Gå til innhold

Storby-velgerne misliker vel FrP-forslagene da...


Anbefalte innlegg

Ser i forbindelse med FrP-landsmøtet at flere politiske kommentatorer i media er litt i stuss over at  FrP ikke fanger opp mer av  den tilsynelatende misnøyen med div. som kommer til uttrykk i velgerskaren for tida.  Kanskje en stor del av disse "misfornøyde" ikke gidder å sette seg noe særlig inn i de enkelte løsningene/forslagene som forskjellige partier har (mange svarer i "på-gaten-intervjuer" lett smilende at "jeg har ikke noe særlig peiling på politikk jeg", eller noe i den dur (gjelder vel spesielt unge kvinner kan det virke som..).  Mange setter seg på gjerdet i dag, som uttrykket lyder.  Men mange er jo politisk bevisste og kjenner godt til de forskjellige partienes "holdninger" til diverse samfunnstemaer/problemområder.  

Mht. de sistnevnte, så må man vel tolke det slik da at f.eks. dette meget gode forslaget fra FrP om at den styrtrike staten nå helst bør overta kostnaden med eldreomsorgen, f.eks. når det kommer til å bygge sykehjem, slik at dette ikke skal stå og falle på de forskjellige kommunenes mer eller mindre skrantende økonomiske evner til å få bygget tilstrekkelig av den slags tilbud for de pleietrengende gamle, vel, dette er tydeligvis ikke noe som betyr noe for storbyvelgerne, iallfall ikke i den grad  at betydelig  flere vil gi sin stemme til partiet, om så av bare den ene grunn.  (Men tenk på alle f.eks. de fortvilte "døtrene"  i 50-60 og sågar 70-årene som nå er fremme i både skrift og tale og klager sin nød og fortvilelse over at deres gamle foreldre (disse ofte også i 90-årene!) ikke får aldershjemsplass før på i tilfelle lenge, "pga. av kommuneøkonomien" rundt omkring i landet).

Andre punkter som tydeligvis (kanskje sågar i kombinasjon med foregående punkt) ikke appellerer til storbybefolkningen,  er FrPs forslag om halvering av matmomsen. !!  Ikke noe særlig til forslag synes "storbyene"..  Neste punkt som disse velgerne ikke er imponert nok over, er dette med makspris på 50 øre pr. kWh for strømmen..  FrP går imot elektrifisering av sokkelen, noe som i tilfelle det vedtas vil feie med seg altfor mye strøm fra fastlandet, og  som i sin tur da vil øke strømprisene for innbyggerne  (Høyre ivrer for dette, og får økt oppslutning fra velgerskaren..).

FrP vil  ha ned bomavgiftene, eller aller helst at staten løser inn bomselskapenes gjeld her, slik at bommene kan rives. Står i programmet.  Men slikt synes ikke folk f.eks.  i trønderhovedstaden eller folk f.eks. litt utenfor sentrum i Oslo noe særlig om da tydeligvis, ingen velgermagnet ei heller i Bergen dette (der "Nei til bompenger" - eller hva det kaltes det partiet - vel i sin tid oppstod, før det stort sett forsvant).

Midlertidig fjerning av drivstoffavgifter, - tydeligvis ikke viktig for storbyvelgerne, Høyre vil snarere  øke disse avgiftene og øker i oppslutning..  

FrP vil senke eller hvis mulig fjerne eiendomsskatten, den usosiale skatten som ikke tar hensyn til f.eks. "gamle enkers manglende skatteevne".  Igjen ingen velgermagnet slik som i Oslo slike forslag.

FrP vil jobbe for at vi i Norge ikke skal i stadig stigende grad få "svenske tilstander".  Storbybefolkningen trekker på skuldrene, ingen velgermagnet slike punkter lenger heller , tydeligvis.  "Alt" er så greit på dette feltet atte.. (ref. knivstikking igjen nå på åpen gate Majorstua,  Oslo).

FrP fikk vi høre vil gripe fatt i mobbeproblematikken (samt nærmest organiserte overfall på skoleveien) og dette med rå vold mot lærerne f.eks.  Storbyvelgerne trekker vel på skuldrene også av slike forslag/tiltak sikkert.  Bryr seg  ikke nok om problematikken til å stemme FrP iallfall.

FrP går sterkt imot dette med tilrettelegging for å gjenoppta  denne  vemmelige og unødvendige kikkerpraksisen mht. skattelistene, som nå Ap nå sier seg enig med Rødt i bør gjeninnføres.  

Mange punkter her altså som man skulle anta gir grobunn for vekst for det partiet.  Selv er jeg altså ikke medlem av det partiet, bare så det er nevnt (og er uenig i en del punkter de har, f.eks.  dette med søndagsåpne butikker bl.a.).  Men disse punktene som er nevnt, skulle man tro at også folk i storbyene i sum stort sett kunne ha sansen for, men slik er da tydeligvis ikke.

Eller hva mener "du" er viktige  årsaker til  at dette partiet har bare ca. 5 % oppslutning slik som i Oslo?  (Seriøse forsøk på forklaring helst, og ikke bare flåseri og "hjernevasket" pjatt og vås da).

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
14 minutes ago, Skeptikus said:

Eller hva mener "du" er viktige  årsaker til  at dette partiet har bare ca. 5 % oppslutning slik som i Oslo?  

Sylvi Listhaug appelerer ikke til folk i byene.

Motstand mot klimatiltak, innvandringsfiendtlig retorikk og nasjonalistisk "SP" retorikk hjelper vel heller ikke Frp til å få flere stemmer i byene.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Skeptikus skrev (24 minutter siden):

Eller hva mener "du" er viktige  årsaker til  at dette partiet har bare ca. 5 % oppslutning slik som i Oslo?

Halvparten av Oslo er innvandrere i 1. 2. eller 3. Jeg generasjon. Det er også mye studenter og folk med svada utdanninger, de holder til venstre. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Er ikke mange nordmenn igjen i storbyene, innvandrere vil jo som oftest ha mer innvandring fra hjemlandet sitt til Norge også. Mange frp-velgere, inkl. meg selv, syntes de også har blitt for soft i innvandringspolitikken i det siste.

Det står ganske ille til i norsk politikk når Frp er mer soft i innvandringspolitikken enn det Ap's søsterparti i Danmark er, for å si det mildt. Norsk AP lever i sin egen verden.

Sist valg så stemte jeg på Demokratene, det er faktisk første gangen jeg har stemt på noe annet parti enn Frp.

Mulig jeg går for å stemme Inp ved neste valg, avhengig av valgmålinger. Det viktigste tross alt er at enten demokratene eller Inp havner over sperregrensen.

  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Reg2000 skrev (16 minutter siden):

Motstand mot klimatiltak, innvandringsfiendtlig retorikk

FrP vil heller kjøpe kvoter i utlandet i større grad, har jeg forstått, mye billigere, og som Listhaug sier, miljøbevegelsen tror visst at klimagassutslippene følger landegrensene..  Nå skal Oslo kommune visstnok (i følge hennes landsmøtetale faktisk bruke flere milliarder på dette renseopplegget for CO2 på avfallsforbrenningen sin på Klemetsrud, høres uhorvelig kostbart ut for skattebetalerne der gitt).  Har du forresten et konkret sitat å vise til fra Sylvi L. etter at hun ble partileder og  som kan karakteriseres som "innvandringsfiendtlig retorikk"?

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Blir litt rart at Sylvi fra talestolen tar opp at folk ikke har råd til å betale regningene sine da de stemte for ACER og blodpriser på strøm. FrP vil jo helst ikke snakke om deres støtte til ACER i dag

FrP ønsker globalisering og en massiv privatisering. (I motsetning til feks. Sp som ønsker en sterk nasjonalstat, der folk har tillit til hverandre)

Endret av Medlem
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Medlem skrev (17 minutter siden):

Blir litt rart at Sylvi fra talestolen tar opp at folk ikke har råd til å betale regningene sine da de stemte for ACER og blodpriser på strøm. FrP vil jo helst ikke snakke om deres støtte til ACER i dag

FrP ønsker globalisering og en massiv privatisering. (I motsetning til feks. Sp som ønsker en sterk nasjonalstat, der folk har tillit til hverandre)

SP bryr seg ikke om noe annet enn bøndene, resten er valgflesk.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Musefella skrev (7 minutter siden):

FrP vil jo helst ikke snakke om deres støtte til ACER i dag

Sylvi L. har jeg faktisk hørt har beklaget at de var med på dette vedtaket.  Hun sa sågar at FrP var eneste partiet som så langt har  innrømmet at dette var et feiltrinn.  Høyre har slett ikke beklaget dette, og har rekordoppslutning dette til tross...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
32 minutes ago, Skeptikus said:

FrP vil heller kjøpe kvoter i utlandet i større grad, har jeg forstått, mye billigere, og som Listhaug sier, miljøbevegelsen tror visst at klimagassutslippene følger landegrensene.

Sorry men det er ikke det som er problemet. Frp'ere forsøker stadig å skape tvil rundt hele konseptet og de har fortsatt tullinger som Carl I Hagen som tror det gjør ham relevant. Det er vel ingen som bryr seg om klima som tror på Frp i klimasaken.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Reg2000 skrev (5 minutter siden):

Sorry men det er ikke det som er problemet. Frp'ere forsøker stadig å skape tvil rundt hele konseptet

Hvis det er mye billigere å få redusert la oss si som et eksempel 1000 tonn CO2 ved å kjøpe kvoter i utlandet for akkurat dette utslippet, i forhold til å bekoste det her innenlands med samme antall tonn, hvorfor er ikke dette da like bra for atmosfæren, mener f.eks. du? (og likesinnede)

(for å stille et litt sånn barnlig, men høyst relevant spørsmål..).

Lenke til kommentar

Er mest kjent med Oslos lokalpolitikk da det er her jeg bor.

Jeg tror ikke Frp appellerer særlig her fordi de ikke virker interesserte i å gjøre byen bedre å bo i, men i stedet fokuserer på saker som for dem er prinsipielle på et mer overordnet nivå - men som kanskje ikke er virkelighetsbeskrivelser som folk i byene kjenner igjen. Det er så ofte negative budskap og så sjeldent løsninger. Folk som faktisk bor her kjenner seg ikke igjen i beskrivelser av farlige områder på grunn av innvandring, kriminalitet overalt eller at sykkelveier og mindre bilkø i sentrum skal være dumt. Og folk ser at det å dele ut tusenvis av taxiløyver eller det å ville beholde motorveibrua midt gjennom Bjørvika var idiotisk.

Nå var Oslo Frp det mest radikale fylkeslaget til partiet også i mange år, frem til ekstreme Geir Ugland Jacobsen til slutt ble kastet ut av sentralstyret. Han med flere andre profiler i Oslo, deriblant Tybring-Gjedde ønsket å ta partiet i en nasjonalkonservativ retning og gå bort fra de liberalistiske verdiene partiet ble bygget på. Dette tror jeg ble for ekstremt for "folk flest", og det var også motsatt retning av det Siv Jensen ønsket. Dermed falt fylkeslaget sammen i grus, det ble faktisk lagt ned. Og måtte bygges opp igjen nesten fra bunnen, med lovnader om en mer liberal og positiv retning. De skal blant annet ikke lenger være kritiske til innvandring og bruke et mildere språk. Så det vil ta tid, spesielt når de fremdeles har noen profiler som vil tviholde på den gamle linja og gjør seg veldig synlige i mediene med kontroversielle utspill.

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Folk som faktisk bor her kjenner seg ikke igjen i beskrivelser av farlige områder

Ok, da har vel vi som ikke bor i byen sikkert  et feil inntrykk av stoda der i visse områder av Oslo da, et inntrykk gjerne kommet som følge  av meldinger om hyppig knivbruk, og nå de senere par årene også tiltagende bruk av skytevåpen osv., bl.a. skyting inn igjennom vinduer i boliger m.m.  Folk som bor i navngitte områder av byen og hvor  man stadig hører i nyhetsinnslag om at denslags dramatiske hendelser skjer, selv de  kjenner seg ikke igjen vedr. slikt, sier du.  Vel, da er det vel slik at de ikke gjør det da., (man må jo stole på folk med lokalkunnskaper om denslags så klart..).

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
19 minutes ago, Skeptikus said:

Ok, da har vel vi som ikke bor i byen sikkert  et feil inntrykk av stoda der i visse områder av Oslo da

Ja det har du nok. De fleste som bor i Oslo føler seg trygge der.

Litt på samme måte som at du tror reduksjon i drivstoffavgifter er en vinner i en by der mange ikke har bil og store deler av de andre knapt nok bruker den i hverdagen. Det som kjører bil bor gjerne utenfor byen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Reg2000 skrev (11 timer siden):

Ja det har du nok. De fleste som bor i Oslo føler seg trygge der.

Så når f.eks. politiet via media uttrykker betydelig bekymring for den kriminelle utviklingen, f.eks. mer brutale væpna "oppgjør" mellom gjenger, så er f.eks. slikt fake news da, mener du eller? 

Må være litt av noen tilstander når  f.eks. Oslo kommune har brukt  over 40 millioner (ref. Aftenposten-oppslag)  for å prøve få et par unge  brødre iallfall noe vekk fra kriminalitets-utøvelse.  Noe så ekstremt har man ikke hørt om før.  Knivstikking av tilfeldige inne på en trikk er vel tross alt også noe nytt der, eller?  Majorstua forleden dag, knivstikking av en tilfeldig, hevdes det. Barn som blir frastjålet  verdisaker etter knivtrusler er noe man stort sett hører om har foregått i rel. stor stil i vår hovedstad.   Et trygt miljø/sted, i følge deg.  (Og hva med den veldige økningen av vold mot lærere inne i klasserom?  - sier vel sitt slikt også, samt meldinger om nærmest organiserte overfall på skoleveien osv.).  Ikke noe rart angst blir et problem for yngre der.

Endret av Skeptikus
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Folk er som regel låst på en ting som opptar dem og da mistet Frp en masse velgere som har bomring som sin fanesak iom at det ble flere bomringer med Frp i styre og stell. Uansett opptar bomring i liten grad byfolk. De har best kollektiv transport, bor innenfor ringen og kjører sjelden igjennom og byfolk har i snitt høyere lønn. Oss som bor utenfor på landsbygda og jobber i Oslo er nok mer opptatt av bompenger og det kommende veiprising opplegget som i større grad vil straffe de som kjører lengst. Men ikke allt er dritt. Fradrag for pendling var økt i år etter å ha vært justert ned i åresvis. Heller ikke det var Frps fortjeneste. De treffer verken byfolk eller oss landsbyboere mao. 

Lenke til kommentar
Femtekolonne skrev (2 timer siden):

Folk er som regel låst på en ting som opptar dem og da mistet Frp en masse velgere som har bomring som sin fanesak iom at det ble flere bomringer med Frp i styre og stell. Uansett opptar bomring i liten grad byfolk. De har best kollektiv transport, bor innenfor ringen og kjører sjelden igjennom og byfolk har i snitt høyere lønn. Oss som bor utenfor på landsbygda og jobber i Oslo er nok mer opptatt av bompenger og det kommende veiprising opplegget som i større grad vil straffe de som kjører lengst. Men ikke allt er dritt. Fradrag for pendling var økt i år etter å ha vært justert ned i åresvis. Heller ikke det var Frps fortjeneste. De treffer verken byfolk eller oss landsbyboere mao. 

Tror du har rett i mye av dette. Som en faktaopplysning vedrørende folks holdninger til bomringer i Stor-Oslo er det interessant at da bomringen i Oslo ble vedtatt i 2017, viste faktisk meningsmålinger at flertallet i Oslo og Akershus var for, og også positive til å betale bompenger.

Ny undersøkelse: Flertallet i Oslo og Akershus er positive til bomringen

image.thumb.png.1c891a1be3090708472393cefd65510c.png

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Skeptikus said:

Så når f.eks. politiet via media uttrykker betydelig bekymring for den kriminelle utviklingen, f.eks. mer brutale væpna "oppgjør" mellom gjenger, så er f.eks. slikt fake news da, mener du eller? 

Må være litt av noen tilstander når  f.eks. Oslo kommune har brukt  over 40 millioner (ref. Aftenposten-oppslag)  for å prøve få et par unge  brødre iallfall noe vekk fra kriminalitets-utøvelse.  Noe så ekstremt har man ikke hørt om før.  Knivstikking av tilfeldige inne på en trikk er vel tross alt også noe nytt der, eller?  Majorstua forleden dag, knivstikking av en tilfeldig, hevdes det. Barn som blir frastjålet  verdisaker etter knivtrusler er noe man stort sett hører om har foregått i rel. stor stil i vår hovedstad.   Et trygt miljø/sted, i følge deg.  (Og hva med den veldige økningen av vold mot lærere inne i klasserom?  - sier vel sitt slikt også, samt meldinger om nærmest organiserte overfall på skoleveien osv.).  Ikke noe rart angst blir et problem for yngre der.

Spør gjerne folk fra Oslo om de synes det er trygt å bo i byen. Du prøver hele tiden å avspore din egen tråd med å snakke om frp-politikk fremfor hvorfor folk i byene ikke stemmer Frp.

Endret av Reg2000
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg bor i Oslo og synes det er supertrygt her. Har opplevd mye mer sketchy saker og vold i mindre byer jeg har bodd i tidligere.

Hvis man føler at det skjer mye farlig i Oslo som en person som ikke bor der, kan det være greit å ha i hodet at 1/5 av Norge bor i området med all hva det fører til av hyppighet av nyhetssaker om Oslo vs fylket der man selv bor.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...