Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Leser 'Quisling - En studie i landssvik' av Høidal. Har kun lest en liten bok om Quisling før, denne er langt mere detaljert, og fokuserer mye mer på Quislings aktiviteter og politiske endringer i mellomkrigstiden. Den skal prøve å la leserer "forstå" hvorfor Qusling gjorde som han gjorde.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg leser Joyland av Stephen King. Og for å være ærlig tror jeg neppe jeg kommer til å fullføre den. Jeg synes den er ganske uinteressant. Historien (utenom selve mysteriet) er kjedelig og språket halvdårlig.

 

Men det må sies at jeg ikke er verdens største King-fan til å begynne med, og valgte boken fordi jeg håpte den kunne være spennende sommerlektyre.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

 

Virkelig? Humoren i Don Quijote traff meg godt, spesielt i samspillet mellom Don Quijote og Sancho. Jeg lo godt av sekvensen hvor Sancho forsøker å beskrive Dulcinea for Don Quijote og hvor mye beskrivelsen avviker fra hvordan Don Quijote hadde sett henne for seg; en delikat prinsesse kontra en kraftig bondejente.

 

Det er ikke det at jeg ikke skjønner når det skal være morsomt, eller at det var morsomt i en tid da folk hadde helt annen form for selvinnsikt. Men ja, jeg synes morsomhetene i Don Quijote oftest er for opplagte og tværes ut i stedet for å være effektive og økonomiske.

 

Men det er greit å ha lest den for å vite hva det dreier seg om.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

På tirsdag ble jeg ferdig med Ernest Cline sin "Ready Player One" som jeg likte meget godt. Det er sjelden jeg leser en hel bok på mindre enn én uke, men det presterte jeg å gjøre med denne boken. Historien kort fortalt: Verden har gått til helvete, og så å si alle velger å rømme fra livets realiteter ved å forsvinne inn i OASIS, som er et gedigent rollespill som gir ordet virtual reality en ny betydning. I begynnelsen av boka dør en av grunnleggerne av OASIS, og etterlater samtidig hele sin formue til den spilleren som klarer å vinne en konkurranse som tilfeldigvis også finner sted i denne virtuelle verdenen. Ikke overraskende er det denne konkurransen som er fokus i historien.

 

For en selverklært nerd som meg selv var dette en fryd å lese. Tør faktisk å påstå at alle som har en svakhet for dataspill (kanskje spesielt rollespill), fremtidsdystopier og 80-tallskultur vil like denne boken.

 

Ellers har jeg begynt på "The lies of Locke Lamora" av Scott Lynch.

Endret av Sidious
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Akkurat lest ferdig Norwegian Wood av Haruki Murakami. Fantastisk forfatter. Liker spesielt godt hverdagsbeskrivelsnene i bøkene hans, hovedpersonens betraktinger og tanker og de eksistensielle spørsmålene de sliter med. Hender ofte at jeg noterer ned navn på bøker, forfattere, musikk og filmer som er nevnt i bøkene.

 

Akkurat nå leser jeg Ulysses av James Joyce. Den er noe tung og det er en god del referanser jeg ikke tar. Jeg leser den både på Norsk og Engelsk i håp om at den skal bli noe mer forståelig da. Selve handlingen henger jeg med på. Er spent på hva jeg sitter igjen med etter å ha lest den ferdig.

Lenke til kommentar

Bok to er, om jeg husker, en bitteliten nedtur i forhold til bok 1. Ikke at den er dårlig, eller noe, men The Lies of Locke Lamora er etter min mening et fyrverkeri av en bok. Red Seas under Red Skies klarer ikke å følge opp helt. Det er i hvertfall slik jeg husker det. Får se når jeg kommer til bok 2 om ikke alt for lenge. Personlig har jeg truffet leselysten igjen. Tror det har noe med skiftet av bok, fra David Eddings Polgara the Sorceress til da The Lies of Locke Lamora.

Lenke til kommentar

Rødstrupe av Nesbø. Veldig spennende og interessant så langt, men ble straks litt mindre spennende når en artikkel om Harry Hole - sightseeing i Oslo spoilet halve plottet. Takk for spoilerwarning, VG.

 

Holder ellers på med On Writing av Stephen King. Herlig bok, så skjønner ikke hvorfor jeg har brukt over 6 måneder på den.. Dårlig vane å lese flere bøker på en gang..

Lenke til kommentar

IT av Stephen King leser jeg nå. Har lest masse av han før, så jeg vet hvordan det er. Fryktelig tungt å komme igang, han skal beskrive alt til minste detalj, og bruker veldig avansert engelsk. Boken er på 1200-1300 sider, så dette kommer til å ta tid.Men jeg skal lese den ferdig (selv om filmen er elendig). Klovner er uansett skumle og creepy

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...