Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

erfaring med kjetting på bil


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg kjøpte et sett på bilxtra (nå thansen?) som ligger i bilen i nøden, men det er ikke noe å kjøre med så det må av/på når de trengs. Ikke veldig komplisert å ta på, men det er ikke noe morro å rote på i snøen i kulden. Ha med hansker :)

Etter jeg gikk tilbake på piggdekk har jeg ikke brukt de heller siden piggdekk somregel holder. 

 

Ligner litt på de her:

https://www.thansen.no/bil/utstyr/vinterutstyr/snokjetting/15-dekk/225-70-15/kjetting-gr.-12-kns120-9-mm-gs-tuv-v5117/n909816/pn909818/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIqPWs-PPpgwMVFVaRBR2g4Q5hEAQYBCABEgKApPD_BwE&gclsrc=aw.ds

  • Liker 1
Lenke til kommentar
stamkunde skrev (22 minutter siden):

I mitt tilfelle handler det om å kjøre opp og ned en svært islagt privat vei. 

Og da mener du at du bør ha kjetting? Er det ikke bedre å strø den veien istedet for å kjøre rundt med kjetting?

Lenke til kommentar
stamkunde skrev (1 time siden):

Vil snøkjetting fungere på ren holke ned og opp liten bakke?

Litt men bare litt. Slike billige hurtigkjettinger har begrenset verdi. Jeg har brukt Biltema sine med suksess, men jeg har likevel sklidd en hel del, så ikke noe å bruke på de mest utfordrende stedene. Det er enorm forskjell fra hurtigkjetting til skikkelige piggkjettinger. Med piggkjetting kan du gå "hvor som helst", det kan du ikke med hurtigkjetting. 

Lenke til kommentar

Men altså.... Hvorfor diskutere piggdekk og andre løsninger, når fyren spør etter kjetting. Holke og bratt bakke, det duger IKKE med vinterdekk med eller uten pigg, strø sand etc. Piggkjetting, DET virker. Til nøden hurtigkjetting om det ikke er for heftig. Men piggdekk? Det duger på vanlig vei med noe is. Og det er det. 

Selvfølgelig er det styr med kjetting, men man styrer da mer om man ikke kommer seg hjem/fram/trygt opp eller ned? 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

kjøpte snøkjetting på biltema. Fordi jeg måtte gjøre det i dag, i forbindelse med oppdrag jeg gjør og må bli ferdig. 

Jeg plundret   allerede ved å få dem fra vesken. Fordi dem var surret to til hverandre, og var ikke bare å tre i fra hverandre, min anbefaling til produsent legg dem hver for seg i plastikk pose for å hjelpe forbrukeren. 

Jeg fikk satt dem på, uten at jeg leste veldig nøye i bruksanvisningen. Det var plundrete å sette dem på første gang. Samt jeg frøs innmari på beina. Min anbefaling når man skal legge dem ut, ikke på ny snø, men ha med seg flat pappeske å legge på. I mitt tilfelle fikk jeg gå inn i en betong gulv i garasje å legge dem ut, å se dem være synkron med hverandre. 

Jeg la dem runde dekket, baksiden først, fordi å hekte vaieren. Deretter tre kjettingen rundt dekket, og få strammet til. Begge dekk foran. Kjørte opp bakken, og hentet hengeren, kjørte ned med å holde inne  clutch, og forsiktig bremset nedover bakken. Det gikk bra. Når jeg kom ned bakken, så gikk jeg ut for å fjerne snøkjettingene, der var det vanskelig. Det endte med at jeg jekket opp på hver side av bilen for å få fjernet kjettingene. Går sikkert greiere neste gang, men nå skal jeg kjøre opp bakken med henger, så vil komme med bedre konklusjon senere. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er anbefalt å tørrtrene i fint vær. Så slipper man å stå i 10 minus, snøføyke og stivfrosne fingre når man skal finne ut hvordan de legges på. De må også etterstrammes hvis du skal kjøre noe mer enn 100 meter.

Brukte hurtigkjettinger en del da jeg hadde Citroën. Da kunne jeg heise bilen og få all plass i hele verden til å legge de på.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
kremt skrev (9 minutter siden):

Lurer på om man får kjøpt knipetak lenger, husker det var ganske genialt i sin tid. Men dekkene er vel generelt mye bedre og mykere nå enn i gamle dager. 

 

417_1730732794.jpg&f=1&nofb=1&ipt=f5e3c4

Tja, dekkene kunne være ganske så brukbare den gang og... Knipetak kan man få tak i på ymse nettbutikker, men er usikker på kvaliteten. Uansett er det ikke mange biler som har stor nok hjulbue til dette i dag. 

Lenke til kommentar
kremt skrev (På 20.1.2024 den 4:27 PM):

Lurer på om man får kjøpt knipetak lenger, husker det var ganske genialt i sin tid. Men dekkene er vel generelt mye bedre og mykere nå enn i gamle dager. 

 

417_1730732794.jpg&f=1&nofb=1&ipt=f5e3c4

Gikk ut av bruk en eller annen gang (1980 tallet?). Husker at de hadde en fare for å slå opp i skjermen.

Hurtigkjetting tok vel over.

Her er et par andre alternativer:

AutoSock

Michelin Easy Grip

De to jeg nevner er omtalt her: https://www.klikk.no/motor/bil/dekkogutstyr/test-fremkommelighet-pa-vinterfore-3487589

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...