Gå til innhold

Ecoheat - scam eller sannhet?


Lyncs

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
27 minutes ago, SuperKrokodille said:

Scam.

Ja, scam: En glødepære for eksempel avgir bare effekt i form av lys tilsvarende omkring 20% fordi den er inneffektiv og 80% av den tilførte energien avgis i form av varme. Derfor gir spare- og LED-pærer en innsparing i forhold til glødepærer fordi større andel av tilført enegi avgis i form av lys og ikke varme fra de.

Men det som kunne bli kalt svinn fra en vanlig varme-/panel-/radiator-ovn, er..........varme......Så en varmeovn kan sies å ha 100% effektivitet uten noe svinn lokalt i alle fall. Man KAN argumentere at man har svinn i tilførselsledninger, men det vil man alltid ha! I alle fall til superledere fungerer ved normale temperaturer...

En varmpumpe gir en energibesparelse, men de fungerer på en annen måte og har ingenting med keramiske varmeelemnter å gjøre. Så helt enig i at energisparing med PTC-keramiske varmeelementer er scam!

Men PTC-varmeelementer har noe for seg i cupe'varmere til bil fordi de ikke gløder som varmetråder gjør, og dermed ikke utgjør en eksplosjons-/brann-fare i biler drevet på fosilt drivstoff hvis det skulle være bensin-/diesel-damp i bilen. Der er det eventuellt også viktig med elektronisk termostat og ikke en mekanisk av samme grunn.

Endret av Gjest MKII
  • Liker 2
Lenke til kommentar

PTC står for "Positive Temperature Coefficient" - resistansen blir høyere når den blir varmere. Med andre ord har den innebygget en sikring mot overoppheting i HELE varmeelement, ikke bare en liten dings et sted i vifteovnen. PTC-egenskapen begrenser maks-temperaturen. Innstillbar termostat har ovnen normalt i tillegg for å innstille ønsket temperatur, men PTC-effekten begrenser MAKS-temperaturen uansett.

Mange av oss har annet PTC-utstyr hjemme som betegnes pga utformingen som selvregulerende varmekabel.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 22.11.2023 at 6:05 PM, trikola said:

 Innstillbar termostat har ovnen normalt i tillegg for å innstille ønsket temperatur, men PTC-effekten begrenser MAKS-temperaturen uansett.

Bestilte meg en sånn liten ovn for noen mnd siden, men har ikke turt å koble den til enda fordi de sendte meg 110 Volt versjonen når jeg ba om 220 Volt.

Mener du at det rimelig trygt å bruke denne ?

Den er veldig enkel med en vifte, powerknapp og thermostat.

Det jeg tenker kan være problemet her er at viften er justert for 110 Volt. Det er dessverre ikke mulig å åpne ovnen.

Endret av vidor
Lenke til kommentar
Zeph skrev (På 22.11.2023 den 7:16 PM):

Når det blir sagt ting som “strømselskapene hater denne teknologien” eller “kan varme opp alle rom på sekunder” så bør det ringe ein del bjeller. 

Helt enig.

Leste meg litt opp om teknologien og denne forsøker å innbille menigmann at vanlige husholdningsapparater , varmtvannsberedere og varmeovner trekker mye reaktiv effekt, noe som er ren løgn.

Lenke til kommentar
17 hours ago, vidor said:

Bestilte meg en sånn liten ovn for noen mnd siden, men har ikke turt å koble den til enda fordi de sendte meg 110 Volt versjonen når jeg bra om 220 Volt.

Mener du at det rimelig trygt å bruke denne ?

Den er veldig enkel med en vifte, powerknapp og thermostat.

Det jeg tenker kan være problemet her er at viften er justert for 110 Volt. Det er dessverre ikke mulig å åpne ovnen.

Det er nok ikke bare viften som er problemet ved å bruke den på 220V: Allt i hele apparatet kan være tilpasset 220V med dårligere isolasjon i ledninger, koblinger og bryteren med minst høyere fare for overledning/kortsluttning, og selve varmeelementet kan i tillegg til fare for overledning/kortsluttning kanskje også være tilpasset 110V og bli ødelagt av dobbelt så høy spenning.

Lenke til kommentar

Det er et lite men og noen misforståelser med disse "keramiske" PTC-ovnene. I noen tilfeller er de mer effektive enn visse andre populære ovntyper. Men ikke strøm-effektive.

En del "vanlige" ovner har en termostat som hele tiden kobler varmeelementene inn og ut siden termostaten sitter veldig nære varmekilden. De har også en grense for hvor varme de kan være, som ved disse oljefylte varmeovnene som er ganske populære. De kan ikke gi full effekt hele tiden siden de da vil sprenge eller lekke. Dette gjør at de bruker lengre tid på å varme opp et rom.

En "keramisk" ovn med selvregulerende element kan derimot levere varme konstant og har den vifte i tillegg kan den levere høy effekt konstant, eller i det minste mye lengre enn en oljefylt ovn. Dette gjør de mer effektive tids-messig. Men ikke strøm-messig. De kan varme opp et rom fortere, men de vil også bruke mer strøm på samme tid.

På engelsk er det to forskjellige begrep. Efficient vs effective.

Edit: Dette er ikke spesielt for "keramiske" ovner. Det gjelder like mye for enkle viftovner med gammeldagse resistive elementer.

Endret av sedsberg
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Virker i praksis som det er samme aktørene som står bak en rekke svindelprodukter som gjerne markedsføres på samme måte. Det er slike ovner , wifi-extendere, lommelykter, kniver etc. der det framstilles som noen ingeniører fra landet reklamen vises i har utviklet noe som "setter hele bransjen på hodet" og "blir forsøkt stoppet" osv.

Så ja, dette er svindel.... 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Denne youtube kanalen er ganske interessang:

https://www.youtube.com/@ComputerClan/videos

Han forklarer hvordan slike scams fungerer. 

slike PTC ovner kan vel i visse tilfelle bruke litt mindre strøm enn andre, men noe stor besparelse blir det nok ikke. Varmepumpe er den eneste "magiske" "varmeovnen" som kan produsere mere effekt enn den bruker. Men da er det kompressorer å skumle gasser involvert.

Om du vil ha en PTC ovn så er denne på jula til 199kr veldig god:

https://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/oppvarming-og-ventilasjon/oppvarming/varmevifter/vifteovn-015181/

Og den er trygg å plugge i stikkontakten.

Lenke til kommentar
Quote

PTC stands for Positive Temperature Coefficient. The PTC thermistor also provides variable resistance based on temperature. As temperature rises, resistance increases from low to high and blocks the overcurrent.

https://www.ametherm.com/ptc-thermistors-vs-ntc-thermistors-for-inrush-current/#:~:text=PTC stands for Positive Temperature,thermistor over an NTC thermistor.

 

Jeg klarer ikke å se hvordan større motstand gir lavere regning i posten. Dette lukter gimmick for å rundlure folk på teknisk språk til å kjøpe produktet

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...