faktisk ikke så verst, med tanke på hva slags film det er.. 7/10 kanskje.. At det i hele tatt går an å gi filmen 10/10 forstår jeg ikke..

Lenke til kommentar

Det var duket for Bergman uke. Vet ikke hva jeg har ventet på egentlig. Hadde kun sett fåtall av hans fra før. Ventet kanskje på mere modenhet, noe som absolutt har hjulpet.

 

Smultronstället (1957)

 

Barndommen og døden er vel den største temaet her. Noe som selvsagt funker flott, er Bergman vi snakker om her. Mannen med dem mest "down to earth" filmene jeg vet om. Filmene er som regel så realistisk at det er skummelt. Bergman tar for seg drømmer også, drømmesekvenser som fort havner i favorittlista blant filmdrømmer. Skulle tro at filmen hadde blitt laget av en eldre mann men massevis av erfaring, men det er ikke tilfelle. Meget meget god film.

 

Höstsonaten (1978)

 

Igjen helt fantastisk. Dialogene, skuespillet, musikken, kinematografi. En film med både Liv Ullmann og Ingrid Bergman kan uansett ikke feile. Sven Nykvist bak kamera er også ett stort pluss. En av de bedre dialogbasert dramafilmene jeg noen gang har sett.

 

Viskningar och rop (1972)

 

Her blir vi servert historier fra 3 personer. Alle med forskjellig bakgrunn. Vanskelig å beskrive denne filmen, den må oppleves. En veldig hard opplevelse som man husker godt i ettertid. Som sagt her flere ganger, som ett slag i magen av en film. Igjen, skuespill musikk og kinematografi er fantastisk. Spesielt Kinematografi i denne, kan ikke gjøre noe annet enn å elske inn zoomingene. En av de bedre Bergman jeg har sett, noe som sier litt da alle jeg har sett er fantastiske.

 

Scener ur ett äktenskap (1973)

 

3 timer står det bak på dvd'en, men i virkeligheten så er det 5. Noe som selvfølgelig ikke er noe minus, det er det stikk motsatte. Delt opp i 6 deler og funker fint som en miniserie. Første "episode" var ufattelig bra, startet med ett intervju med paret hvor alt var perfekt og idyllisk. Men kunne lett se at det var noe underliggende. Bibi Andersson hadde en liten rolle i første episoden, en av de bedre rollene jeg har sett på en stor stund. Episodene forsettet like gode, man skjente intensiviteten i hver episode, var som en tikkende bombe. Ble også litt sjokkert over å se Wenche Foss i en liten rolle. Ellers så er dette en av de mere realistiske filmene jeg har sett. Filmen er dønn ærlig angående ekteskap og livets saker og ting. Anbefales.

 

Saraband (2003)

Igjen, hellvettes fine saker. Filmen var overraskende "hardere" enn det jeg forventet. Forventet en litt mere koselig film, men neida. Filmen er vel en oppfølger til Scener ur ett äktenskap, da vi møter dem samme karakterene om igjen. Med en side historie med sønnen til karakteren Johan og datteren hans igjen. Meget godt skrevet, hardt og en brutal sannhet. Good shit indeed.

Lenke til kommentar

Hot Tub Time Machine

 

Hot Tub Time Machine er en ...

 

Det du skriver der var mistenkelig likt det som stod i prskrivet fra filmselskapet da jeg så den på gratisvisningen på Rockefeller.. Håper du jobber der for din skyld. For filmen var ELENDIG.. Dårlig manus og ikke overveldende bra skuespill heller. Virket som om manusforfatterne forsøkte å lage en ny Hangover.. Det fikk dere IKKE til. 4/10.

 

 

Prince of persia var faktisk ikke så verst, med tanke på hva slags film det er.. 7/10 kanskje.. At det i hele tatt går an å gi filmen 10/10 forstår jeg ikke..

 

 

 

 

http://www.vg.no/film/film.php?id=11340

 

http://www.vg.no/film/film.php?id=11154

Lenke til kommentar

Så for ett par dager siden 3 meget bra filmer.

 

1. remember me.

Filmen er en drama med skuespilleren som spiller i twilight filmene hann cullen karen :p

i denne filmen er han like sjarmerende som i hans andre opptredner og filmen griper tak i deg og får deg til og samtykke med filmens tristheter og følelser.

 

2. she's out of my league.

Dette er en meget bra komedie, den kansammenlignes med american pie, knocked up o.l.

Filmen handler om en ung mann i 20 årene som jobber på en flyplass og møter en dag en meget vakker kvinne som forelsker seg i ham, dette er noe han sliter med og forstå ettersom ha og hans venner tenker meget lite om han og derfor føler han at han ikke fortjener henne.

filmen har meget bra skuespillere og er verdt og ta en titt på.

 

3. unthinkable.

Dette en en film som ikke passer for alle, den inneholder mye grov misshandling som ikke passer for alle.

Filmen handler om en terrorist som han plantet 3 atombomber i usa og blir tatt inn i avhør.

samuel jackson spiller en ex-army avhører/torturist som ifølge usa's styrmakt ikke eksisterer. han blir kallt inn for og finne ut hvor bombene er og får gjøre som han vil med den fangede terroristen. filmens handling er om hva som er rett og galt og hvor langt folk er villig til og gå når de blir satt i en slik knipe. meget seriøs film, men sagt ikke for alle.

Lenke til kommentar

Det var duket for Bergman uke. Vet ikke hva jeg har ventet på egentlig. Hadde kun sett fåtall av hans fra før.

 

Bra du har blitt Bergman frelst Smiley :thumbup:

 

Husker spesielt da jeg så på Scenes From a Marriage at jeg kikket på klokka etter 5 av delene i frykt for at kanskje bare halvparten av de tre timene var igjen. Snakk om å bli engasjert. Må få sett Saraband!

Endret av Crinderman
Lenke til kommentar

 

 

Alice in Wonderland (2010)

 

Selv om tittelen tyder på at dette er den første filmen er det faktisk den tredje fortellingen om Alice og Wonderland. Alice var først nede i Wonderland i "Alice in Wonderland", så i "Through the looking glass". Det gjør at det er en stor fordel at du kjenner til ting som Chestshire Cat, Jabberwocky, Bandersnatch og Mad Hatter.

 

Historien er grei nok. Alice blir dratt med til et forlovelsesselskap, og det viser seg snart at det er hennes eget. Men så dukker en hvit kanin opp og peker på et lommeur, hun følger etter ned i et lite kaninhull og ender opp i Wonderland. (eller Eventyrland, på godt norsk.) Men dette er ikke Wonderland som hun husket det, og det er heller ikke Alice som de husket henne. Hun var bare et barn sist gang hun var her, og nå er hun sent i tenårene. Hun husker fint lite av de forrige eventyrene sine her, og veldig få gjenkjenner henne med en gang. Den onde, røde dronningen har tatt makten, og når jeg sier ond mener jeg virkelig ondskapsfull. "Off with their heads!" blir sagt mer enn én gang, for å si det slik... I følge legenden skal Alice redde Wonderland med å kverke en jabberwocky, men er vår Alice den rette Alice?

 

Selv om filmen begynner litt tregt er det en fint måte å introdusere Alice og den normale verden på, og kontrasten med Wonderland blir enda større. De bruker nok tid i den normale verden til å gi oss en solid bakgrunn, men uten at det blir for langtrekkelig. Når hun så havner i Wonderland var det første som slo meg "wow...". Det er sinnsykt mye CGI her, men det er gjort på en meget bra måte og ser relativt troverdig ut. Faktisk vil jeg påstå den ser minst like troverdig ut som Avatar, noe som er meget bra gjort når vi tenker på hvor surrealistisk alt i Wonderland egentlig er.

 

Alt i alt storkoste jeg meg gjennom hele filmen. Det er svært få dødpunkter, historien er meget bra, karakterene veldig bra og effektene utrolig bra. En film jeg med glede kan se om igjen noen ganger. :)

 

Vurdering: 9/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...