Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Greia med 10 og 20 under grensa er en ting, men det jeg absolutt ikke skjønner meg på er de som ligger 5-10 under i 80-sona og 5-10 over i 50- og 60-sona. Hvis det er noen steder man bør holde fartsgrensa så er det vel der den er redusert. Det pleier å være en grunn til det.

Endret av Llandari
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Helt klart. Utenlandske busser og vogntog er notoriske i området der jeg bor. De dundrer avgårde i 70 hele veien uansett om det er 50 eller 80. Kan sikkert ha noe med at det stort sett kun er i områder med lav fartsgrense at det er rette strekninger. Heldigvis er det disse stedene politiet også står på, bare aldri når trafikken fra et fergesamband i nærheten kommer.

Endret av Nedward
Lenke til kommentar

Hvis du kjører av fra E18 mot Asker ved Holmen og kjører rett over rundkjøringen inn på Slemmestadveien, så passerer du dette 70-skiltet. I tillegg så er det et til 500m lengre bort.

 

Alle som kjører her daglig har dere lagt merke til disse skiltene? (tydeligvis veldig få)

For ikke snakke om å ligge riktig i rundkjøringa rett etter motorveien i forhold til veioppmerking.

post-100590-0-92082100-1358371028_thumb.png

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Deilig å ligge bak brødhuer som ligger 70 i 80, 60 i 70, 50 i 60 osv slik att man ikke rekker første ferga hjem fra jobb.

Kjør forbi.

 

Kanskje de tilpasser farten i forhold til værforhold og reaksjonsevne...

Dessuten er det øvre fartsgrense. Ingen ting i veien med å kjøre 10-20 under.

Jo, det er noe i veien med å kjøre 20 km/h under fartsgrensa med mindre det er veldig glatt. Mtp årstiden antar jeg at grunnen til at de kjørte så sakte var at de f.eks ikke har piggdekk og at det er frosset og spinnglatt på veien.

Lenke til kommentar

Er snakk om rett utenfor stavanger.

 

Har noen punkter her angående kjøringen til personen

 

1. Det var tørr vei, verken is eller merkbar redusert bremseevne

2. Der var nesten rett vei hele tiden, og hele tiden god oversikt

3. Uansett om personen tilpasset farten etter hva h*n synes var fornuftig så kan personen ikke ligge å dingle midt i veien slik jeg ikke får tatt en forbikjøring.

4. personen skal da være i stand til å opprettholde fartsgrensen, i dette tilfellet så jeg ikke en grunn til å ikke gjøre det. Personen burde vært hjemme eller latt andre kjøre dersom det er skummelt å kjøre når det er mørkt.

 

 

Forbanna irriterende må jeg si, samme gjelder på motorveien ved tunnellen før man kan ta avkjørselen mot Lura/jåttå retning Sandnes, der folk alltid bremser ned fra 90 til 70-80 uten grunn uansett når på året!

Endret av LithitiumS
Lenke til kommentar

Dette skjedde for et par måneder siden.

 

Jeg skulle kjøre forbi en syklist, akkurat da jeg lå ved siden av syklisten kom det en lastebil bak oss! Jeg brukte blinklys, og jeg aner rett og slett ikke hvorfor lastebil sjåføren hadde så hastverk. Selv om det var en syklist og en mopedist betyr det ikke at lastebilen har førsterett :) Jeg hadde gitt syklisten to meter (sikkerhets-sone? Tror det er noe sliktdet heter) fra mitt "kjøretøy" i tilfelle h*n skulle velte. Når lastebilen kom kunne jeg ikke gjøre noe annet enn å kaste meg mot syklisten! Da var det ikke mer enn ca 30-40 cm i mellom oss! Jeg er nesten redd for å kjøre original moped... De går jo så sakte :hrm:

 

Jeg trodde lastebil sjåfører var gode på vegen?

Endret av Kabom
Lenke til kommentar

Forbanna irriterende må jeg si, samme gjelder på motorveien ved tunnellen før man kan ta avkjørselen mot Lura/jåttå retning Sandnes, der folk alltid bremser ned fra 90 til 70-80 uten grunn uansett når på året!

 

Har lagt merke til det ja. Uansett om det er kø eller ikke, så går det ekstra tregt i tunnelen...

 

Btw, virker som om det har skjedd noe med trafikken rundt Stavanger i det siste. Jeg vet at Solasplitten har åpnet og at det er stengt i Vågen, men det burde da ikke gjøre at det blir mer kø fra Randaberg og inn om morgenen, for ikke å snakke om at det nesten ikke er trafikk motsatt retning om ettermiddagen...

Endret av Llandari
Lenke til kommentar

Jeg hater folk som skal inn i tunneler de bremser eller legger seg under fartsgrensen. Lå bak et brødhuet som lå i 90 i 80 så kom tunnelen 60 i 80. Kom ut og jeg hadde tenkt å kjøre forbi lå dusten i 100-110 i 80 sone. Kan si jeg ble piss... Sånn forsatte det.

Endret av Andzel
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har selv alltid forundret meg over folk som er redde for å kjøre i tunneler. Det er helt ok å bremse opp litt i det man kjører ut av en. Spesielt om det er spesielle lysforhold. Dette fordi man har dårlig oversikt over potensielle farer på sidene av åpningene i tunneler. Men å ligge i en 20km under fartsgrensa i en 10km lang tunnel? Gaaah!

Lenke til kommentar

Jeg hater folk som skal inn i tunneler de bremser eller legger seg under fartsgrensen. Lå bak et brødhuet som lå i 90 i 80 så kom tunnelen 60 i 80. Kom ut og jeg hadde tenkt å kjøre forbi lå dusten i 100-110 i 80 sone. Kan si jeg ble piss... Sånn forsatte det.

Prøv ALLE tunneller i Trondheimsområdet. Jeg kjører taxi til og fra Værnes veeeldig ofte, og farten dabber i 9/10 tilfeller til under 60 ved innganger til tunneller. Og gjerne enda mindre i Helltunnellen hvor det er gjennomsnittsmåling. helt jævla ubrukelig...

Lenke til kommentar

Møtte en forbanna kødd på vei til trening. Er en vei som går der, noen steder på veien er det plass til 2 biler (til, fra). Og er mange humper på veien her men de er ikke noe høye.

Så, kjørte der og var en fyr foran. Han kjørte så jævla treigt, grensen er sånn 50km/t men han var nede i 40-30km/t og skulle faen stoppe for hver hump (han hadde ikke lav bil!)! Vi kjørte tett oppi han for å få han til å legge seg inn eller kjøre inn på den store lommeb som var der, men neida.

 

Det han gjorde var å stoppe helt opp, midt på fuckings veien. Viste langlys som faen (nei var ikke mørkt.) Så etter 5 sec kjørte han videre men nå kjørte han enda saktere, så vi tutet og viste langlys. Neida, ingenting.

Vi ligger forsatt oppi han for å be han flytte seg til helvete, men neida. Når vi igjen tuter, så stopper faenskapet opp og kjører ut mot midten for at vi ikke skal komme forbi! Vi tuter.

 

Når det da blir god plass til 2 biler, og kjører fortsatt laangt under fartsgrensen, så kjører vi forbi. Tror dere han lar oss slippe forbi? Neida. Han presset oss ut mot veien og lot oss ikke komme forbi. Faenfor et krapyl. Lå på hornet i sånn 1 min. Da fikk han tempen opp men vi skulle ta av.

 

Faen for et støgt svin. Idiot.

Lenke til kommentar
Faen for et støgt svin. Idiot.

 

Hvor lang strekning er det snakk om og hvor mye tid tapte du på denne "lusekjøringen"?

 

Forstår at det har kokt i toppen for begge parter i denne situasjonen. Spørsmålet er om du kanskje kunne håndtert dette på en annen måte? Det er nemlig gode sjanser for at du bidro til å eksalere konflikten med oppførselen din. Kanskje du hadde kommet fortere frem hvis du hadde vært litt mer tålmodig, dvs at bilen foran hadde vært mer behjelpelig til å slippe deg forbi hvis du hadde vært litt mindre aggressiv?

 

Bare en tanke...

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Om folk ligger 10km under fartsgrensen, spesielt på uoversiktlige og litt svingete veier og -spesielt- på det føret som er på denne årstiden, så er det som regel en årsak til det, og det er helt opp til de å vurdere hvorvidt måten de kjører på er det som er forsvarlig - det er faktisk ikke du som ligger bak som kan ta den avgjørelsen. Og å ligge 10km/t under fartsgrensa gjør at du taper ett par minutter - er det virkelig verdt å irritere seg så mye for? Fartsgrensen er ikke en nedre fartsgrense! Regelen "1. Kjørende må kunne stanse på den vegstrekning som den kjørende har oversikt over, og foran enhver påregnelig hindring." trumfer all fartsgrense.

 

Jeg er relativt uerfaren som sjåfør, men i opplæringen min var det spesielt en ting som ble spesifisert igjen og igjen; ikke kjør raskere enn du selv har oversikten over det som skjer og kan stanse. Sakk farten i svinger og før bakketopper. Dvs; om du kjører inn i en tunnel, så ser du ikke hva som er rett innenfor både fordi lyset utenfor fullstendig blender det som er inne i tunnelen, og fordi du ikke har nattsyn.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...