Gå til innhold

process

Medlemmer
  • Innlegg

    857
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av process

  1. Avhengig av hva du mener med "reset" så tror jeg ikke det. Det er for sterke krefter og interesser som vil opprettholde dagens ordning. Når det gjelder uro i USA tror jeg det er større fare om Trump taper..
  2. Du tenkte ikke på at du betalte 50 løk?
  3. Jepp, og nå er den andre tråden lik den andre og ikke annerledes.
  4. Det jeg synes er rart er at de færreste får noen som helst rusreaksjon den første gangen de får i seg cannabis. Jeg kan naturligvis ta feil, eller at du har fått i deg cannabisrøyk før. Uansett, god bedring.
  5. Det var da helt forskjellige vinklinger. Du kunne gjerne ha flyttet den.
  6. Hei. Jeg har vært bruker her siden 2005 og har selv drevet en del online miljø. Jeg synes moderatorene har blitt for raske til å stenge tråder mens det fortsatt er en meningsutveksling. Det er ingen tegn til trolling (i sin originale betydning), kun faglige uenigheter, ei heller kontroversielle meninger. Det må tåles en viss temperatur på diskusjonsfora og så lenge deltagerne er fattet og respektfulle ser jeg liten grunn til å stoppe diskusjonen. Det virker destruktivt for det lille miljøet som er igjen.
  7. Joda. Jeg forstår det. Utsetter heller ingen andre for rusmidddel, lovlig eller ikke. Jeg tror dog frykten for å bli tatt som "knarker" ikke er reell. Det er masse folk som går rundt i cannabisrøyk og det er en vesensforskjell fra å ha innhalert til å ha en konsentrasjon i blodet eller urinen. Det kommer til å gå bra for deg, uansett om folk respekterer din boble eller ikke.
  8. Tja. Siden Nordmenn dro for å se på ski i Kollen. Er enig i at det bør være et skille, men at folk koser seg i løypa er vel knapt noe nytt.
  9. Helt klart et problem at det er definert som ulovlig en del steder. At noen utøvere skal teste positivt pga noen i løypene finner jeg svært usannsynlig. Grenseverdiene er såpass høye. Det virker som en oppkonstruert problemstilling.
  10. Der er en annen rus ja. Tobakk eller nikotin er et svært giftig stoff som utløser en adrenalin-reaksjon. Cannabis stimulerer eksisterende reseptorer i hjernen. Helt klart en forskjell og ingenting er bra i store mengder.
  11. Jeg tror vi er på langt vei enige. Det er mulig jeg er naiv, men etter de siste tiders innlegg fra tollvesenet tror jeg ikke tilbudssiden kan stoppes på noen meningsfull måte. Noen vil kanskje kalle det en falitterklæring, men jeg har blitt tilbudt dop i svært autoritære regimer i hele verden. Singapore, Indonesia og Vietnam. Hvor folk risikerer pisking og dødsstraff. Politiet er ikke løsningen, hvorfor skal straff fungere hos oss når det ikke fungerer noe som helst sted. Vi har lange grenser og narkotika kan godt produseres i Norge. Noe annet må til.
  12. Hvorfor tenker du det? Fordi det er ulovlig eller fordi cannabis er verre en tobakk?
  13. Absolutt ikke, men jeg ville dermed vært mer sensitiv vedrørende min fremtreden ettersom man kan ende opp i felles fora og møter i fagmiljø eller i det offentlige.
  14. Trappetrinnsmodellen har ingen vitenskapelig forankring. Det handler ikke om noe uforklarlig sug mellom substanser som overhodet ikke innehar kjemiske likheter. Derfor sammenligningen med mer avhengighetskapende kjemikalier som sukker. Det eneste narkotiske stoffer har til felles er at de har blitt satt på en liste - narkotikalisten. På norsk betyr "narkotiske stoffer" ingenting annet enn en juridisk betegnelse. Det handler derimot om miljøer og sosiale problemer som straff ikke er en løsning for. Spesielt fengselsstraff drar folk dypere inn i gjeld, lidelse og tyngre miljø. Det har vi vel skjønt til nå? Dersom det var politiet som sa dette er det oppsiktsvekkende utdatert kunnskap. Var det Norsk Narkotikapolitiforening har de en interesse i å opprettholde egne jobber, samtidig som de gjenforteller det de har lært om å vinne en slags krig. Denne krigen kan ikke vinnes ved å gjøre folks lidelser verre, det MÅ gjøres med andre virkemidler og det MÅ fokuseres på skadereduksjon, ikke skadeøkning. Riksadvokaten har skjønt dette og oppfordrer politiet til å ikke forfølge personer med mindre mengder til rekreaksjonell bruk ettersom det nesten utelukkende skaper triste skjebner. Nettopp fordi straffetiltakene er verre enn konsekvensene av bruken.
  15. Det er "respektfullt" å gi din nåværende leder mulighet til å komme med et mottilbud. Jeg har selv gjort det og ble møtt med forståelse, selv om jeg var veldig klar over at de aldri kom til matche lønn. Fikk tipset av en senior hos oss om å gi dem en sjanse. Da er det business og ikke bare en marsj ut døra. Bestem deg på forhånd nøyaktig hva du aksepterer under det gjeldende tilbudet og hva du gjør om nåværende arbeidsgiver matcher. Hold deg til det. Edit: Jeg dro og gikk vesentlig opp i lønn, men beholdt en god relasjon til min forhenværende arbeidsplass.
  16. Kjører forøvrig ikke pihole eller lignende rett og slett fordi jeg har satt opp TSIG autentisering mot mine egne offentlige autorative DNS servere fra lokale resolvere. Det er en del lokal logikk for logisk nettverkssegmentering og subdomener som tilhører disse (alle lokasjoner har flere ulike nett med ulike subdomener) som jeg ikke ønsker å forsøke å gjenskape i automatisert oppsett av en "moving target" som pihole, samt at det er en del Bind spesifikt oppsett. En dag flytter jeg til powerdns.. Edit: I tillegg har jeg dårlig erfaring med PI og korrupte SD kort, så kjører DNS på nettverksutstyr jeg "stoler på" og er del av samme failure domain.
  17. Gleder meg til å se! Foretrekker Greg Davies i TM, deretter Atle Antonsen. Jeg syntes Bård Ylvisåker gjorde det dårlig i sin sesong. På mange måter synes jeg han er avhengig av Vegard for å få rett dynamikk og kjekling. Hadde forventet å se ham byttet ut, men usikker på hvem i humor-Norge som kunne nådd opp. Mads Hansen kanskje, men han er litt forræder og tja.. slick. Harald Eia, men han har stort sett en måte å gjøre ting på. Kanskje Terje Sporshem. Are Kalvø hadde vært gøy!
  18. Leker med tanken om å bygge et lite 10" rack (av typen som brukes til nettverks installasjoner) med DIN rails og 10" utstyr. Et lite søtt mobilt rack om du vil.
  19. Har en supermicro SOC build med lsi raid og sas disker. Bygget for å være stillegående og generere lite varme ettersom jeg bor i leilighet. Kjører esxi og er til små utility vm / containere, local wireguard osv. Før virtualiserte jeg også router, men har gått bort i fra det for å eliminere kompleksitet når du plutselig har en oppgradering som ikke går som forventet og "kunden" (samboer) ringer. Tenker også på en "break-glass" løsning med en ferdig-konfigurert ISP router som kan kobles til med fargede kabler via telefon dersom jeg er på reise. 😄 For tyngre løft og offentlige tjenester som spillserver, git, DNS, epost, www, mer containere har jeg et par baremetal maskiner i ulike datasenter, mens tjenester som konsumeres fra hjemmet er tilgjengelig via wireguard og av og til ssh tunneller. Å holde spf, MX og clean SBL for mailserver på dynamisk IP adresse er noe herk. Deler kan forsåvidt automatiseres og hookes fra dhcp config, men det er ikke verdt det imo. DNS oppslag caches og utgående smtp er ofte blokkert fra ISP nett. Epost skal være så pålitelig du får det og jeg ønsker ikke utfall, om enn kort, ved endring av IP adresse. Har også en del i sky (GCP + AWS, noe Azure) og flytter mer og mer dit, rett og slett pga overlegene muligheter for automatisering og gitops, men det hjelper at jobb stiller ressurser.
  20. I et sameie eier man leiligheten i seg selv og ikke en andel i et borettslag. Flertallet kan også vedta matkasser over fellesutgiftene.
×
×
  • Opprett ny...