Gå til innhold

Bytte ut alarmselskap med selvbygd anlegg?


Anbefalte innlegg

Tenker å bytte ut alarmselskapet her med et hjemmebygget alarmanlegg i et "smart" oppsett med wifi og app uten månedlige utgifter.

Noen som har erfaring her?

-Begynte så smått med en del Deltaco-enheter og har bygget et middels, men ikke tilstrekkelig alarm-system i dette miljøet.

Ser også at Deltaco virker å være som et utgående merke, så må nok vurdere andre produsenter.

 

Spørsmålet da er, hvilke produsenter har et komplett utvalg i wifi-enheter (sensorer, dør/vindu-brytere, lyspærer, kameraer OG med en anstendig app med programmeringsmuligheter for rutiner dersom uønsket adferd oppdages?

 

Erfaringer ønskes.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Min erfaring har til nå vært å klare meg helt uten både alarmselskap eller andre automatiske løsninger. Intet kamera.

Et kamera er kjekt å ha for å filme at du blir robbet. Men det stopper som oftest der. I nattemørket er det vrient å identifisere tjuvene, og politiet har som oftest mer alvorlige og/eller profilerte saker å ta seg av. 

Ergo tror jeg ikke et kamera egentlig avverger så mye kriminalitet. Går alarmen hos Securitas, vil jeg tro de bruker 20-30 minutter på å rykke ut. Plenty av tid til å tømme boden din! Dessverre.

Så jeg klarer meg fint uten noen av delene ...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Målet er selvsagt å ha et ytre perimeter med sensorer som trigger lys i mengder i den posisjon en inntrenger måtte befinne seg og i tillegg kunne programmere sensorer og lyskilder til å "følge" vedkommende med tilgjengelige kameraer.

-Ja, har stor tomt og bor i et møkka-strøk.

Det burde kunne finnes smarte nok alarm-units som kan gjøre dette.

 

Varsling direkte til app og alle brukere er en selvfølge.

Lenke til kommentar
Just2user skrev (13 timer siden):

Noen som har erfaring her?

Absolutt!

Har jobbet i Securitas som montør i 15+ år og har kunnskaper om det meste! :-)
Har selv et alarmanlegg (SPC) som varsler via nett samt mobil (til utvalgte mottakere), selve anlegget har detektorer i hvert rom i tillegg til branndetektorer. I tillegg styrer anlegget også dørlåser og garasjeport.
På kamerasiden har jeg 24 kamera i nett nå, disse filmer i farger og topp kvalitet døgnet rundt. For å 'belyse' evt besøk har jeg montert opp (foreløpig) tre bevegelsesstyrte utelys her, er uansett kjekt for egen del del.
 

Riktignok har jeg LITEN forståelse for å benytte trådløse givere, et wi-fi nett lar seg 'jamme' veldig enkelt og det styret med å skifte batterier vil ikke JEG ha! (Har nå 11 branndetektorer, minst 15 magnetkontakter og minst 10 ir-detektorer oppkoblet.)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...