Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Hvorfor snakkes det så lite om covid-plager som kan vise seg mange tiår etter gjennomgått infeksjon?


majer

Anbefalte innlegg

Hvorfor forbereder ikke Norge seg på at man kan risikere at covid kan føre til at mange av de som er unge i dag dør som følge av gjennomgått infeksjon flere tiår senere? 

Vi som har jobbet med virus vet hvordan en del virus har muligheten til å skape endringer i kroppen som ikke kommer til syne med en gang. Ta eksempelvis hpv virus. Jo tidligere man får en av de ekreftfremkallende variantene jo større er risikoen for at man ender opp med kreft når man er 50. Et annet eksempel er herpesviruset og demenssykdom. 

Ser man på influensa og vaksinasjon vet man at folk som har tatt en vaksine har langt lavere risiko for å utvikle demens enn en som ikke har tatt det. Men man har ikke forsket på om det er vaksineringen som gir den gode effekten eller om folk som har tatt en vaksine lever sunnere. Hvorfor gjøres ikke det? 

Med en stadig mer aldrende befolkning og et helsevesen i knestående vil selv en liten økning av risiko for demenssykdom være vanskelig å takle. Vi vet allerede at covid kan angripe indre organer som lunger så er det utenkelig å tenke at det kan påvirke hjernen på linje med langt mer "harmløse" virus?

Endret av majer
Skrivefeil
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...