Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

59 minutes ago, Jalla21 said:

Israel bruker ikke mye luft-luft raketter. De bruker i hovedsak Iron Dome og Patriot missiler, og de er bakke-luft missiler alt sammen.

De bruker ganske mye luft-luft missiler. Men åpenbart ikke bare luft-luft missiler.

Når det gjelder Iron Dome er det heldigvis ikke noe Ukraina har/bruker, så de ville uansett ikke fått de. Det største overlappet i behov er nok Patriot, som du nevner.

 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
13 minutes ago, JK22 said:

Trump thought Ukraine ‘must be part of Russia’ during presidency, book says | Donald Trump | The Guardian

En Trump-rådgiver - det er sett at nærmeste alle rådgivere fra Trumpadministrasjonen med meget få unntak har blitt sterkt fiendtligsinnet mot ham - har utgitt en bok, "New Cold Wars: China’s Rise, Russia’s Invasion, and America’s Struggle to Defend the West". I denne boken avsløres det at Trump er ekstremt uvitende og gammeldaglige i hans verdensanskuelse - og at han mer eller mindre har det samme synspunktet på Ukraina som Putin. 

“Trump made it very clear that he thought, you know, that Ukraine, and certainly Crimea, must be part of Russia,” 

“He really could not get his head around the idea that Ukraine was an independent state.”

Det kunne forklare hans meget merkelige holdning i møte med Ukraina i 2017-2021 da han var president, det var observert en lunkestemt holdning så lenge Putin var "sterk", og saken omkring våpenleveranser og Bidens sønn gjort det klart at han ikke anså Ukraina som en likeverdig part. 

“is that [European leaders] have started to lose faith in the United States. And it’s very distressing to hear.”

Så langt ser det ut at de republikanske politikerne ikke er lyttebart, det ser ut at de ikke er villig til å realisere at Trump er for ondsinnet og for utilregnelig for å fungere som en alliansepartner. Allierte nasjoner må dermed går vekk fra USA "for evig og alltid" om Trump kommer til makten, selv om det kan skje mye raskere om Ukraina kollapser lenge før november 2024. 

Trump må fjernes. Han er det vestlige hegemoniets største trussel. 

Apropos: Så vidt jeg husker hadde Trump store problemer med å både rekruttere og beholde folk i posisjoner og stillinger under regjeringstiden sin. Det ville ikke overraske meg om han også har en slags rekord for utskiftninger og avganger underveis som til og med setter andelen utskiftninger og avganger under AP-regjeringen i skyggen... Lurer virkelig på om folk i MAGA-sekten og Trump-tilhengerene over hodet har fått med seg slike faktorer og kaoset det medfører, og hvor svak posisjon og oppsluttning Trump hadde administrativt...?! Det er jo også "talløse" historier nå som er kommet frem omkring hvordan Trump sine egne medarbeidere nærmest snarere var "motarbeidere" for å begrense skadene Trump kunne ha forårsaket om han hadde fått frie tøyler og ikke stadig blitt motsakt og motarbeidet!!!

  • Liker 6
Lenke til kommentar

https://www.thedailybeast.com/bidens-call-survivors-say-russians-tortured-them-with-twisted-sexual-abuse-named-after-biden

Survivors: Russians Tortured Us With Twisted Sexual Abuse Technique Named After Biden

"Liberated Ukrainians recall the horrific sexual abuse—called ‘Biden’s Call’—which they suffered the first time around as Russia threatens to re-occupy the region."

"For the first 23 days of his incarceration, Ihor says he did not eat, and each night, the men in his cell took turns lying down to sleep. Ihor said that the Russians controlling the prison also sexually assaulted the men, inserting wires into their genitals and zapping them with a current. “They called this ‘Biden’s Call,’” he told The Daily Beast."

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

 

Det er over ett år siden det ble innført pristak på russisk olje av G7 og EU, men olja fortsetter fremdeles å flyte ut av Russland.

Oljepristaket er satt på 60 dollar, og i praksis betyr dette at vestlige tjenester knyttet til transport av russisk olje til sjøs, som forsikring, finansiering og teknisk assistanse, forbys hvis oljen blir dyrere enn pristaket.

Stramt marked
Likevel ligger prisen på russisk olje nå på rundt 75 dollar, altså 15 dollar høyere enn pristaket, i følge Bloomberg.

 

https://borsen.dagbladet.no/nyheter/haver-inn/81254766

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Drogin skrev (2 timer siden):
 
It’s antisemitic to make Israeli aid contingent on funding Ukrainian Nazis. These should be separate bills.
 
Rep. Marjorie Taylor Greene🇺🇸
@RepMTG
 

Altså dette er ikke lenger engang isolationist, maga, idiot, america-first...dette er ren russisk propaganda. Hva er det Russland har på henne tro?

Tror hun bare er så dum og hjernevasket..

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...