Gå til innhold

43% skatt på overtid?


Trondz1

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg ble trekt 43% skatt på overtid i januar og tenker egentlig at det i seg selv er litt for høyt til at jeg skal gidde og jobbe overtid, så jeg gikk inn og sjekket mitt skattekort og der er jo alle tall helt hinsides, di mener jeg skal tjene 250k mere enn jeg kommer til og innskuddsrenter er 10x. Jeg ser også at på skattekortet står det "annen inntekt" beskattes 43%, jeg trodde ikke at overtid gikk som annen inntekt? i fjord så ble jeg trekt 34% på overtid og synes det i seg selv er mere enn nok. 

Prøvd og ringe skatteetaten for og spørre men får ikke noe svar derfra annet enn at jeg må gå inn og endre mitt kort.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mitt skattekort var også helt på tryne. Med forventet inntekt mange hundretusen over det jeg forventer å få etter lønnsjustering. Aldri sett et så stort avvik før. Skulle tro de hadde brukt ChatGPT til å beregne årets skattekort 😂

Derfor viktig å alltid sjekke skattekortet nøye. Du kan gå inn å fikse opp i det nå, så slipper du mer av det i år. Og det du har betalt for mye får du igjen neste år.

Endret av Kajac
Lenke til kommentar

Skattetrekket resten av året reduseres tilsvarende det du har betalt inn for mye så lenge du legger inn hva du har betalt til nå. Det er derfor ikke sikkert du trenger å vente til neste år med å få tilbake det du har betalt for mye.

Har for øvrig selv også opplevd at overtid har blitt skattet hardere, men det er totalen for året som beregnes til slutt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...