Jump to content

Ingar

Medlemmer
 • Content Count

  2898
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)
 1. Kan opplyse om at problemet ble løst ved å ta ut SIM-kortet for en liten stund, og så sette det inn igjen.
 2. Jeg opplever samme problem. Noen som fant ut av problemet?
 3. Samfunnsfagene i videregående skole er totalt nytteløse- du kan like gjerne lese boka på 3-4 dager og få med deg mye av det samme. Realfagene bygger karakter, styrke og gir deg muligheter til å få godt betalte jobber senere i livet.
 4. Som andre har sagt før: Regn gjennom T-boken i sommer og gå for R1-matte! R1+R2 er det beste videregående har å by på.
 5. 5-3-1 er et bra program, et annet alternativ er å kjøre Texas-metoden. Da kjører du 5x5 på mandag (middels), 2x5 på onsdag (lett) (eventuelt annen øvelse)og 1x5 på fredag (tungt).
 6. Programmet der var faktisk helt krise - 24 sett med biceps og 20 sett skuldre? Hvem tror du at du er, Jay Cutler? Råder deg til å lese nybegynnertråden og velge et program derfra. 5x5 er et fint sted å starte
 7. Siviløkonomer er veldig anvendbare og kan brukes til mye. I studiet vil du få omfattende kursing i strategi og ledelse, bedriftsøkonomiske fag og samfunnsøkonomiske fag. Dette gir deg en bredde som gjør at du kan spesalisere deg innenfor nesten hva som helst. Det lar seg fint kombinere med IT; på NHH er databehandling obligatorisk, og man kan også fordype seg i det. Når det kommer til diskusjonen om realfag fortjener ekstrapoeng føler jeg for å skyte inn at siden alle "samfunns og administrasjonsfag" stort sett er teasere for fremtidige studium hvor du skraper litt i overflaten, fortjener man poeng for å ha tatt realfag som faktisk er omfattende og nyttige.
 8. Start med en innledning hvor du gjør et lite anslag og som skaper interesse for teksten; sett leseren inn i hva det du skriver skal handle om. Ha en drøftingsdel hvor du går for/imot og avslutt med en konklusjon hvor du ikke presenterer noe nytt, men oppsummerer det du har sagt og tilfører noen personlige synspunkter.
 9. Ingar

  TØH - Bra nok?

  Gå for NHH hvis du kan. Den faglige kvaliteten er rett og slett høyere og bedre, og hvis du setter utdanniningen først er det veien å gå. Bedre utvekslingsmuligheter, bedre undervisning, og at du har gått NHH bachelor gir deg en fordel på master (større nettverk, innarbeidet arbeidsmetoden på NHH etc.). Jeg flyttet fra Trondheim for å gå NHH, og kan ikke si at jeg angrer på det. Hvis du ikke engang har noe forhold til byene bør det være et lett valg. Både Trondheim og Bergen er gode studentbyer.
 10. Ehh...? NTNU sine sider er nede akkurat nå, så jeg får ikke sjekket opp om de krever R1+R2 for å søke på sivilarkitektstudiet, men hvis det er tilfelle (noe trådstarter bør sjekke opp!) bør han absolutt ta de fagene på skolen. Er veldig få studium som starter med hardere matte enn det som har vært på vgs, for å si det sånn.
 11. Lurt å prioritere avgangfagene. Har ikke noen spesielle studieteknikker å anbefale deg, men kan gi noen tips i litt bredere forstand. 1. Bruk læreren Ambisjonen din må være å få 6 i alle fag, bortsett fra fag du har spesielt store problemer med (feks matte om så er tilfelle). La læreren vite hva du sikter på, og la han hjelpe deg med å nå målet ditt. Hvis du får tilbake en samfunnsfagprøve hvor du får 5- kan du ikke håpe på at det skal bli bedre neste gang av seg selv, oppsøk læreren din i en veiledningstime, vis han prøven og gå gjennom sammen med læreren konkret hva du bør gjøre annerledes og bedre til neste gang. 2. Vær aktiv i timene Ikke svar på åpenbare spørsmål nødvendigvis, men bruk din kompetanse når du kan tilføre noe nytt og spennende. 3. Ikke bare les skolearbeid Selv om man utmerket godt kan få gode karakterer bare ved å pugge boka, er det alltid nyttig å lese aviser for å få et overblikk på hva som skjer. Det gir deg kunnskap, refleksjoner og bedre språkforståelse. Godt språk er undervurdert, og hjelper deg i alle fag. Min anbefaling er at du begynner å abonnere på Dagens Næringsliv, og leser en 10 minutt i den hver dag. I tillegg kan det være verdt å legge inn et abonnement på The Economist. 4. Lær deg matte og fysikk godt Bruk flere pensumbøker, regn gamle eksamenssett (noe man ikke kan undervurdere viktigheten av), prøv å få en mer helhetlig forståelse av matematikken, og ikke tenk at du er ferdig med noe selv om du har hatt en prøve. 5. Slå deg sammen med andre flinke elever og bygg et vinnerlag Finn noen med samme ambisjoner og evner som deg, jobb sammen på gruppearbeid, sitt sammen i klasserommet, etc. Vær en del av eliten i klassen, det gjør et godt inntrykk.
 12. 1. Kina holder en kunstig lav valutakurs fordi det gir eksportindustrien deres store fordeler. Når valutaen deres er lav, blir det billig for andre land å kjøpe varer fra Kina, og tilsvarende dyrt for kineserne å handle varer utenfra. Om du har problemer med å forstå dette, kan du tenke deg hvordan valutaen påvirker hvor morsomt det er for deg å handle varer i utlandet når f eks dollaren er lav. Hvis du får 1 dollar for hver femmer du veksler inn, kan du handle billig i USA. Men om dollarkursen er sterk og du må ut med en tikroning for hver dollar, blir det fort mindre gunstig å handle er. 2. At valutaen i Kina er lav gjør at vi kan handle varer derfra billig, noe som er behagelig for oss på kort sikt. På lang sikt er det imidlertid uheldig at det blir store handelsubalanser i verden; at Kina eksporterer for mange ganger mer enn de importerer er ikke bærekraftig på lang sikt, og det kan gi oss kriser i økonomien. Blant annet har det bidratt til finanskrisen vi nå er inne i. 3. Viser til svaret over, på kort sikt er det bra for kinesisk økonomi, men hvis økonomien overopphetes og det bygger seg opp store bobler som resulterer i kriser, kan det være skadelig for Kina også på lang sikt.
 13. Ja da, alle monner drar, men hvis du tror "den utvidede matematiske forståelsen" han eventuelt vil få av R2 er mer nyttig enn f eks politikk og menneskerettigheter hvis han skal bli statsviter, er du nok litt mer frelst enn hva som er kledelig. Selv om R2 er interessant, vakkert og meget nyttig for de som skal ha teoretisk matte senere, er pensum like fullt abstrakt og lite matnyttig for de aller fleste fag ;-)
 14. Mine tips: Hvis du bruker Powerpoint, begrens mengden informasjon på hver slide. Får du får mye tekst der detter folk ut. Når du snakker, sørg for at du ikke virker statisk. Varier stemmeleiet ditt, bruk armer for å understreke fenomener og viktige poenger, ikke fest blikket på én person eller lærer, men henvend deg til ulike deler av klassen. Virk engasjert, og gi klassen inntrykk at dette er noe du har tenkt deg fram til og har mye kunnskap om. Om klassen tenker at du har lest på Wikipedia og reproduserer stoffet for dem, har du tapt. Lykke til
 15. Statistikk falt ut av 3MX og ble erstattet med mer integrasjon og differensialregning. R1 har imidlertid noe sannsynlighetsregning som definitivt vil være nyttig.
×
×
 • Create New...