Gå til innhold

Ny jobb og smell


Anbefalte innlegg

Hei Diskusjon-venner!

 

Jeg har havnet i en situasjon jeg aldri kunne sett for meg, men som dessverre er realiteten når man ikke tar vare på sin egen helse. Jeg har gått på en skikkelig smell, og da mener jeg ordentlig truffet veggen. Jeg er nå sykemeldt på ubestemt tid, og legen mener dette kan ta flere år.

Problemet er at jeg nettopp har signert avtale på en ny jobb. Dette er den siste stressfaktoren jeg trenger nå, så jeg sendte en mail til nye arbeidsgiver og forklarte situasjonen, og spurte om muligheten for å heve kontrakten for nå.

Jeg fikk da følgende svar:

image.png.f2177c18f88007e87e3e64042cccf7f6.png

Hvordan tolker dere dette svaret? Er det slik at de aksepterer at det ikke passer seg med dette ansettelsesforholdet nå grunnet situasjonen? 

Takk for deres innspill. Og fra en som har vært supermann og trodd at alt går an med nok timer; pass på deg selv.

 

Hilsen fyrstikk uten flamme

 

Endret av Uderzo
gjenopprettet innhold
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kjem heilt ann på blant anna korleis du har ordlagt deg.
Det einaste eg kan seie sikkert utifrå svaret er at du blir møtt med forståing og at dykk eigentleg har ein avtale om å ta oppigjen kontakten.

 

Men, du må uansett ta kontakt igjen for å avklare vegen vidare.
Det går blant anna ikkje klart fram om du har sagt opp og arbeidsgivar har akseptert oppseiinga, så for meg er det uklart om du har eit tilsettingsforhold eller ikkje.

Det virker for meg ganske unødvendig å skulle heve kontrakten, då er det vel betre å seie den opp på vanleg måte?

Lenke til kommentar
NoTrace skrev (5 minutter siden):

Tja, han forteller nok også å "bryte" kontrakten enn å ansette en som ikke kan starte før om potensielt flere år. Så så ekstremt grei er han vel ikke?

Synes det var hyggelig svar gitt trådstarter's epost med ønske om å heve kontrakten.  I de fleste nye jobber er det også en prøveperiode på 3 mnd hvor det er kort gjensidig oppsigelsesfrist.

Hvis trådstarter blir istand til å jobbe igjen, høres det ut som om det fortsatt kan være åpning for hen.

I tillegg til prøveperiode er det den generelle regelen om at arbeidsgiver kan si opp ansatt som har vært sykemeldt over 1 år.

Lenke til kommentar

Jeg er (heldigvis) ingen ekspert på NAV, men har hatt kolleger som har vært sykemeldt over lengre perioder og arbeidsgiver har betalt 100% lønn det første året og deretter tar NAV over med 66%.
Nå vet jeg ikke hva som gjelder for deg, men jeg ville sjekket hvor mye penger du evt vil tape på å si opp kontrakten selv og dermed stå arbeidsløs når NAV skal beregne støtte du skal få.

Endret av FB.934880505
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...