Jump to content

Lyncs

Medlemmer
 • Content Count

  231
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

110 :)

Recent Profile Visitors

857 profile views
 1. 10 cm er riktig og det er vanskelig å finne en rimelig kutter av den typen du nevner til den størrelsen.
 2. Jeg har noen rør på ca. 100mm i diameter som jeg skal kappe opp i mange deler (dvs. mindre rør på ca 30mm lengde) for å bruke det i dekorsammenheng. Jeg tenkte å lage meg en jigg med vinkelsliperopplegg og lurte på om jeg bør holde meg til vanlig kappeskive eller om jeg skal kjøpe en diamantkappeskive? Er det noen her med erfaring som kan gi meg noen råd?
 3. Kan man bruke DisplayCal sammen med Colormunki photo, eller har den en egen app som er bedre?
 4. Han skrev bare at det ikke fikk konsekvenser for politifolkene som begikk drapene. Alt annet blir feiltolking..
 5. Han henviste vel til episoden der en beruset politimann kvelte en ungdom som begikk tyveri i en garasje for en god del år siden uten å bli dømt for dette til tross for at det stod mange mennesker rundt ham og fortalte at gutten var i ferd med å bli kvalt. Dette skjedde på fritiden til politimannen.. Han har ikke skrevet noe om at dette skjer hele tiden..
 6. Jeg bruker et program som heter V-carve pro fra Vectric og filen jeg har problemer med er på 26MB så det kan være at det er størrelsen på den som er problemet. Jeg har lastet inn en haug med ulike vektorkombinasjoner som jeg har liggende utover som puslespillbrikker. Disken er en SSD Samsung 860 EVO Series 1TB. Her er et bilde av Minne ytelsen:
 7. Her er et nytt ytelsesbilde under prosessen der forstørringen og forminskningen i konstruksjonsprogrammet med mange vektorer går veldig tregt. Det ser ikke ut som om toppene klippes i vinduene, så da er det vel selve programmet som overbelastes og går tregt.
 8. Her er en del interessant lesning der voldsofrene selv forteller hvilken type vold de har blitt utsatt for. Grafen i boken viser også at politvold er mange ganger mer vanlig enn f.eks fyllevold. https://www.nb.no/nbsok/nb/fb6c0dedf394dc204299268be9962bc7?index=1#181
 9. Jeg spiller ikke, men bruker maskinen til billedredigering og apper for teknisk konstruksjon av cnc-projekter og dersom jeg har veldig mange vektorer på konstruksjonsbrettet samtidig så går programmet veldig tregt når jeg f.eks skal forstørre og forminske skjermbildet inne i selve programmet. Jeg aner ikke om dette skyldes skjermkortet, selve programmet eller cpu-en. Jeg merker også at jeg får problemer med å få bilder skarp på en skjerm med høyere oppløsning enn en annen skjerm med mindre oppløsning når jeg har disse på samtidig. Når jeg går inn på f.eks flickr og trykker på et bilde så kommer skarpheten i bildet mye raskere på skjermen med lavest oppløsning, mens jeg må vente mye lengre på den andre skjermen. Her er bildet av ytelsen:
 10. Jeg har et Gigabyte GeForce GT 630 902MHz LP skjermkort og lurte på om det er bra nok sammenlignet med hva man kan få i dag til en tilsvarende pris? Jeg kjøpte det i 2014 for ca Kr. 550.-
 11. Dette er noe som jeg husker fra nyhetsinnslag på TV. Mener bestemt at det var på slutten av 1980 årene. Jeg har selv ikke prøvd å spore saken opp på nettet, men i likhet med andre politisaker (bl.a. filmen "Boomerang" av Trond Kvist) så er det vel ikke tilgjengelig for offentligheten lenger..
 12. Er THX det optimale programmet for å kalibrere en pc-skjerm? Hvor kan man evt. laste det ned fra? Eller finnes det andre programmer som er bedre?
 13. Det du skriver er helt riktig. Vi har hatt en del trigger-happy mongiser i norsk politi og alle er blitt frikjent. Tenk bare på biltyven som ble skutt i ryggen og drept da han løp fra politiet ved Fornebu for ca. 45 år siden. Politimannen hevdet at han hadde siktet langt over hodet på mannen og at kulen måtte ha falt som følge av avstanden. Enhver idiot må vel skjønne at en kule som faller så mye, ikke lenger har kraft nok i seg til å drepe et menneske. Politimannen ble blankt frifunnet. Det finnes også et eksempel der en politimann skjøt en arrestant som hadde lagt våpenet fra seg, fjernet seg fra dette og satt seg ned i påvente av arrestasjon. Politimannens første forklaring var at arrestanten hadde kommet mot ham og trukket i pistolen slik at den gikk av. Da det meldte seg et vitne og sa at mannen satt helt i ro da han ble skutt og drept, endret politmannen forklaringen til at han hadde holdt fingeren for hardt på avtrekkeren slik at den gikk av ved et uhell. Politmannen fikk i første rettsrunde en bot på bare Kr. 2000.- som han anket og ble senere frifunnet.
 14. Jeg kjøpte en brukt UltraSharp U3011 og når jeg starter pc-en og skjermen om morgenen så har den en svakere lysstyrke og kontrast enn det den får etter å ha stått på en stund. Er dette vanlig, eller er det noe galt med skjermen?
 15. Jeg foreslår at vi slutter å svare på hekomos poster. Han er mest sannsynlig selv politimann og de innrømmer aldri noe uansett, og siden det ikke er noen som tar han alvorlig allikevel, så er det ikke bryet verdt å respondere på det patetiske vaset han lirer av seg..
×
×
 • Create New...