Jump to content

FB.934880505

Medlemmer
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

166 :)

Recent Profile Visitors

1650 profile views
 1. Jeg har selv vurdert "Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)" på Noroff, men det er to ting som stopper meg. Det er prisen på 44.000/59.000 kr i semesteret basert på om du skal gå nettstudie eller være på skolen. Jeg kan skaffe pengene, men er redd for å stryke slik at pengene er bortkastet. Får man samme støtte når man er voksen? Samtidig mangler jeg generell studiekompetanse ettersom man ikke fikk dette med fagbrevet jeg tok. Noe kjedeligere enn å gå på skolen bare for å ha norsk, matte, engelsk o.s.v.... At dem repeterere og legger opp til at studentene ikke har noen forkunskaper høres for meg bare bra ut, selv har jeg f.eks. aldri lært noen form for programering som er en del av studiet jeg ser på. Det kan godt være "Nettverk og IT sikkerhet" hadde vært et bedre alternativ, litt mer generelt enn "digital etterforskning".
 2. Der jeg jobber har vi allerede noe lignende, de kalles kø-koordinatorer. Hovedjobben deres er å distribuere saker til de rette personene innen en faggruppe. De svarer også på spørsmål slik som f.eks. om en sak må ses på av serverdrift eller nettverk. Da har gjerne både nettverk og serverdrift hver sin kø-koordinator. Om en fra support starter å jobbe i f.eks. serverdrift starter de ofte som kø-koordinator med å distribuere saker, da har de samtidig tid til også å lære seg oppgavene på serverdrift litt etter litt ved siden av å distribuere saker. Det finnes nok ikke noe svar på dette som vil treffe alle. Jeg har blitt fortalt at mange med høyere utdanning har en bedre evne til å kunne se helhetsbilde(?). Samtidig så står det også i de fleste annonser at relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning. Skulle jeg tippe selv så er mange med lavere utdanning kanskje litt ensporet i det de holder på med. Det er kanskje en grunn til at de ikke tok mer utdanning, mens noen med høyere utdanning er mer villige og har bedre rutiner når det kommer til å lære seg noe nytt. Bedriften har en større mulighet til å bruke deg for flere typer oppgaver.
 3. Utdanning er uten tvil en stor fordel i staten også. Jeg fikk også jobben jeg har nå basert på at jeg har 6-7 års erfaring fra lignende jobb. Gjennom årene i denne jobben har jeg hatt flere roller innenfor mitt område som fagansvarlig, opplæringsansvarlig og fadder for nyansatte. Likevel har jeg sett mindre erfarne / dyktige kolleger med høyere utdanning gå videre til bedre betalte stillinger som jeg også har søkt på. Det jeg vil frem til er at du kommer kanskje inn i bedriften med lav utdanning, men du kan fort bli "stuck" der du starter. Det er klart det er forskjell på hva slags jobb og selskap det er snakk om, er du utvikler og får jobb i et utviklerfirma så er det kanskje "bankers". Er det derimot et firma som driver med mye forskjellig innen IT f.eks. support, serverdrift, database, sikkerhet o.s.v. og man etter noen år ønsker å prøve noe annet så er høyere utdanning alltid mer attraktivt for en ny stilling. Jeg begynner nå å vurdere mer skole i en alder av 39 år...
 4. OT: Det stemmer at det har fungert bedre enn mange har trodd. Hvem hadde trodd at HR damer på 60 skulle kunne ha hjemmekontor? Det er for tidlig å si noe om f.eks. de psykososiale virkningene over tid. Mange har i Corona perioden hatt tvunget hjemmekontor. Tilbakemeldingene fra både de med frivillig og mindre frivillig hjemmekontor er at selv om de tekniske løsningene og utstyret fungerer så kan det være ensomt hjemme alene, man savner kollegene og de kan ikke bruke kollegene som ressurser på samme måten som når de er fysisk tilstede. Samtidig er f.eks. ikke et møte over Skype det samme som et fysisk møte. På lang sikt ville jeg vurdert om jeg skulle prøvd å få meg jobb der dama bor eller om dama flytter med til Norge. Jeg har vanskelig for å tro at man finner seriøse firma som betaler bra og lar de ansatte jobbe remote i mange mnd av gangen.
 5. Tror det i mange tilfeller kan være mere negativt å ha den eneste CV-en uten årstall på kontra det å være ærlig.
 6. Jeg lurer også på om min neste bil blir en pickup. Av det jeg har sett, lest og hørt så går Hiluxen for de fleste under arbeidsbil. Altså ikke blant de mest komfortable som er grunnen til at jeg har sett på andre merker.
 7. Hei Har en 2004 Kia Sorento der vindusviskerne foran ikke lenger skjønner hvor de skal stoppe. D.v.s. på intervall så stopper de hvor som helst på ruta, samme skjer om de kjører på hastighet 1 eller 2 når de slås av. Heldigvis har jeg mulighet til å kjøre de manuelt på plass med hendelen på rattet. Er dette noe som er dyrt eller vanskelig å fikse ettersom forrige eier var mekaniker og solgte bilen videre som dette?
 8. Har hatt Android telefoner i mange år og min siste er er også dårlig på ansiktsgjenkjenning. D.v.s. den låser opp lynkjapt, men om jeg henter opp et bilde av meg på pc-en kan jeg også bruke dette for å identifisere meg selv...som betyr at hvem som helst med tilgang til forholdsvis nye bilder av meg kunne låst opp telefonen.
 9. Hvis du tenker deg om så er Steam årsaken til at det kommer flere spill plattformer.
 10. Eller de kunne forby løsninger som Swap som legger opp til at man skal bytte hvert år? Swap løsningene er jo det dyreste du kan velge hos en operatør som er hvorfor de ønsker alle kunder over på denne løsningen.
 11. Tja... Alu GPS starter på 4690 / 4990 Alu GPS+ 4G = 5890 / 6190 Rustfritt stål = 7990 / 8490 ellers er det hos telenor (24 måneder rentefri nedbetaling) ALU GPS + 4G = 245 / 258 pr måned Rustfritt stål = 333 / 359 pr måned Jepp, det er slik over halvparten av Apple kundene får råd til smartklokke til 9000 kr og mobil til 12.000 kr. Gadgets du ikke kan betale uten nedbetaling er et produkt du ikke har råd til.
 12. Ser at mange spør om testene her, denne tråden ble startet for 12 år siden(?) det er klart de er her inne og leser de som er ansvarlig for testene også. Jo flere som forteller om testene jo større sjanse er det for at de blir endret tenker nå jeg.
 13. Håper ikke du prøver å gi spillet skylda for det at du ikke sjekket dette selv? Det er jo ikke akkurat normalt med split screen på pc. Likevel er jeg enig i at det kunne vært en mulighet på flere spill, men her møter Microsoft m.fl. seg selv i døra. Hvorfor skulle de legge til rette for at 2 personer skal kunne spille samme spill med en lisens om de kan få begge disse til å kjøpe spillet? Forøvrig syntes jeg det er en barnslig mentalitet å skulle la være å spille et spill man har lyst på fordi det er på Epic. Registrerte meg ganske tidlig på Epic og har siden den gang fått over 20 spill gratis, hva er problemet? Selv om utvalget på Epic ikke kan sammenlignes med på Steam så har Epic bedre utvalg enn de fleste andre launchere. Epic kommer også til å få flere eksklusive spill fremover mtp at de tar 12%(?) av spillets pris mot 30% på Steam.
 14. Er det noen som har hørt om en bug der man pluttselig får opp noen andres characters istedet for sine egne? En kompis fikk først savegame buggen og når han hadde startet på nytt og spilt noen level så skulle han logge inn i helgen og da pluttselig hadde han tre characters istedet for en og ingen av dem var hans.
×
×
 • Create New...