Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hvordan stenge sola HELT ute når man har "vippevindu"?


Anbefalte innlegg

Holder på å bli gal av morgensola som skinner sterkt inn på soverommet mitt om morgenen. Har en rullegardin som ikke er "tett" på sidene, så rommet blir veldig opplyst.

Drømmer om fullstendig mørklagt soverom. Dessverre har jeg vindu som vipper innover, så jeg kan ikke henge noe inni selve karmen. Skal noe henges utenpå listen vil det ikke bli tett da det vil lyse gjennom stanga, eventuelt på sidene om rullegardinen ikke ligger tett nok inntil. 

Hvilke løsninger finnes til dette? Bør jeg få innom noen som driver med solskjerming på befaring og få spesialtilpasset noe, eller kan jeg fikse det her selv? Har lest at aluminiumsfolie stenger sola ute, men det ser litt shady ut fra utsiden........ 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Maskinfører skrev (42 minutter siden):

Veldig godt forslag, skal se på dette. Har i utgangspunktet lyst på en rullegardin, men jeg tror ikke jeg får det mørkt nok med det - så om jeg ikke finner ut av det, skal jeg prøve slik folie. Tusen takk. :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kommer litt an på om du har vinduet oppe eller igjen når du sover.

Du får rullgarding som settes både utenpå og inni vinduene, som dekker hele vindusflaten når den er nede, men de hjelper ikke hvis vinduet er oppe.

Har du lang nok og bred nok rullgarding, og ikke bruker den med automatisk opptrekk, så er det ikke noe problem at den henger over vinduet, det er bare å åpne vinduet etter at rullgardinen er nede. Finne man ikke noe ferdig, så er det flere som selger på mål til ok priser på nettet. Har brukt de selv, og veldig fornøyd fortsatt etter 9 år (Skal aldri tilbake til fjæropptrekk rullgardin)

Lenke til kommentar

I dette tilfellet er nok utvendig solskjerming det mest hensiktsmessige.

Om du ikkje er avhengig av å ha vindauget opent om natta så får du solskjerming i form av plissegardiner der du monterer skinner på vindusramma slik at solskjerminga følger vinduet når du bikker det innover og som på grunn av skinnene hindrar at solskjerminga heng loddrett ned.

Om du treng å ha opent vindu så ville eg gått for vanlege blendegardiner som er romslege nok til at vinduet kan være opent og fortsatt under blendegardina. For å få det tett langs sidene så kan du enten ha overlapp eller berre lang nok gardinstang til å nå langt utover sidene. Om du bruker gardinstang eller liknande så må du også bygge en kasse over vinduet som hindrar lyset i å gå mellom veggen og gardinstanga.

Lenke til kommentar

En får også rullegardin som går i en smal skinne på hver side. Der rullegardin og skinnene festes på selve vinduskarmen til vinduet, altså på viduet man vipper/åpner.

Akkurat som rullegardin på togvinduene, om forstår hva jeg mener.

100% mørkt er uansett utfordring. Da sterkt sollys rett på er krevende.

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Ettersom at behovet og ønsket er å få det 100% mørkt så ville eg nok vurdert å gå for ei "custom made" løysing i staden for å finne ei solskjermingsløysing for denne typen vindu som du sikkert ikkje blir heilt fornøgd med uansett.

Det er fristande å foreslå at du kan spikre/stifte ei blendegardin mot veggen, men ei meir elegant løysing vil være å montere ei stållist rundt vindauget og bruke magnetar til å holde gardina heilt inntill veggen.

Lenke til kommentar
Stripete skrev (12 timer siden):

Veldig godt forslag, skal se på dette. Har i utgangspunktet lyst på en rullegardin, men jeg tror ikke jeg får det mørkt nok med det - så om jeg ikke finner ut av det, skal jeg prøve slik folie. Tusen takk. :) 

Ja det er det ja det må du gjøre blir sikkert bra :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...