Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

JK22 skrev (1 time siden):

Til og med Trump har mistet tålmodigheten med israelerne omkring Gazastripen. han erklært at Israel må slutte med å fortsette militæroperasjoner i Gazastripen om de ikke vil miste verdens støtte, og må dermed avslutte offensiven så raskt som mulig det ennå er mulig å vinne en seier. 

Trump calls on Israel to ‘finish up’ the war in Gaza because it is ‘losing a lot of the world’ (msn.com)

“You have to finish up your war ... You gotta get it done. And I am sure you will do that. And we gotta get to peace, we can’t have this going on. And I will say, Israel has to be very careful, because you’re losing a lot of the world, you’re losing a lot of support,” 

“Well, that’s because you fought back,” he said. “And I think Israel made a very big mistake. I wanted to call [Israel] and say don’t do it. These photos and shots. I mean, moving shots of bombs being dropped into buildings in Gaza. And I said, Oh, that’s a terrible portrait. It’s a very bad picture for the world. The world is seeing this … every night, I would watch buildings pour down on people.”

“Go and do what you have to do. But you don’t do that”.

“And I think that’s one of the reasons that there has been a lot of kickback,” he added. “If people didn’t see that, every single night I’ve watched every single one of those. And I think Israel wanted to show that it’s tough, but sometimes you shouldn’t be doing that.”

Hvis han reagere på det, mener det også at republikanerne flest har nådd det siste stykket før metthetspunktet. Og jeg har aldri i mitt liv trodde at jeg skulle bli enig med Trump bare en eneste gang; Israel roter det til ved å sløse bort tid og fortsette med en uholdbar situasjon. Når selv en selvopptatt idiot som han kunne se at noe er galt, er det åpenbart at det israelske folket har et stort problem. 

Hva i all verden er det israelerne drever med? De har ikke engangs et okkupasjonsregime på plass i de okkuperte deler av Gazastripen og forbrøt seg massivt mot folkeretten/IHL ved å tillate lovløse tilstander, de har ikke gidd å etablere sivilkontroll, bare bulldosere dem og dytte dem uten stans som hvis disse var gjenstander man ikke vet hva å gjøre med. De sender inn mange soldater, men holdt intensiteten for lav og dermed unngikk tap - som gjør at man simpelt slåss på avstand - og da de tok mesteparten av soldatene ut, endt de opp med et stort ingenmannsland med kriminelle, militante og nødstilte der ingen har kontroll - det reneste anarkiet. Det var åpenbart at strategien var å tvinge en exodus av befolkningen ut av Gazastripen først ved å bombe dem ut, og deretter ved å gjøre det så uholdbart som mulig. Men denne strategien er dødsfødt fordi Egypt vil skyte på israelerne fremfor å åpne egne grenser, og fordi det ikke finnes en vilje annetsteds for en utslettelse av Gaza. 

Og dette har ledet Israel ut i dagens situasjon slik at Trump - som også er i kontakt med de gulfarabiske oljesjeikene som vil gjerne kjøpe ham - kan finne på å slutte seg til Biden og vende ryggen mot israelerne. I verste fall må Israel trekke seg ut av Gazastripen uten å fullbyrde offensiven, noe som vil være et meget stort nederlag. 

Hadde israelerne angrepet Rafah i november-desember eller hadde etablert et okkupasjonsregime med henblikk på sivilkontroll ville man ikke ha havnet i dagens situasjon hvor det er nærmest umulig å angripe Rafah som er overfylt med sivilister - de høyeste estimatene er på 1,4 mill. 

De har tapt krigen. Hvis de må la Rafah og deretter Hamas være, total nederlag. Hvis de inntar Rafah og tilintetgjøre Hamas i et innsjø av menneskeblod, total nederlag. Det er så idiotisk som det kunne være. Sharon ville ha kjeftet ut Gallant så han vil gråte, for dumheten som har kunne finne sted. 

@olaf hva tenker du om dette? Kan Israel vinne denne krigen?

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Tussi skrev (8 minutter siden):

@olaf hva tenker du om dette? Kan Israel vinne denne krigen?


Det første jeg tenker, er at man ikke kan ta Donald Trump seriøst, ettersom han sier noe nytt hver dag, og er sprøere enn knekkebrød.

Det er likevel helt utenkelig at han ikke skulle støtte Israel 110%, og det han egentlig sier i intervjuet, er at Israel gjør en elendig PR-jobb, og at de må se å bli ferdig med krigen før de mister all støtte, ikke at han ikke støtter Israels krig mot Hamas.

Israel kan vinne krigen i morgen, i teorien, dersom de setter inn alt de har, tar Rafah, fjerner Hamas der de kan finne de osv.

I praksis er det litt vanskeligere.
De kan helt fint vinne krigen, utslette Hamas i såpass stor grad at de ikke har noen mulighet til å styre Gaza eller fortsette med terror, spørsmålet er hvorvidt de ønsker å forholde seg til store deler av resten av verden, både nå og i fremtiden?

Det ser ut som stadig flere land mener at Israel bør gi seg, som betyr at Hamas vinner, i det minste i øynene til både Israel og Hamas, og de fleste palestinere.

Jeg tviler på at man ville lagt samme press på noe annet demokratisk land som kjempet mot terrorister på denne måten.

Dette ser nok uansett ut til å bli vanskeligere og vanskeligere for Israel.
I stedet for mer støtte for å ta ut gale terrorister som nå er ansvarlig for 30 000 drepte, så snur selv USA seg mot Israel.
Det vil si, USA gjør jo egentlig ikke det, det er Biden som snur ryggen til Israel, og som han trolig kommer til å betale dyrt for i valget. Man spiller rett inn i Hamas sin plan om å splitte vesten og Israel.

På den andre siden, så er jo også krigen over i morgen dersom Hamas legger ned våpnene, og frigir gislene, noe de har blitt pålagt at sikkerhetsrådet, men det kommer jo aldri til å skje.

Det korte svaret er at jeg vet ikke. De kan helt fint vinne krigen, men vil da trolig ende opp med et mye dårligere forhold til vesten, og jeg er usikker på hva som er viktigst for Israel, gode internasjonale forbindelser, eller å ta ut Hamas. Jeg ville tippet det siste, men er ikke sikker.


 

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Tussi skrev (13 minutter siden):

@olaf hva tenker du om dette? Kan Israel vinne denne krigen?

Gallant er i Suvorovs plass - som kunne ha vært unngått. Han har Hamas der han vil, han har vunnet alle andre steder og gjort betydelig skader på hans fiender, krigen er mer eller mindre vunnet. Rafah skulle være sluttstreken på den israelske offensiven. Som Praga, er Rafah uimotståelig for en seiersøkende hærfører. Men sivilpolitisk og militærpolitisk sett er det ikke lenge mulig, da Suvorov levde var dette ikke allment akseptert, men heller ikke politisk fatalt - hertugen av Wellington og hans britiske soldater massakrerte Badajoz i 1812. Dette er det tjueførste århundret hvor traumene etter Rwanda og Srebrenica er ikke glemt. En militær seier kan bli så blodstenket at det vil bli et stort politisk nederlag - og kan endog utløse storkrig i verste fall. 

Netanyahu bare fortsette med å forsure det amerikansk-israelske forholdet for tiden. Han ser ikke ut til å ense at USAs press er for å beskytte Israel mot verden. Minnet om Srebrenica er fremdeles levende etter snart tretti år. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Axios har en del mer informasjon om hvordan USA og Israel er uenige i resolusjonens betydning, og at USA av en eller annen grunn mener den ikke er bindende, eller er knyttet opp mot frigjøring av gisler (noe USA tar feil i).

__
Behind the scenes: On Sunday evening and Monday morning, White House officials held discussions with Netanyahu's aides about the UN resolution and told him the U.S. was likely to abstain, a source with direct knowledge said.

  • The White House told Netanyahu's aides during these discussions that the U.S. abstention isn't a change in policy and stressed the Biden administration doesn't see the UN resolution as binding, the source said.
  • Netanyahu said in a statement on Monday that he made it clear to the Biden administration on Sunday night that he does see it as a change in U.S. policy. He also threatened to cancel an Israeli delegation trip to Washington to discuss the Rafah operation if the U.S. didn't veto the resolution.
  • "If Prime Minister Netanyahu felt so strongly, why didn't he call President Biden? The U.S. position is clear: we read the resolution as calling for both a ceasefire and the release of hostages — in the same paragraph. For that reason, we abstained," a U.S. official said. 

What they're saying: A U.S. official said the White House was "perplexed" by what it sees as an overreaction by Netanyahu.

The official said the White House is also puzzled that the prime minister rejected the U.S. interpretation of the UN resolution, decided to air his differences with the Biden administration in public and to tell the U.S. what its policy is when the U.S. is already stating its policy, which is different from what Netanyahu is saying.

"All of that is self-defeating. The Prime Minister could have chosen a different course — to align with the U.S. on the meaning of this resolution.  He chose not to, apparently for political purposes," a U.S. official said.

https://www.axios.com/2024/03/25/netanyahu-biden-white-house-crisis-israel-politics

:::::::::::::

Litt usikker på hva Biden-folka har røyka, men de vet selvfølgelig at resolusjoner fra Sikkerhetsrådet er bindende, og at det i denne resolusjonen ikke er noe eksplisitt krav om å frigjøre gisler, for å få våpenhvile, kun at begge parter er forpliktet til å gjøre begge deler, uavhengig av hverandre.

Det betyr at Israel må følge opp, å innføre en våpenhvile i to uker, men alle forstår at Hamas ikke kommer til å frigi gislene, men uansett hva Hamas gjør, så må Israel følge opp sin del, våpenhvilen, eller risikere å bryte et pålegg fra Sikkerhetsrådet.

Endret av 0laf
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (9 minutter siden):

Minnet om Srebrenica er fremdeles levende etter snart tretti år. 


Jeg forstår at du har lite tillit til IDF, selv om de så langt har vært forbilledlige i sin krigføring, og har klart seg særdeles bra, men disse stadige sammenligningene med gærne østeuropeere i Praga, og nå borgerkrigen i Bosnia, hvor den dømte krigsforbryteren Mladic slaktet muslimer i Srebrenica, er ikke særlig relevant for det IDF driver med i dag?

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (1 time siden):


Det første jeg tenker, er at man ikke kan ta Donald Trump seriøst, ettersom han sier noe nytt hver dag, og er sprøere enn knekkebrød.

Det er likevel helt utenkelig at han ikke skulle støtte Israel 110%, og det han egentlig sier i intervjuet, er at Israel gjør en elendig PR-jobb, og at de må se å bli ferdig med krigen før de mister all støtte, ikke at han ikke støtter Israels krig mot Hamas.

Israel kan vinne krigen i morgen, i teorien, dersom de setter inn alt de har, tar Rafah, fjerner Hamas der de kan finne de osv.

I praksis er det litt vanskeligere.
De kan helt fint vinne krigen, utslette Hamas i såpass stor grad at de ikke har noen mulighet til å styre Gaza eller fortsette med terror, spørsmålet er hvorvidt de ønsker å forholde seg til store deler av resten av verden, både nå og i fremtiden?

Det ser ut som stadig flere land mener at Israel bør gi seg, som betyr at Hamas vinner, i det minste i øynene til både Israel og Hamas, og de fleste palestinere.

Jeg tviler på at man ville lagt samme press på noe annet demokratisk land som kjempet mot terrorister på denne måten.

Dette ser nok uansett ut til å bli vanskeligere og vanskeligere for Israel.
I stedet for mer støtte for å ta ut gale terrorister som nå er ansvarlig for 30 000 drepte, så snur selv USA seg mot Israel.
Det vil si, USA gjør jo egentlig ikke det, det er Biden som snur ryggen til Israel, og som han trolig kommer til å betale dyrt for i valget. Man spiller rett inn i Hamas sin plan om å splitte vesten og Israel.

På den andre siden, så er jo også krigen over i morgen dersom Hamas legger ned våpnene, og frigir gislene, noe de har blitt pålagt at sikkerhetsrådet, men det kommer jo aldri til å skje.

Det korte svaret er at jeg vet ikke. De kan helt fint vinne krigen, men vil da trolig ende opp med et mye dårligere forhold til vesten, og jeg er usikker på hva som er viktigst for Israel, gode internasjonale forbindelser, eller å ta ut Hamas. Jeg ville tippet det siste, men er ikke sikker.


 

 

JK22 skrev (1 time siden):

Gallant er i Suvorovs plass - som kunne ha vært unngått. Han har Hamas der han vil, han har vunnet alle andre steder og gjort betydelig skader på hans fiender, krigen er mer eller mindre vunnet. Rafah skulle være sluttstreken på den israelske offensiven. Som Praga, er Rafah uimotståelig for en seiersøkende hærfører. Men sivilpolitisk og militærpolitisk sett er det ikke lenge mulig, da Suvorov levde var dette ikke allment akseptert, men heller ikke politisk fatalt - hertugen av Wellington og hans britiske soldater massakrerte Badajoz i 1812. Dette er det tjueførste århundret hvor traumene etter Rwanda og Srebrenica er ikke glemt. En militær seier kan bli så blodstenket at det vil bli et stort politisk nederlag - og kan endog utløse storkrig i verste fall. 

Netanyahu bare fortsette med å forsure det amerikansk-israelske forholdet for tiden. Han ser ikke ut til å ense at USAs press er for å beskytte Israel mot verden. Minnet om Srebrenica er fremdeles levende etter snart tretti år. 

Det jeg frykter mest er at Hamas skal oppleve en seier og at de blir værende ved makten i Gaza. Det vil være det absolutt verste som kan skje, for de sivile på begge sider 

  • Liker 5
Lenke til kommentar

 

"FNs sikkerhetsråd har mandag vedtatt et forslag om umiddelbar våpenhvile i Gaza.

Rådet krever også at alle gisler skal løslates uten betingelser og at alle barrierer som stopper nødhjelp inn til Gaza, må opphøre." 

USA avstod fra å stemme. 

"Schia mener også USA sender et tydelig signal til Israel ved å avstå fra og stemme. USA har brukt vetoretten sin til å blokke våpenhvile-forslag flere ganger tidligere.

– Det er stadig tydeligere beskjed fra USA til Israel om at det ikke kan fortsette på denne måten, sier Schia."

https://www.nrk.no/norge/fns-sikkerhetsrad-krever-umiddelbar-vapenhvile-i-gaza-1.16820964

Vil BN lytte til USA og resten av verden, eller eskalere krigen ytterligere? 🤔 BN er vel presset på alle kanter nå. 

Få heller inn en som kan jobben. 

Endret av Ørjanø
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hamas avviser avtale om våpenhvile.

Sier de vil holde seg til de opprinnelige kravene, om full utrekking av israelske styrker, bytte av gisler, at Hamas beholder makten osv.


 

Hamas says it has informed mediators that the terror group will stick to its original position on reaching a comprehensive ceasefire, which includes the withdrawal of Israeli troops from Gaza, a return of displaced Palestinians and a “real” exchange of prisoners.

Israel has continuously rejected Hamas demands for a full military withdrawal and a permanent ceasefire, while the terror group has conditioned any further hostage releases on an Israeli commitment to end the war. Israel has dismissed this demand as delusional, and insisted that its military campaign to destroy Hamas’s military and governance capabilities will resume once any hostage-truce deal is implemented.

Reports circulating in Hebrew media yesterday reports indicated that Jerusalem had softened its position and could be willing to release hundreds more Palestinian prisoners than initially agreed to in an initial phase of an accord.

The hostages have been held in Gaza since Hamas’s October 7 massacre, which saw terrorists kill some 1,200 people and kidnap another 253, mostly civilians.

 

https://www.timesofisrael.com/liveblog-march-25-2024/

 

Endret av 0laf
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (17 minutter siden):

 

"FNs sikkerhetsråd har mandag vedtatt et forslag om umiddelbar våpenhvile i Gaza.

Rådet krever også at alle gisler skal løslates uten betingelser og at alle barrierer som stopper nødhjelp inn til Gaza, må opphøre." 

USA avstod fra å stemme. 

"Schia mener også USA sender et tydelig signal til Israel ved å avstå fra og stemme. USA har brukt vetoretten sin til å blokke våpenhvile-forslag flere ganger tidligere.

– Det er stadig tydeligere beskjed fra USA til Israel om at det ikke kan fortsette på denne måten, sier Schia."

https://www.nrk.no/norge/fns-sikkerhetsrad-krever-umiddelbar-vapenhvile-i-gaza-1.16820964

Vil BN lytte til USA og resten av verden, eller eskalere krigen ytterligere? 🤔 BN er vel presset på alle kanter nå. 

Få heller inn en som kan jobben. 

Som ambassadør Chas Freeman poengterte i går: BN er redd for å gå rett i fengsel for korrupsjon når han mister sin rettsimmunitet som statsminister. Om han ville hatt tanker om å trekke seg i utgangspunktet, er det neppe aktuelt på grunn av det.

En times intervju, men verdt å høre :)

 

Endret av Aiven
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Israel Has Created a New Standard for Urban Warfare. Why Will No One Admit It? 

The Israel Defense Forces conducted an operation at al-Shifa hospital in the Gaza Strip to root out Hamas terrorists recently, once again taking unique precautions as it entered the facility to protect the innocent; Israeli media reported that doctors accompanied the forces to help Palestinian patients if needed. They were also reported to be carrying food, water and medical supplies for the civilians inside.

None of this meant anything to Israel's critics, of course, who immediately pounced. The critics, as usual, didn't call out Hamas for using protected facilities like hospitals for its military activity. Nor did they mention the efforts of the IDF to minimize civilian casualties.

In their criticism, Israel's opponents are erasing a remarkable, historic new standard Israel has set. In my long career studying and advising on urban warfare for the U.S. military, I've never known an army to take such measures to attend to the enemy's civilian population, especially while simultaneously combating the enemy in the very same buildings. In fact, by my analysis, Israel has implemented more precautions to prevent civilian harm than any military in history—above and beyond what international law requires and more than the U.S. did in its wars in Iraq and Afghanistan....


Resten hos -> Newsweek

  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Aiven skrev (Akkurat nå):

Som ambassadør Chas Freeman poengterte i går: BN er redd for å gå rett i fengsel for korrupsjon når han mister sin rettsimmunitet som statsminister. Om han ville hatt tanker om å trekke seg i utgangspunktet, er det neppe aktuelt på grunn av det.

En times intervju, men verdt å høre :)

 

Nei, han trekker seg nok ikke frivillig. Men han har tapt mye makt/maktposisjon og støtte både internasjonalt og innad i Israel. 

En positiv utvikling og nærmere å få fjernet BN, inn med ny statsminister og regjering. 

Takk for tips, skal få sett den 😊

  • Liker 3
Lenke til kommentar
0laf skrev (9 minutter siden):

Hamas avviser avtale om våpenhvile.

Sier de vil holde seg til de opprinnelige kravene, om full utrekking av israelske styrker, bytte av gisler, at Hamas beholder makten osv.


 

Hamas says it has informed mediators that the terror group will stick to its original position on reaching a comprehensive ceasefire, which includes the withdrawal of Israeli troops from Gaza, a return of displaced Palestinians and a “real” exchange of prisoners.

Israel has continuously rejected Hamas demands for a full military withdrawal and a permanent ceasefire, while the terror group has conditioned any further hostage releases on an Israeli commitment to end the war. Israel has dismissed this demand as delusional, and insisted that its military campaign to destroy Hamas’s military and governance capabilities will resume once any hostage-truce deal is implemented.

Reports circulating in Hebrew media yesterday reports indicated that Jerusalem had softened its position and could be willing to release hundreds more Palestinian prisoners than initially agreed to in an initial phase of an accord.

The hostages have been held in Gaza since Hamas’s October 7 massacre, which saw terrorists kill some 1,200 people and kidnap another 253, mostly civilians.

 

https://www.timesofisrael.com/liveblog-march-25-2024/

 

Like bra at Hamas avviser våpenhvile.

Da kan Israel få stukket hull på verkebyllen en gang for alle. Gjøre ende på dem.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
0laf skrev (11 minutter siden):

Hamas avviser avtale om våpenhvile.

Det var vel ingen overraskelse? 

Men dette er første gang det ikke er lagt ned veto, første gang det ble en enighet og sender et sterkt budskap til BN.

Så får man krysse fingrene for at BN begynner å lytte mer til sine allierte.

Desverre er denne mannen så drevet av hevn og lav selvtillit at jeg tror han  som en trassig 3 åring gjør det stikk motsatte. 

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Aiven skrev (22 minutter siden):

Som ambassadør Chas Freeman poengterte i går: BN er redd for å gå rett i fengsel for korrupsjon når han mister sin rettsimmunitet som statsminister. 


Netanyahu har ingen immunitet fra å bli straffeforfulgt, noe som er åpenbart ettersom han per i dag er tiltalt, og rettssakene er pågående.

Det eneste han har, er en mulighet til å ikke bli avsatt, etter en lov som ble innført i fjor gjør det langt vanskeligere å avsette en statsminister, og det kan i utgangspunktet ikke gjøres på bakgrunn av straffedom.

Selv Netanyahu forstår at han ikke blir sittende i all evighet som statsminister, og per i dag er han ikke dømt for noe som helst, så ser ikke helt at argumentet om at han forsøker å slippe fengsel er gyldig, når rettssakene, og kanskje anker, og så straffeutmålinger, dersom han dømmes,  trolig ikke vil være avgjort på mange mange år enda.

Endret av 0laf
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)

Tyskland gjenopptar utbetalingene til UNRWA, og annonserer en ny pakke til hjelpeorganisasjonen på 45 millioner euro.

Dette går til til hjelpearbeid på den okkuperte Vestbredden, Libanon, Jordan og Syria mens midlene til Gaza foreløpig fortsatt vil være fryst. Ifølge tysk UD foretas det nå videre undersøkelser før utbetalingene til Gaza også kan starte igjen.

Sitat

The contributions are part of the regular regional support for the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA), the German Foreign Office said, disclosing the sum in Berlin on Monday.

https://www.yahoo.com/news/germany-gives-45-million-unrwa-195913876.html

Tysklands utenriksminister Baerbock er i Egypt og sier en israelsk bakkeinvasjon av Rafah "ikke kan få skje". I likhet med USA, Frankrike, Storbritannia, Canada, alle Israel-allierte, er Tyskland svært kritiske til Netanyahus planlagte operasjon i byen der det befinner seg omlag 1.5 millioner sivile.

Sitat

"There must be no large-scale offensive on Rafah," she said in Cairo on Monday after a meeting with her Egyptian counterpart Sameh Shoukry.

"People cannot disappear into thin air," she said after another round of talks amid the increasingly catastrophic humanitarian situation in the Palestinian coastal strip.

https://nordot.app/1145115214937932215

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (2 minutter siden):

Men dette er første gang det ikke er lagt ned veto, første gang det ble en enighet og sender et sterkt budskap til BN.


Du glemmer noe her. Akkurat som mange andre som har uttalt seg, inkludert vår egen statsminister.

Denne resolusjonen sender også et sterkt budskap til Hamas, som har blitt bedt om å umiddelbart frigi alle gislene.

Er man ikke like opptatt av at de skal følge denne resolusjonen, eller har selv du forstått at de aldri kommer til å følge opp dette.

 

Endret av 0laf
  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (Akkurat nå):


Du glemmer noe her. Akkurat som mange andre som har uttalt seg, inkludert vår egen statsminister.

Denne resolusjonen sender også et sterkt budskap til Hamas, som har blitt bedt om å umiddelbart frigi alle gislene.

Er man ikke like opptatt av at de skal følge denne resolusjonen, har selv du forstått at de aldri kommer til å følge opp dette.

 

Du glemmer noe vesentlig her, akkurat som BN og de som støtter han - hvis det finnes noen igjen! 

Hamas er en terrororganisasjon. 

Israel er eller skal være et demokratisk og sivilisert land som er avhengig av sine alliertes støtte. Ergo, fortsetter BN eller eskalerer krigen og konflikten har de tapt på de fleste områder. 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (4 minutter siden):

Israel er eller skal være et demokratisk og sivilisert land som er avhengig av sine alliertes støtte. Ergo, fortsetter BN eller eskalerer krigen og konflikten har de tapt på de fleste områder. 


Så da innrømmer du at FNs resolusjon er bare vås, ettersom det er forventet at bare den ene siden av konflikten skal følge opp resolusjonen, mens den andre siden, Hamas, er det ingen som bryr seg om, og det er ingen konsekvenser for å ikke frigi gislene, slik FN har bedt om.

Nå mener jo USA at resolusjonen ikke er bindende, og at våpenhvile og løslatelse av gislene er knyttet mot hverandre, ettersom det står i samme paragraf, så da kan vel Israel legge seg på den linjen, og også overse hele resolusjonen.

Endret av 0laf
  • Liker 5
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (6 minutter siden):

Du glemmer noe vesentlig her, akkurat som BN og de som støtter han - hvis det finnes noen igjen! 

Hamas er en terrororganisasjon. 

Israel er eller skal være et demokratisk og sivilisert land som er avhengig av sine alliertes støtte. Ergo, fortsetter BN eller eskalerer krigen og konflikten har de tapt på de fleste områder. 

 

Så kun den ene parten skal legge bort våpnene, mener jeg så her inne at Hamas idag etterpå har sendt raketter mot Israel. Mener du virkelig at Hamas skal vinne på å drite I sikkerhetsrådet mens Israel skal ikke kunne forsvare seg?

  • Liker 5
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...