Gå til innhold

Den Glemte Dimensjonen av Rasisme: Tid for en Rettferdig Debatt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kakkelfant skrev (6 timer siden):

Er det virkelig det?

 

https://snl.no/rasisme

Jeg syns det ja.  Jeg syns f.eks at Koranen bør defineres som et rasisitisk verk all den tid den sier at jøder skal utryddes.  Men det er ikke alt.  Jeg syns vi må bli mye flinkere til å bruke begrepet rasisme.  F.eks i forbindelse med rasistisk vold mot etniske svensker.

Den rasistiske marsjen for noen dager siden, hvor muslimer krevede utryddelse av jøder "fra kyst til kyst" og at Sverige må underkaste seg islam må stemples som rasistisk.

Familien min i Zimbabve fikk 11 dager på å komme seg ut eller bli drept.  Alt de eide ble selvfølgelig beslaglagt.

Ren etnisk renksning og grov rasisme.

Kineserne har drevet utryddelse av Uigurer gjennom blant annet tvangssterilisering i industriell skala.  Dette må fordømmes som rasisme!  For å vær ærlig, gir jeg blanke faen i Palestinerne all den tid de rasistiske muslimene bare klandrer oss og jøder for såkalt rasisme.

Så ja, uttrykket rasisme bør utvides MYE!

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
9 hours ago, Investigator224 said:

Rasismens giftige tentakler strekker seg langt og bredt, infiltrerer alle hjørner av samfunnet vårt. Men i den offentlige debatten blir en kritisk dimensjon av dette problemet ofte oversett: rasismen som forekommer mellom ikke-hvite etniske og kulturelle grupper. Dette er en ubehagelig realitet som vi ikke lenger har råd til å ignorere. Rasisme er ikke et monopol som kun eies av hvite; det er en universell ondskap som manifesterer seg i relasjoner mellom alle raser og etnisiteter.

Konflikter, fordommer og diskriminering mellom ulike ikke-hvite grupper blir sjelden fremhevet eller diskutert med den alvorligheten de fortjener. Dette skaper en farlig blind flekk i vår forståelse og tilnærming til å bekjempe rasisme. Ved å fokusere nesten utelukkende på rasisme utøvet av hvite, risikerer vi å overse og minimere de dype sår og splittelser som eksisterer mellom andre etniske grupper.

Selvfølgelig er rasisme mot hvite også et reelt og presserende problem, men dette aspektet blir også ofte marginalisert i den bredere diskursen. Hvite individer blir også utsatt for fordommer, hat og diskriminering, og disse erfaringene fortjener også å bli hørt og anerkjent.

Det er på tide at vi redefinerer og utvider vår forståelse av rasisme. Vi må være villige til å konfrontere og adressere alle dens former, uavhengig av hvem ofrene eller overgriperne er. Bare ved å gjøre dette kan vi håpe på å bygge et mer inkluderende, rettferdig og harmonisk samfunn der alle individer er frie fra hatets og diskrimineringens byrde.

Pussig det der hvordan rasisme mot en i utgangspunktet gruppe med ekstremt priviligerte som eier og konsumerer en uforholdsmessig ENORM andel av verdens verdier og ressurser ikke får mer oppmerksomhet...

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Investigator224 skrev (9 timer siden):

Konflikter, fordommer og diskriminering mellom ulike ikke-hvite grupper blir sjelden fremhevet eller diskutert med den alvorligheten de fortjener.

Vi har da noe mediedekning av konflikten mellom tyrkere og kurdere, prestestyret i Iran, og div. klinsjer mellom ulike afrikanske folkegrupper. Men man kan alltids jobbe for å spre engasjement.

Kinas behandling av Uirgurer burde absolutt løftes mer frem ja. Et problem er at Kina har mange vestlige aktører i lomma. Apple, f.eks som kansellerte John Stewards tredje sesong. Og hele landet satte igang en hel butthurt-kampanje pga en fredspris fra Norge.

ang. det Morgan Freeman-sitatet...

https://medium.com/afrosapiophile/forget-what-morgan-freeman-said-racism-doesnt-disappear-by-ignoring-it-58c3a6e6f914

As Malcolm X explained:

If you speak in an angry way about what has happened to our people and what is happening to our people, what does he call it? Emotionalism. Pick up on that. Here the man has got a rope around his neck and because he screams, you know, the cracker that’s putting the rope around his neck accuses him of being emotional. You’re supposed to have the rope around your neck and holler politely, you know. You’re supposed to watch your diction, not shout and wake other people up — this is how you’re supposed to holler. You’re supposed to be respectable and responsible when you holler against what they’re doing to you. And you’ve got a lot of Afro-Americans who fall for that.

Minner nøyaktig om hvordan f.eks anti-SJW-youtubere prøver å sverte ryktet til frigjøringsbevegelser som f.eks feminister ved å finne frem stillbilder med de mest overdrevne ansiktsuttrykker eller dårligst opptikk generellt. Kroneksempelet er Jessica Starr da Trump ble erklert president i 2016...

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (19 minutter siden):

Pussig det der hvordan rasisme mot en i utgangspunktet gruppe med ekstremt priviligerte som eier og konsumerer en uforholdsmessig ENORM andel av verdens verdier og ressurser ikke får mer oppmerksomhet...

Jeg antar du henviser til slektningene mine, noen ble drept, andre kom seg ut.  Ja de hadde besteforeldre og oldeforeldre fra Norge.  Jeg antar du syns det er greit å behandle muslimer i Norge på samme vis da?  Hive ut de som har bodd her i 3-4 generasjoner?

Eller syns du det er greit at du og familien din får en slik behandling?

Bli hevet ut fra Norge?
 

Afrika for Afrikanere, Asia for asiater, Europa for hvem?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Tenk deg et land, hvor Disney sensurerer ansiktene på svarte skuespillere?

Plakaten til Black Panter ble sensuret. Det samme ble starwars.

 

Noen med litt kjennskap til Kina vet at det er helt innafor å si at alle svarte bør drepes på sosiale media i Kina, mens enhver kritikk av regimet blir automatisk sensurert.  Så det er ikke sånn at kinesiske myndigheter ikke kan sensurere grov rasisme som denne, de vil bare ikke.   De syns det er helt greit å drepe alle svarte fordi de har mørk hudfarge.

Syns VI dette er greit? 

Kinesiske diplomater har frekkhetens nådegave og kaller kritikk av det nazi-lignende diktaturet sitt for rasisme.  Mange vestlige går på dette.

 

 

Endret av Investigator224
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Kakkelfant skrev (På 28.10.2023 den 11.01):

Er det virkelig det?

 

https://snl.no/rasisme

It's Saturday Night Live, SNL har virkelig gått av skaftet i denne MENINGSartikkelen.

Kulturrasisme av alle ting. Kultur er ett sett med ideer som kan måles på den meritokratiske skalaen hvor svakere ideer skal sjaltes ut og dette har ingenting med rasisme å gjøre. Noen mennesker griper etter halmstrå.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Dette rasistiske manifestet er skrevet av såkalte intelligente mennesker i det som en gang var sett på som et av Vestens senter for eliteutdanning, Harvard:

 

https://edib.harvard.edu/files/dib/files/odib_foundational_concepts_and_affirming_language_final.10.6.20.pdf

 

Ville du betalt 140 000 kroner i året i semesteravgift for å få hodet til ungen din fyllt med sånt sprøyt?

 

 

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Enda mer koko-woke antivestlig propaganda fra mainstream media:

Vikingene og et annet urfolk på grønnland ble utryddet av de invaderende inuittene som kom fra Sibir.

Hvordan i helvete er det kolonisering? 

Hvorfor ikke heller forflytte disse folkene tilbake til SIbir der de kom fra?   De har ingenting på Grønnland å gjøre!

(Satt på spissen, men jeg er lei koko-woke, antivestlig propaganda)

 

https://tv.vg.no/video/278944/twice-colonized

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Investigator224 skrev (2 timer siden):

Enda mer koko-woke antivestlig propaganda fra mainstream media:

Vikingene og et annet urfolk på grønnland ble utryddet av de invaderende inuittene som kom fra Sibir.

Hvordan i helvete er det kolonisering? 

Hvorfor ikke heller forflytte disse folkene tilbake til SIbir der de kom fra?   De har ingenting på Grønnland å gjøre!

(Satt på spissen, men jeg er lei koko-woke, antivestlig propaganda)

 

https://tv.vg.no/video/278944/twice-colonized

 

Dette urfolket var tuniit ifølge inuittenes folkefortellingene om at de var "giganter som var redd for å slåss", som i 1000-1500 perioden helt forsvunnet uten forklaring, vitenskapelig sett var de "Dorset-kulturen" som de siste arvtagerne etter de første menneskelige aktivitetene i Grønland tilbake til 2300 f.kr. Dette folket hadde altså eksistert i over tre tusen år da de plutselig forsvant, etterlatt seg et meget rikt arkeologisk funnmateriale som avslørt en høyutviklet kultur - de hadde endog "byer" den gang. Inuittene var bemerkende lite villig til å forklare hvordan kontakten med dorsetfolket hendt, men de var større, vesensforskjellig i disses øyne og ganske konfliktskyt. Inuittene derimot sliter med en seig rykte for vold og inhumane praksis fra gammelt av. Og inuittene i kontrast til dorsetfolket og andre folk som levde i Alaska og Nord-Canada var nykommere som fremdeles hadde bevart deres mongoloide utseende i kontrast til de innfødtamerikanske folkene. 

Genetiske undersøkelser avslørt dessuten at det var praktisk talt null omgang mellom dorsetfolket og inuittene - noe som er svært overraskende, som i nyere tid kan tolkes som bevis på utryddelsespraksis, som var svært vanlig i forhistorisk tid mellom menneskekulturer. Studier av indianerkonflikter hadde dessuten avslørt at utryddelsesstrategi var meget vanlig blant indianersamfunnene - i dagens Vesten i USA har det blitt funnet massegraver med hundrevis av drepte som ikke etterlatt seg genetiske spor, de var komplett utryddet og visket ut av historien. Denne ekstreme nådeløsheten var av "ny" dato, da dette ble ifølge arkeologiske undersøkelser meget utbredt etter år 1000 e.kr. Inuittene og ikke-inuittene var nådeløst mot hverandre, spesielt i karrige land. 

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Investigator224 skrev (På 22.11.2023 den 2:21 PM):

Dette rasistiske manifestet er skrevet av såkalte intelligente mennesker i det som en gang var sett på som et av Vestens senter for eliteutdanning, Harvard:

 

https://edib.harvard.edu/files/dib/files/odib_foundational_concepts_and_affirming_language_final.10.6.20.pdf

 

Ville du betalt 140 000 kroner i året i semesteravgift for å få hodet til ungen din fyllt med sånt sprøyt?

 

 

Det koster mye mer enn 140.000 kroner, det koster meg $80.000 i året. Det er fortsatt vestens senter for eliteutdanning.  

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
jjkoggan skrev (På 1.12.2023 den 5.20):

Det koster mye mer enn 140.000 kroner, det koster meg $80.000 i året. Det er fortsatt vestens senter for eliteutdanning.  

Hva tenker du om at sjefen din ikke KLARER å ta klart å tydelig avstand fra utryddelse av jødene?   Syns du det er greit å finansiere en slik organisasjon  med 80 000 USD i året?

Syns du det gjør noe med prestisjen som følger med å studere ved Harvard?

 

 

 

 

Endret av Investigator224
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Investigator224 skrev (46 minutter siden):

Hva tenker du om at sjefen din ikke KLARER å ta klart å tydelig avstand fra utryddelse av jødene?   Syns du det er greit å finansiere en slik organisasjon  med 80 000 USD i året?

Syns du det gjør noe med prestisjen som følger med å studere ved Harvard?

 

 

 

Så klargjører Harvard det som skjedde

Harvard has tried to backtrack with a new statement from President Claudine Gay clarifying her position on the issue.  

“There are some who have confused a right to free expression with the idea that Harvard will condone calls for violence against Jewish students. Let me be clear: Calls for violence or genocide against the Jewish community, or any religious or ethnic group are vile, they have no place at Harvard, and those who threaten our Jewish students will be held to account,” Gay said.

Endret av jjkoggan
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...