Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Brother Ursus skrev (7 timer siden):

 

 

Den russiske jammingsevnen har blitt så avansert at ikke bare GPS blir slått ut, men også har alvorlige forstyrrelseseffekt på elektroniske navigeringsevne som sist demonstrert omkring Estland - det var ikke bare tapet av GPS som tvunget de finske pilotene til å avbryte, det var fordi deres navigasjonssystemer kompromitteres av en uvanlig avansert jamming som minner om cylonenes jammingsteknologi basert på datavirus fra "Battlestar Galactica" (2004). Ukrainerne alltid "teste vannet" og dermed oftest ikke sløst bort ammunisjon hvis de kan ikke oppnå resultater, men det betyr ikke at de sluttet helt som denne CDS fra Kyiv sier. Det er nemlig minst et GMLRS-angrep per dag, sist var et Buk-batteri som eksplodert. Ukrainerne kan ikke bruke M-GPS og det er blitt meget åpenbart at amerikanerne hadde meget kraftig undervurderte "software warfare" gjennom hacking/jamming - når et radiosystem har en levetid på bare 3 mnd. er det uakseptert, når et nytt våpen bare har en effektiv virkning på 2 uker og når GPS-styrte Excalibur granater har bare 6 % treffsikkerhet mot 70 %, da mener det at dette fordyret den vestlige måten å føre krig på. 

GMLRS kan ikke benyttes for angrep dypere inn i okkuperte territorier fordi effekten kunne være ned til 20 %, så det er bedre å sende dem mot mål i felten, spesielt SAM våpensystemer selv om det er notert at disse nå sjeldne rammer russisk artilleri. INS som tidlig var ansett å være jammingssikret, kan ha blitt kompromittert fordi disse hadde i stigende grad benyttet GNSS - som kan jammes - for feilkorreksjon. Det vist seg at det er fysiske lover som står i vegen; for mens SATLINK fra Starlink-satellitter er immun mot jamming, er det mulig at avstanden simpelt er for kort; på det høyeste er de bare 500 km vekk, mens GNSS-satellitter som med GPS normalt er tjue tusen kilometer vekk. Dette gjør GPS-signaler svak i møte med aktiv forstyrrelse på jordbakken. Det er helt utrolig at amerikanske militære ikke innså problemene med GPS, men så hadde de kanskje aldri forestilt seg om jevnbyrdig teknologiske kriger. 

ATACMS kan unngå det verste fordi de vil ha kortest mulig tid og være lengst bort fra EW-stasjonene, og dermed være svært treffsikkert, for når disse er i innfallsfasen er det som regel for sent å forstyrre våpenets effektivitet.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var et horribelt opptak tatt av en russisk soldat som gikk langs en utbombet trelinje med skyttergraver, med dusinvis på dusinvis av drepte som hadde blitt utsatt for ekstrem tung bombardement. Dette kunne ikke vises her, men ved å gå gjennom opptaket la jeg merke til at det var mange blå tapetrester overalt. Det kunne være ukrainske soldater som hadde blitt drept. For de russiske soldater benytter røde og hvite tapet/tørkler som identitetsmarkør, mens ukrainerne bruker blå og gule, stort sett av plastiske tapetbånd. Opptaket var tydelig gammelt, en-to måneder gammelt, og de døde bar preg av å ha blitt utsatt for vinterkulde og dermed ikke råtner så raskt som disse ville ha gjort i april. 

Det ble geolokalisert til den nordøstre trelinjen i Stepove tettstedsområdet som var svært omstridt i flere måneder mellom russerne og ukrainerne. Det var rundt åtti døde; det mener at en hel kompani hadde blitt utryddet under et klassisk teppebombardement av den sort russiske artillerister liker best. Ennå er det mulig at disse blå tapetrestene ikke kom fra de døde, fordi i begynnelsen på februar har det blitt oppgitt at denne trelinjen var under russisk kontroll, mens opptaket ser ut til å være fra mars. Det kunne være en forlatt ukrainsk skyttergrav med mye søppel, noen av tapetene var festet omkring ammunisjonsmagasiner, og de var tilfeldig spredt rundt, som hvis russerne hadde inntatt et nylig rømt sted. De hvite markører ofte er av klær fremfor plastikk og dermed lett kan forsvinne, spesielt med tiden.

Hvis et artilleribatteri kunne enfilere en skyttergrav på lengderetningen, er det som regel ekstremt fatalt, og det er hva som hendt her. Ukrainerne i februar-mars kunne oppnår dette i kontrast til russerne. 

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

AI-assisterte FPV-droner er svært aktiv for tiden, og de har for lengst sluttet med å bruke RPG-stridshoder som har den svakheten at disse må rammes inn i sitt mål i stor fast - her bruker de ildpåsettelsesvåpen som kan være termitt eller WP som kan sette fyr på endog metall. 

Kunne bare ha hendt i "det trygge fedrelandet". Det kan tyder på at batterikommandanten simpelt ikke hadde annet å ty til for å berge det skadede TEL kjøretøyet. Nå har han TO som må repareres i løpet av flere uker - hvis jeg var generalen i samme enheten som ham, ville jeg ha gitt ham reparasjonsregningen. Det kan ha vært trolig 15-20 km dypt inn i Russland. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (14 minutter siden):

 


De har russisk kamo. Kameramannen snakker angivelig også russisk med moskal-dialekt og forbanner ukrainerne for hva de har gjort "mot våre gutter". Ikke før på slutten av videoen sier noen det et par blå teip-remser på en hjem som ser ut som om den kanskje kan ha tilhørt en ukrainer. Noen mener dette ser ut som en ukrainsk posisjon som ble overtatt, og at noen få ukrainere ble drept der eller muligens ble igjen for å legge ned ilddekning. Uansett er det utrolig mange drepte i russisk kamo som jeg aldri har sett ukrainerne bruke.

" - Noen mener dette ser ut som en ukrainsk posisjon som ble overtatt, og at noen få ukrainere ble drept der eller muligens ble igjen for å legge ned ilddekning - "

Dette virker mest troverdig, for hvis teppebombardementet hadde hendt i begynnelsen på februar like etter russerne inntok posisjonen som de kanskje aldri rukket å rydde rent for etterlatenskaper og døde etter ukrainerne som trakk seg ut til landsbyen i sørvest hvorfra de kan lede inn ild fra artillerister minst et dusin kilometer vekk, er dette det meste troverdige scenarioet. Opptaket var sannsynlig tatt like etter Stepove var erobret og sikret av russerne, som dermed var i stand til å bivåne det skrekkelige åstedet som hadde skjult seg under snøen. Ukrainerne gjenerobret aldri den tapte posisjonen - kanskje fordi de innså at den var for sårbar for enfilerende angrep, mens russerne lot være fordi ukrainerne kan skyte opp og ned langs trelinjen i lengderetningen. 

Dermed var trelinjen med de rundt åtti døde eller flere et "forlatt sted" som ingen ønsket å innta eller holde i flere uker. På ukrainsk hold var den for nær sterke russiske angrepsposisjoner, på russisk hold var den en dødsfelle pga. ukrainsk artilleri. Så man kan forestille seg sjokket da russerne var i stand til å komme dit og så hva som hadde hendt der. 

Endret av JK22
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://english.nv.ua/nation/russia-faces-gasoline-shortage-report-50414638.html

Russia faces gasoline shortage — report
Due to repeated Ukrainian drone strikes on Russia’s oil refineries, the country is now dealing with a dwindling gasoline supply, Politico reported on April 29.

Last year, Russia had to ban the export of gasoline and diesel fuel due to a domestic market shortfall to reassure motorists and stimulate the agricultural sector.

  • Liker 4
  • Hjerte 5
Lenke til kommentar

Sto jo skrevet i nyhetene at over halvparten av ukrainske flyktninger blir neppe å returnere (gjelder nok vesten forøvrig) hvordan skal Ukraina klare seg med så stort tap av befolkningen som ikke ønsker å dra hjem?  Jo lenger dette varer så vil jo dem kvalifisere for statsborgerskap og permanent opphold om få år. 

Endret av Quakecry
  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, oddeh said:

The investigation into the Russian Deputy Defence Minister Timur Ivanov has likely pulled in the more senior First Deputy Defence Minister Ruslan Tsalikov. It has been reported that Tsalikov has been questioned by the FSB in connection with the Ivanov case. Tsalikov has been described as a patron of Ivanov. Tsalikov is likely effectively number three in the Ministry of Defence hierarchy, after Defence Minister Sergey Shoygu and Chief of the General Staff General Valery Gerasimov. Like Ivanov, Tsalikov has long-standing connections with Defence Minister Sergey Shoygu. He worked under Shoygu in the Ministry of Civil Defence and Emergency Situations and followed Shoygu firstly to the Moscow Region Governorship and then in 2012 to the MOD.   There is also a realistic possibility that investigations into Ivanov could also affect Russian Finance Minister Anton Siluanov with some sources claiming that MOD construction agencies built a house for Siluanov.




Ivanov er heller ikke bare *litt* korrupt. Han eide enorme slott. Slik at denne 1 million rublene han er siktet for kanskje bare er det de helt sikkert lett kunne feste på ham. Jeg lurer på om det er mulig at han har gått for langt, og blir gjort et eksempel av. Eventuelt at korrupsjonen hans gjorde ham sårbar for å jobbe for fienden. For Putin måtte tross alt godkjenne at Ivanov ble hanket inn. Ivanov og andre medlemmer av den øverste ledelsen i Kreml har også egne livvakter som er spesialstyrker.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...