Gå til innhold

NVIDIA GeForce RTX 40xx tråden


Nizzen

Anbefalte innlegg

26 minutes ago, Voro said:

Synes min 3080 10gb ikke strekker til i 4k og vurderer derfor å bestille meg en 4090. Noen her som har sett tester (eller testet selv) med forskjellige CPU'er og vet om en 5800X vil være en stor bottleneck for 4090 ved spilling i 4k?

Anbefaler å prøve i de spill du spiller (eks Flight SImulator vil nok begrenses en del), du vil evt. ha en relativt rimelig oppgradering-sti til 5800X3D som bør holde i massevis.  Relevant diskusjon kan finnes her https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/y4cs3g/4090_fe_comparison_9900k_vs_5800x3d_vs_alder_lake/

 

 

Endret av ps5
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beklager enspora poster om BeQuiet men tolker tidligere kommentarer og likes som at det er flere av oss her inne som har dissse kabinettene :)

Jeg spurte support igjen om de hadde noe konkret merke/modell de testet og kunne bekrefte passer

Quote

 


Hi,

just got back from the Testlab:

GeForce RTX™ 4090 GAMING OC 24G is no problem, with adapter and 12VHPWR cable.


Regards

Marco

 

Jeg tolket det sånn at det er Gigabyte de har testet. Den er 150.2 mm bred ifølge deres produktside.

Gainward Phantom er 141.6 mm til sammenligning.

Lenke til kommentar
ticx skrev (2 timer siden):

Inflasjon treffer alt. Takk til feks sentralbanken i USA som printet sedler kontinuerlig siden vel 2008 og enda mer intensivt siden ca 2016. Enkel matte, lager du mer penger blir de mindre verd og du trenger mer penger for å få utført salg av varer og tjenester. Nå hjelper det heller ikke at Putin får sakte juling i Ukraina. Det blir enda verre før det blir bedre, det blir ikke moro å bygge pc eller gjøre mye annet de neste par år.

Sånn on topic, er greit imponert over 4090 så langt, ytelsen er jo også grei men hotspot nekter å gå over 73c i damas kabinett og hun har ikke et bra kabinett for å si det sånn. Vanligvis 80+ på hennes forrige 1070

Man  kan skylde på sentralbanken i usa at den koster 15000, men alt over det er norske politikere sin skyld pga næringsfiendtlig politikk og den sosiale utjevnings avtalen eøs hvor alle skal ha de samme lønningene i unionen. dvs østeuropeisk kjøpekraft i norge.

Bare å glede seg til 5090 den vil sikkert lett passere 35 000-40 000.

Ender vel med å kjøpe en bruk 4090 om et par år.

 

Lenke til kommentar

Det koster ikke 16k, som hadde vært akseptabelt. Kort starter på 21-22k og de fleste av de eksisterer mest på papiret enn i butikker. Kort som er realistiske å få tak i ligger mellom 23-27k.

Egentlig synd at det skal være så mange forskjellige kvaliteter og løsninger på kort. Jeg hadde foretrukket om det var to builds, premium og standard. Det er sløsing med råvarer å lage kort med 14 faser hvis standard er 20 og premium er 24-26.

Slik det var nå var det titallsvis av mindre attraktive kort og noen få av attraktive. Det er bortkastet. Det blir som å bruke safran for å spice opp en pakke med ferdigmat.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Er det overkill med 256 bit minne på modeller med 250W nå eller er det en kunstig flaskehals for ikke å gjøre de så attraktive? Mulig de gjør om på det nå etter backlash fra 4080 12GB, men det virket  som om de ville ha 4070 ned på 192 bit interface for minnet.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
9 minutes ago, BadCat said:

Det spørs om det ikke spøker for skjermkort på flere hundre Watt. Hvis de vil TV-er på 3-500W til livs, hva skjermkort på 450W?

https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/BWWkjQ/mange-av-de-beste-tv-ene-paa-markedet-kan-bli-forbudt-fra-1-mars

Kanskje de ser på gjennomsnittlig strømforbruk? En TV vil forbruke omtrent det samme så lenge man har et lyst bilde på skjermen, men et skjermkort vil ikke konstant trekke full effekt.

Lenke til kommentar

TV markedet er EN DEL større en high end gpu markedet så vi får nok være i fred med de svindyre strømslukene enn så lenge. Det vil derimot uten tvil over tid drysse fordeler over produkter som blir mer strømeffektive. Som jo Ada er over Ampere.

Endret av ticx
Lenke til kommentar
xClaymanx skrev (2 timer siden):

Dette er vel uten MVA som USA er gode på legge attåt?

Nei, jeg tenker på at valutaen NOK er latterlig svak. Aldri vært så svak noensinne og har vært det lenge.

Normalt helt ifra 60 tallet har vært mellom 5-7 mot usd, nå er den nesten 11.
Dette gjør at pc komponenter som grafikkort blir mye mye dyrere, da når komplett og andre forhandlere kjøper dem inn ifra produsentene i Kina og Taiwan så betaler de i usd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...