Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Satte meg på vent på The god delusion på biblioteket, men siden jeg var nr 8 i køen fikk jeg de til å bestille en annen bok jeg hadde lyst til å lese; th blind watchmaker. Men tok ganske lang tid før jeg fikk den og så jeg bestilte en til. Pandoras star. Nå har jeg hentet Pandoras Star og the blind watchmaker. Gleder meg til å sette igang. Men tror det blir litt mye med Pandoras Star som er på 1200 sider og the blind watchmaker på en måned :wow:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kanskje dere skulle kjøpt den nyutgitte "The Dawkins Delusion" av Alister McGrath.

 

Dawkins er veldig god å skrive, men bokens hans er den verste boken jeg har lest som er for ateisme. De fleste ateistiske akademikere har syntes at Richard Dawkins' tilnærming til saken har vært en katastrofe.

 

Boken er ment for folk som ikke vet så mye om religionfilosofi osv. på forhånd, og dermed er en glimrende bok, men den faller gjennom fort når man har litt kunnskap om emnene.

 

For eksempel, hvis du ser bak i bibliografien, så finner du nesten INGEN kjente kristne apologeter og filosofer. Ingenting av Will. Craig eller Dembski. Ingenting av Alvin Plantinga eller Denton. Ingenting av J.P. Moreland eller Gary Habermas. Ingenting av Bas Van Fraassen eller Stephen Barr. Jeg nevner bare noen av de kjente navnene.

 

Virker som Dawkins er veldig ignorant når det komme til denne såkalte "researchen" han har gjort.

 

Jeg tror ikke at han har valgt å svarteliste alt av kristen akademisk mening. Han har heller bestemt seg for at de har ingenting umaken verdt. Dette går selvfølgelig ganske i sirkel. Han vet ikke nok til å bry seg, og han bryr seg ikke nok til å vite.

 

Det som er enda mer påfallende er de navnene han valgte å inkludere. For det meste så er det populariteter som Douglas Adams, Dan Barnker, Samuel Harris, Michael Shermer, John Spong, Julia Sweeney, G.A. Wells, og A.N. Wilson.

 

Hvis dere vil lese en skikkelig bok som tar for seg Gud-debatten, så kjøp noen debatt-bøker av for eksempel Will. Craig eller J.P. Moreland.

 

For å sitere Michael Ruse (Hardbarket Darwinist og Ateist):

The God Delusion makes me embarrassed to be an atheist, (and the McGraths show why.)

 

-- Prothesis

Endret av Prothesis
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-p4PIYwb6
jeg leser eragon... den erspennende, men jeg finner veldig mange likheter til WoT, som nesten begynner å bli irriterende...

7931631[/snapback]

Tja, den ligner mer på en fantasy-klisjè :p Var helt grei å lese, men ble nesten litt for likt andre bøker. Det er hvertfall en fryktelig forutsigbar og standard-historie.

 

 

 

Selv så leser jeg A Feast for Crows, bok nr. 4 i serien A song of ice and fire av George RR Martin.

Endret av Slettet-p4PIYwb6
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+312
jeg leser eragon... den erspennende, men jeg finner veldig mange likheter til WoT, som nesten begynner å bli irriterende...

7931631[/snapback]

Tja, den ligner mer på en fantasy-klisjè :p Var helt grei å lese, men ble nesten litt for likt andre bøker. Det er hvertfall en fryktelig forutsigbar og standard-historie.

 

 

 

Selv så leser jeg A Feast for Crows, bok nr. 4 i serien A song of ice and fire av George RR Martin.

7932172[/snapback]

 

 

 

den ble bedre etterhvert, altså ikek fult så likt som WoT, men det var litt i starten at det ble mye på en gang som jeg kjente igjen derfra... alvene kan ikek lyve greia -Aes sedaier, må bære faren som ikke er "faren" til nermeste by, (samme gjorde Rand, men han trodde fortsatt at det var hans far.) og en del andre småting

Lenke til kommentar

Akkurat nå leser jeg gjennom Narnia bøkerne (den store bibelen som kom for kort tid siden) samtidig som jeg koser meg gjennom "The Dark tower vol1" av Stephen King.

 

Er snart ferdig med Vol1, så tenkte jeg skulle cruse gjennom Ringenes herre serien før jeg braste på Vol2 av The Dark Tower.

Lenke til kommentar

Napoleon's Finest: Marshal Louis Davout and His 3rd Corps, Combat Journal of Operations, 1805 - 1807

 

Dette er en limited edition bok med bare 1400 eksemplarer laget, jeg fikk bok 845 tror jeg.

 

Boka er egentlig en sammensetting av dagbøker og skriverier om slagene som Marshal Davout tok del i. og alle offiserne og soldatene under han.

 

Boka er bygget opp slik at man først får litt gjenerelle skriverier som oppsumerer slaget, disse er da skrevet av Davout enten til Betherier eller til napoleon selv.

senere får man brev fra generalene til davout også går det videre helt ned i kapteiner og løyntnader. disse blir mer og mer beskrivende, og skriveriene går få å være gjenerelle som gir oversikt over slaget i helhet. man skriveriene til oberster osv gir en mer persjonling fortelling da de ofte er rett i helvete, man fortellinger om enkelt soldater som dreper 10 av fienden bare med kolben på våpet sitt. eller kapteinen som gikk ut av slagmarken bare i en blodig skjorte da jakka hadde blitt skutt, stikker og kuttet i stykker og det var ikke noe igjen av den.

alle de høyere offiserer hadde jakkene sine fulle av kulehull og en general hadde fått 4 hester skutt ihjel under seg. når man leser detter er det sykt å tenke på at noe slapp ut i live i disse slagene.

 

Boka gir også små biografier av generaler og offiserer som var under davout i denne tiden. samt komplett oppføring av alle som tok del i slagene, hvor mange soldater som egentlig var i regimentene, og hvor mange som faktisk var på slagmarken, da det var en del som faller fra regimentene sine pga. vansklige marsjer osv.

 

f.eks. et regiment som på pappiret hadde 1350 soldater og offiserer, men da de endelig kom frem til slagmarket på austerlitz hadde regimentet bare 800 menn.

boka gir også en innføring i måten slagene ble utkjempet, formasjoner og takktiker.

 

har bare kommet 30 sider inn i boka men er tollbundet,

Lenke til kommentar

Eg les "Mordene i Rue Morgue og andre selsomme fortellinger" av Edgar Allan Poe. Poe er ein sjuk mann, historiene hans er skremmande gode. Nokon får deg verkeleg til å tenkja, andre er berre tvers gjennom gufsne.

Historien "Mordene I Rue Morgue" er særs god.

 

Litt tungt lesestoff, men den er absolutt vært å lesa.

Lenke til kommentar

Akkurat nå har jeg vinterferie, og da slapper jeg bare av hjemme med kaffi og tv.

 

Men hjemme på hybelen holder jeg på med Bunnforhold av Anne B. Ragde for øyeblikket. Etter det skal jeg lese en roman av Ari Behn og Jonas av Jens Bjørneboe.

 

Blir vel mere Bjørneboe etter dem vil jeg tro. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...