Gå til innhold

Strupet Starfield-mod som lot spillere unngå personlige pronomen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er langt til venstre, og mener det både burde være lov å både endre pronomenvalg, og legge inn masse nasistsymboler. Synes ikke det er noe hyggelig, men hvis folk har lyst til det så burde de få lov.

Det viktigste for meg i denne saken er at Nexusmods selv skal kunne bestemme hva som ligger på deres servere, uansett hva som ligger bak deres beslutning.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 20.9.2023 at 6:01 AM, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

Altså, jeg må vist reposte dette igjen

Fra artikkelen. Du tror ikke i det minste denne "hylingen og skrikingen" går begge veier?

Er det noen som sier at hylingen og skrikingen ikke kan gå begge veier?

Dette har lite med pronomen i seg selv å gjøre men ideologien bak som jeg bokstavelig talt skrev. Den samme ideologien som sier at menn kan være kvinner og kvinner kan være menn. At en homoseksuell som ikke vil date en transmann er "transfobisk". Det å bruke hormonterapi på barn med de samme stoffene som brukes til å sterilisere voldtektsforbrytere og andre sexforbrytere er "bekreftende". 

Pronomen brukes ingensteder i spillet. De blir ikke en gang nevnt eller brukt ellers i spillet. Så hvorfor er de i det hele tatt på karakterdesigneren hvis de ikke har et formål i det hele tatt? Uttrykket "death by a thousand cuts" ringer hardt her da denne ideologien har infisert ganske mye med kreften sin og prøver å dytte på oss en standard som folk ikke finner akseptabelt. De stygge kvinnene var allerede en advarsel da det har endt opp som en "self insert", eller synes folk disse karakterene faktisk er pene?

Dette skal være et fiktivt univers, så hvorfor i helvete får jeg #CurrentYear dritt i spillet? Hvorfor skal det injiseres IRL politikk inn i et fiktivt univers og spill?

Når det kommer til Nexusmods har de valgt politikken sin. Det finnes mange andre sider å få tak i modden på. Men det er vel et problem for folk her inne, å velge bort pronomen?

Dette de samme skrullingene som sier at orcs er "rasistiske" og "problematiske". For ikke å snakke om at disse samme folka sier at Harry Potter sine goblins "etterlikner jøder".

https://boundingintocomics.com/2020/04/27/progressive-nerd-culture-outlets-and-table-top-creators-claim-depictions-of-orcs-are-problematic-and-racist/

https://www.nbcnews.com/think/opinion/j-k-rowling-s-harry-potter-goblins-echo-jewish-caricatures-ncna1287043

Disse folka skulle ha blitt kasta ut for lengst og fortjener å bli gjort narr av hver gang de åpner kjeften.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
10 hours ago, Yakamaru said:

Dette har lite med pronomen i seg selv å gjøre men ideologien bak som jeg bokstavelig talt skrev.

Nei, det har enkelt å greit med "ideologien" at man skal være inkluderende og snille med hverandre og da må man faktisk stå opp mot ekskluderende og hatefulle ideologier som antitransbevegelsen i aller høyeste grad er.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Hvorfor hater dere kvinner så mye at dere ønsker at menn med mentale lidelser skal smyge seg inn i missekonkurranser, kvinnegarderober, kvinnesport osv?

I hvilken dimensjon er det "menneskerettigheter" og "folkeskikk" å la skjeggete menn stå og såpe inn penisen sin i damedusjen på en videregående skole? Kvalmende hvor forvridd syn på verden enkelte har.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
ParadiseCity skrev (3 timer siden):

Du er jo personifiseringen av bad faith argumentasjon. kanskje skal holde den slags til twitter/reddit? Det funker jævlig bra der. 

Argumentasjonen som brukes om minoriteter, homofile, eller andre aktuelle grupper, er den samme vi har sett i alle år. De skal demoniseres og undertrykkes. Det skal kjempes med nebb og klør mot at de får grunnleggende menneskerettigheter, for får de det så går visst samfunnet rett i dass.

 

Tåkefyrste skrev (7 minutter siden):

Hvorfor hater dere kvinner så mye at dere ønsker at menn med mentale lidelser skal smyge seg inn i missekonkurranser, kvinnegarderober, kvinnesport osv?

I hvilken dimensjon er det "menneskerettigheter" og "folkeskikk" å la skjeggete menn stå og såpe inn penisen sin i damedusjen på en videregående skole? Kvalmende hvor forvridd syn på verden enkelte har.

Det er ingen som vil at menn med mentale lidelser skal smyge seg inn noe som helst sted. Argumentasjonen din er identisk med den som ble brukt mot fargede tidligere, da de ble sidestilt med dyr og det ble argumentert for at de ikke burde få stemmerett.

Du virker forresten veldig opptatt av å såpe inn peniser. Ingenting galt med det i utgangspunktet (vi har alle våre tenningsmønstre), men det har lite med tråden å gjøre.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (7 timer siden):

Kall det stråmann eller hva du vil, faktum er at det finnes ikke et godt argument for saken deres, så da er det lettere å bare stikke hodet i sanden.

Saken er grunnleggende menneskerettigheter og respekt for andre, og beskyttelse av utsatte minoriteter som utsettes for forfølgelse og demonisering. Det vi ser i dag har vi også sett med andre minoriteter, som fargede og jøder.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev:
Honkajonk skrev (15 minutter siden):

Det er dette jeg ikke forstår i trans debatten. At selv om en anerkjenner at det finnes unntak (uavhengig av prosentandel) velger en fortsatt å påstå at kjønn er binært. 

Jeg synes heller ikke at binært er et godt nok begrep, siden det er noen få som havner i mellom stolene. Og jeg ser ingen grunn til at man skal pushe at det er binært heller.

Det at det så godt som alltid er mann eller kvinne gjør at man kan si at vi har to biologiske kjønn i menneskerasen, med noen mutasjoner/variasjoner som kan være en blanding. Det betyr ikke at det er binært, men det betyr ikke at vi har flere enn 3 "offisielle" kjønn. Vi har to kjønn. Noen er "produsert feil" evolusjonært sett.

Honkajonk skrev (20 minutter siden):

Det er faktisk på tide å anerkjenne at disse menneskene eksisterer. Eller?

Jeg tror ikke det er et problem at folk ikke vet om disse? De aller fleste har vel visst at det er personer som ikke passer inn i de typiske definisjonene. Tidligere ble vel tvekjønnet brukt, nå er det vel intersex. Ganske kjent igjennom tidene.

Men igjen, så er det litt som jeg nevnte med antall armer. Bare fordi noen plutselig har 3 betyr det ikke at man må slutte å si at mennesker har 2 armer.

Honkajonk skrev (22 minutter siden):

Når det kommer til Nexus Mods, står de selvfølgelig helt fritt til å fjerne innhold på sin nettside.

Helt enig, og folk står fritt fram til å reagere. Ingen som påstår at noen har gjort noe ulovlig her.

Honkajonk skrev (22 minutter siden):

Fjerne mods som er laget for å spille politikk på eksistensen av transpersoner, anser jeg ikke som politikk av Nexus.

Hvorfor er det politikk å fjerne egne pronomen? Hva er det politiske i det? Er det politisk om en mod skulle fjernet alle navn som lignet på "Anne" fordi det skapte dårlige minner om en eks-kjæreste? Ganske absurd ja, men det er like absurd som den modden synes jeg. Enten er både moden og fjerningen politisk eller ingen av delene.

Honkajonk skrev (25 minutter siden):

et handler rett og slett om å fjerne, sensurere hatefullt innhold.

Jeg kan si meg enig i at den moden er ganske barnslig og veldig "snowflake" aktig. Men det er ikke hatefullt å bruke en mod i et singleplayer-spill som fjerner pronomen på den måten.

Er utilsiktet bra eksempel med antall armer. Det er relativt få personer med ingen, én eller tre armer, men de alle eksisterer. Om Bethesda hadde latt deg velge antall armer på karakteren din, ville du klaget over det? Det Bethesda gjør er å la alle få føle seg vel, og det er viktigere enn ditt syn på antall kjønn som eksisterer. Det er simpelthen ikke så viktig for andre enn ikke-binære om det valget er der, men for dem kan det være det. Og det Nexusmods gjør er å nekte å la deres sted bli del av en kulturkrig. For denne modden *ville* blitt gjenstand for motsatt "bombing" av konservative. Kanskje kunne de gjort dette på en annen måte, f.eks. fjernet statistikk og endorsements for "politiske" modder, men de valgte altså å fjerne den, fordi *ingen* har et reelt behov for å unngå å se dette valget eller klikke på de de få gangene de lager en ny karakter i Starfield.
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (På 23.9.2023 den 9:56 PM):

Hvorfor hater dere kvinner så mye at dere ønsker at menn med mentale lidelser skal smyge seg inn i missekonkurranser, kvinnegarderober, kvinnesport osv?

Så lenge "de som er bekymret for kvinners trygghet i kvinnegarderober, osv" er tause som graven når tvangsfødslere spretter opp som paddehatter i politiske stillinger rundt i verden, så vil varsellampene for dobbeltmoral og splitt-og-hersk-teknikk konstant lyse rødt og ule trommehinnene ihjel.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
PersonalJeebus skrev (5 timer siden):

Er utilsiktet bra eksempel med antall armer. Det er relativt få personer med ingen, én eller tre armer, men de alle eksisterer. Om Bethesda hadde latt deg velge antall armer på karakteren din, ville du klaget over det? Det Bethesda gjør er å la alle få føle seg vel, og det er viktigere enn ditt syn på antall kjønn som eksisterer.

Jeg hadde ikke brydd meg. Tvert imot har jeg i flere spill valgt å spille med proteser der det er mulig. Ikke misforstå og tror at jeg er imot at man kan velge fritt. Jeg støtter Bethesda i det.

PersonalJeebus skrev (5 timer siden):

Og det Nexusmods gjør er å nekte å la deres sted bli del av en kulturkrig. For denne modden *ville* blitt gjenstand for motsatt "bombing" av konservative. Kanskje kunne de gjort dette på en annen måte, f.eks. fjernet statistikk og endorsements for "politiske" modder, men de valgte altså å fjerne den, fordi *ingen* har et reelt behov for å unngå å se dette valget eller klikke på de de få gangene de lager en ny karakter i Starfield.

Jeg mener bare at den modden i seg selv ikke er skadelig, og at det å fjerne den var litt drøyt. Og det har ført til mer negativt fokus i ettertid. Det var en barnslig mod, men å bare la den dø uti intet hadde vært bedre og hadde gjort at den var latterlig.

Nå er nok denne moden blitt en "martyr" for disse fjolsene og styrket deres sak.

Lenke til kommentar
9 hours ago, AtterEnBruker said:

Så lenge "de som er bekymret for kvinners trygghet i kvinnegarderober, osv" er tause som graven når tvangsfødslere spretter opp som paddehatter i politiske stillinger rundt i verden, så vil varsellampene for dobbeltmoral og splitt-og-hersk-teknikk konstant lyse rødt og ule trommehinnene ihjel.

Går an å ha 2 tanker i hodet på samme tid. Jeg er politisk på høyresiden, og ønsker at republikanere vinner valget i USA. Når det er sagt så er spørsmålet om abort en av få ting jeg er uenig med mange republikaneres standpunkt til. Jeg har alltid vært pro-choice der. 

Når man allerede har konservative som ønsker å innskrenke kvinners rettigheter så er det jo passe komisk at liberale ønsker å innskrenke dem enda mer.

Lenke til kommentar
15 hours ago, Tåkefyrste said:

Går an å ha 2 tanker i hodet på samme tid. Jeg er politisk på høyresiden, og ønsker at republikanere vinner valget i USA. Når det er sagt så er spørsmålet om abort en av få ting jeg er uenig med mange republikaneres standpunkt til. Jeg har alltid vært pro-choice der. 

Når man allerede har konservative som ønsker å innskrenke kvinners rettigheter så er det jo passe komisk at liberale ønsker å innskrenke dem enda mer.

Kvinners rettigheter innskrenkes ikke av transkvinners eksistens eller rettigheter.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
5 hours ago, rabler said:

Kvinners rettigheter innskrenkes ikke av transkvinners eksistens eller rettigheter.

Du tuller sant? Så at menn får full tilgang til steder som var reservert kvinner som garderober, fengsler, herberge for sårbare kvinner, og skal konkurrere med kvinner i sport, skjønnhetskonkurranser osv. innskrenker ikke kvinners rettigheter? Man er kun opptatt av mentalt syke menns "rettigheter" og følelser.

Man lever i en koko tidsalder.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg personlig ser ikke helt hensikten med en slik mod da valget om personlig pronomen ikke er noe man trenger å forholde seg til hvis man ikke ønsker. Dvs hvis man lager en kvinne så er default she/her, på mann er det he/him. Så man trenger ikke ta noe aktivt valg.

Samtidig synes jeg det skal være lov å lage en slik mod, jeg liker ikke denne holdningen om at man skal forby/fjerne/kansellere alt man ikke liker. Det er lov å la ting man er uenig i fortsette å eksistere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...