Jump to content

FB.934880505

Medlemmer
 • Content Count

  234
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

167 :)

Recent Profile Visitors

2007 profile views
 1. Som norsk statsborger, med jobb i Norge, hva er det i disse hjemmekontortider som skulle stoppe en fra å bo noen år på andre siden av grensen? Man vil vel fortsatt skatte til Norge og beholde andre norske goder? Eller ender man opp med å "bli svensk" i form av at skal man ha svensk adresse etc så må man skatte til Sverige etc? Jeg antar at de helst vil ha litt skatter og avgifter for at du f.eks. skal få dra nytta av helsevesenet o.s.v? Hva er poenget? Det meste er fra litt billigere til merkbart billigere i Sverige samtidig som den norske lønnen er litt mer verdt i Sverige. Leste en artikkel fra 5 august som sa at matvarer generelt var 23% billigere, biler er merkbart billigere, o.s.v. Ikke noe jeg vurderer så seriøst, men hadde jeg bodd tett opptil grensen kunne det vært aktuelt.
 2. Hva du jobber som: Application packaging and deployment engineer Hvor gammel du er: 40 Årslønn: ca 600.000 Utdanning: fagbrev Erfaring: 0 år Goder: Internett, mobil, gratis treningsfasiliteter, gratis parkering, 100% overtid fra første time, hjemmekontor, fri i fellesferien Har jobbet flere år i selskapet, men de tilbød full opplæring i ny avdeling med nye arbeidsoppgaver og bedre lønn. Faktisk lønn vil være noe høyere da vi av og til gjør oppgraderinger etc på kvelds og nattestid, samt noe reise på overtid. Jobben går ut på å pakke applikasjoner til AppV og SCCM for automatisk og "usynlig" installasjon for sykehusene i HSØ.
 3. FB.934880505

  Lønnsforhandlinger

  Ja, de jeg snakket med hadde fått fra 26k-28k og det kom en mail om at gjennomsnittet for NITO var 27k, ikke et prosenttall. EL og IT medlemmene fikk 23k uansett lønn. Var selv medlem i EL og IT frem til i starten av året, da hadde jeg hatt nok av de klovnene. Jeg fikk egentlig nok flere år tilbake når de hadde et oppgjør med et eget kvinne tillegg på 5000 kr for alle kvinner som var medlem, forstill deg det samme gjort for menn... Samt år etter år brukte de deler av oppgjøret (0,5-0,7%) på å løfte enkeltpersoner, dette gjorde i mine øyne ALLE medlemmene til lønnstapere. Som uorganisert i ny avdeling fikk jeg 9000 kr mer enn EL og IT medlemmene.
 4. FB.934880505

  Lønnsforhandlinger

  Om man følger litt med på nyheter, leser aviser etc ville man visst allerede før forhandlingene at 7% er ganske urealistisk. 7% = 400.000 = 28.000 kr 500.000 = 35.000 kr 600.000 = 42.000 kr. Til sammenligning hadde EL og IT 23.000 og NITO 27.000 i IT selskapet jeg jobber i. Men svaret er ja, tillitsvalgt kan godta et oppgjør på medlemmenes vegne. Er relativt sikker på at vi hadde avstemning for oppgjøret hvert år.
 5. Først og fremst må du kanskje legge fra deg beløpet 2 millioner. Det er ofte lettere å få lån om du kjøper andelseier fremfor selveier. Da blir ansvaret, om du ikke betaler lånet ditt, fordelt på alle andelseierne slik at banken uansett får pengene sine.
 6. Jeg jobber i staten og det er jo et par av oss i Norge. Hos oss kan ansatte som ikke har full feriepengeopptjening sende inn et digitalt skjema med hvor mye ferie de skal ta ut og bli trukket for dette, ikke nødvendigvis 5 uker. Dette er så vanlig at det pleier å komme ut en påminnelse på intranett eller på mail hvert år. Dette må derimot gjøres innen en frist og man må ta initiativ til å gjøre dette selv. Det du opplever er helt normalt når man ikke har blitt enig om noe annet på forhånd.
 7. Hei, jeg har fått et brev i posten fra Visma som sier at strømselskapet jeg brukte når jeg bodde i Sverige ikke har fått betalt for den siste regningen før jeg flyttet. Dette var i 2011 og nå sender de regning 11 år senere med rente selvsagt. Er det virkelig lov å sende en purring 11 år etterpå med påfølgende rente? Jeg har bodd på min nåværende folkeregisterregistrerte adresse i 6 år så det kan ikke være så vanskelig å finne meg.
 8. Nå er nok situasjonen i Oslo mer optimal enn resten av landet vil jeg tro da de mer eller mindre er en hub for jernbane. Samtidig får vel ikke alle jobb i VY heller, mange jobber i gods og der er det mange turnuser med overnattinger. En hund som nettopp har fått eieren sin hjem er full av energi og vil ut å gå tur og leke. Jeg har aldri jobbet nattskift, men ville tro at en person som kommer hjem fra nattevakt i utgangspunktet vil sove for å få noe ut av resten av dagen. Jeg antar det er svært få som bare jobber nattskift så da må man forsøke å snu døgnet for både seg selv og en evt hund. Jeg skriver kun hvorfor dette ikke passer for meg, det virker som du generaliserer som om jeg sier dette er et problem for yrket generelt.
 9. Inntrykket jeg har fått her er at en nybegynner ikke får de mest fordelaktige turnusene. Ettersom man bygger seg opp ansiennitet i selskapet kan man velge bedre turnuser. Jeg bor dessuten i en by som ikke engang har jernbane så overnattinger hadde det garantert blitt. (evt flytting) Samtidig bør ikke en hund være hjemme alene MER enn de 7.5 timene man er ment å jobbe. Jeg tror de færreste lokførere kan sammenligne seg med mulighet til å ha hjemmekontor evt bo 2 km fra jobben. Det er klart at om alt klaffer, at du får en turnus uten overnattinger og du kan starte og avslutte dagen på samme stasjon og bare ta bilen hjem 10-20 min kjøring, da går det greit å ha en hund. Men det virker litt som å vinne i lotto.
 10. Har fulgt med på denne tråden i flere år og har kommet frem til at om jeg hadde forfulgt denne retningen (og vært heldig) hadde jeg kun tjent mer penger, mens alt annet jobbmessig og i stor grad sosialt på privaten ville vært mindre fordelaktig. Selv om jeg ikke har kone og barn kunne jeg ikke engang hatt hund om jeg var lokfører. Det er nok ikke en jobb for alle uansett om de klarer seg igjennom tester og resten av skolen. Er i dag IT konsulent i et større firma med vanlige fordeler som dekket mobil og internett. Jobber ikke turnus eller helger, kan ta fri nesten når jeg vil, med endringsfrys i fellesferien så tar de fleste hos oss sommerferie i fellesferien. 100% overtid fra første time samt mulighet for hjemmekontor hele uken i praksis. Skulle jeg i fremtiden bli med i vaktordningen i seksjonen så ville jeg tjene det samme som en gjennomsnitts lokfører.
 11. Har selv jobbet i support flere steder. På HP sin support som var outsourced til Teleperformance i Sverige var lønna dårlig, men man kunne leve på den. Der hadde de happy og hotsheets ettersom kunden hadde vært glad eller ikke. Der telte de opp antall positive og negative feedbacks per ansatt hver måned og satt man igjen med 10 positive tilbakemeldinger så fikk man 1000 kr ekstra. (maks 2000kr) (15 år siden), jeg tror ikke man kunne få minus på fastlønnen. Det var også happy/hot sheet som bestemte om vi fikk bonus i det store og det hele på HP kontrakten. HP satte stadig opp kravene slik at de som jobbet på den kontrakten ikke fikk bonus og da omgjorde de på lokasjonen til at bonusen til alle kontraktene der (Pioneer, Bosch etc) ble lagt i en pool og fordelt på alle ansatte. Deretter jobbet jeg hos Telenor som innleid et år på 2 linje support. Jeg tipper det var annerledes på 05000 og 09000 som var 1 linje der. Jeg følte derimot at de hadde litt bruk å kast policy av mennesker. Hver vår fikk de masse søknader av overkvalifiserte studenter som holdt på med bachelor eller master som ønsket et ben innafor i Telenor så når starten av sommeren kom fikk jeg ikke forlenget kontrakt og ble sannsynligvis byttet ut med en student. Nå jobber jeg i et tredje firma som applikasjonstilrettelegger, men jeg startet med flere år på support for dette firmaet også. Strategiene har vært forskjellige, på et tidspunkt mente de at man skulle behandle et antall saker i timen, tallet var ikke spesielt høyt, men likevel gjorde dette at mange ansatte hele tiden gikk etter raske og lette saker i stedet for å ta sakene som hadde ligget lengst. Jeg har aldri og kommer aldri til å jobbe med salg og forestiller meg at de har mer press på tall der enn i en del annen "support".
 12. Det stemmer og det er ikke første gang, i tillegg til manglende kommentatorer enten i starten eller slutten av løpet. Kvalifiseringen skal også sendes i UHD og hvor mange ganger har det skjedd? Så avbestilte Viaplay (329kr) og valgte inn V Sport+ (5 poeng) i tv pakken.
 13. Monaco er definitivt ikke Hamiltons favorittbane resultatmessig. Om man ser på de 10 siste gangene han har kjørt her så har han havnet bak sin egen teamkompisen hele 6 ganger. 3 ganger har han slått teamkompisen sin på racepace + 1 år der Button fikk DNF. 2 av disse gangene vant han løpet. Jeg ser med glede på at Ferrari er oppe og utfordrer Mercedes og Red Bull selv om jeg heier på Verstappen. Spørsmålet er vel om Ferrarien holder til mål i morgen både i forhold til at den pluttselig er så mye raskere og om de velger å beholde girkassen.
 14. Det ser annerledes ut på Apple-TV ja, jeg finner ikke noen Ultra HD stream via nettsiden på pc. Ifølge nettsiden deres må du ha HDMI kabel som støtter HDCP 2.2 på pc sånn jeg tolker det. Begge mine pc-skjermer bruker DP. Ikke at jeg kan skjønne hvordan dette skulle stoppe meg fra å se innholdet på listen.
×
×
 • Create New...