Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
7 minutes ago, bojangles said:

Dette var virkelig gode nyheter. Noe slikt har jeg ventet lenge på. I kveld blir det noe godt i glasset til kaffen. 

Slava Ukraini. 



Samme her! Det er et helt opplagt mål, men selv om russerne ønsket det ville de aldri klare å sikre en så lang jernbanestrekning 😁

Endret av Brother Ursus
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (4 timer siden):

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/RGMVq8/russland-gjoer-skeive-til-ekstremister-alle-skeive-blir-betraktet-som-kriminelle

Russland gjør skeive til «ekstremister»: − Alle skeive blir betraktet som kriminelle

Russisk høyesterett avgjorde torsdag at den internasjonale LHBT-bevegelsen skal erklæres som «ekstremistisk». – En kriminalisering av alle skeive, frykter ekspert.

– Folk går gjennom de sosiale mediene sine for å fjerne gamle regnbue-emojier i frykt for at det skal kunne brukes i en tiltale, forteller Skouen.

 

Det er vel snart berre forfølgjing av jødar og sigøynarar m.m. som manglar for at det "nye" Russland er komplett.

Endret av torbjornen
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://yugmarg.in/kazakhstan-national-jailed-for-enlisting-in-wagner-pmc-sentenced-to-six-years-and-eight-months-amidst-countrys-pushback-on-russian-recruitment-for-ukraine-war/

Kazakhstan National Jailed for Enlisting in Wagner PMC, Sentenced to Six Years and Eight Months Amidst Country’s Pushback on Russian Recruitment for Ukraine War

Qaraghandy, Kazakhstan – November 30, 2023: The Qaraghandy regional court in central Kazakhstan pronounced a verdict on November 15, 2023, against 34-year-old Alexei Shompolov, a Kazakh citizen. Shompolov has been sentenced to six years and eight months in prison due to his involvement with the Wagner private military company (PMC) and his active participation in Russia’s war against Ukraine.

The court’s decision came after Shompolov, who pleaded guilty to the charges, was arrested upon returning home. The charges brought against him included “mercenaryism” and “committing a serious criminal offense against the peace and security of mankind,” along with actions aimed at “changing the territorial integrity and constitutional structure of a state.”

Shompolov revealed in court that his desperate need for money led him to accept an offer from Wagner. He explained that he had come across an advertisement on VKontakte, Russia’s equivalent of Facebook, offering a monthly salary of TENGE 1.2 million ($2,700). Motivated by financial distress, he traveled to Russia in March, underwent military training, and was subsequently sent to join Wagner in Bakhmut in May.

It was during his time with Wagner that Shompolov suffered injuries, leading to his hospitalization. Eventually, he was discharged with a payment equivalent to one month’s salary. However, upon his return to Kazakhstan, legal actions were taken against him under Article 170 of Kazakhstan’s Penal Code, which explicitly forbids activities related to mercenary involvement and participating in armed conflicts that aim to subvert the constitutional order or violate a state’s territorial integrity.

Despite Kazakhstan’s close economic and political ties with Moscow, the country has maintained a stance resisting the Kremlin’s calls to endorse Russia’s invasion or annexation of Ukrainian territory. The court, adhering to the penal code, specified that the sentence for mercenaryism could range from seven to twelve years with property confiscation. Shompolov, having pleaded guilty, received a reduced sentence, but his payment from Wagner was confiscated as “illegal earnings.”

 

 

Denne fyren vervet seg altså til den russiske hæren, ble skadet i krig, og fikk bare en fraksjon av pengene han ble lovet... og for alt trøbbelet sitt ble pengene konfiskert og han fikk nesten 7 år i fengsel 🙈

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Lavrov skylder på Vesten - fikk hard motstand
Ifølge Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er OSSE, samarbeidet om sikkerhet i Europa, i ferd med å kollapse. Vesten har skylden, sa han. Det møtte hard motstand, blant annet fra Espen Barth Eide som er til stede på møtet i Skopje.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/MoygGM/lavrov-skylder-paa-vesten-fikk-hard-motstand

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Sitat

 

Det er svært mye som rimer mellom Russlands forsøk på å absorbere Ukraina og Sovjets forsøk på det samme med Finland for 84 år siden.

I dag er det årsdagen for Sovjets uprovoserte invasjon av vårt nordiske, demokratiske naboland og starten på Vinterkrigen.

Det sies at historien gjentas ikke. Men av og til så rimer den. Det er svært mye som rimer mellom Russlands forsøk på å absorbere Ukraina og Sovjets forsøk på det samme med Finland for 84 år siden.

 

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/gjor-det-samme-med-ukraina-som-de-ville-gjore-med-finland/o/5-95-1489277

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (7 timer siden):

 

 

https://www.newsweek.com/russia-railway-tunnel-china-explosion-sabotage-1848265

Russia's Main Link to China 'Paralyzed' After Tunnel 'Sabotage'

 

 

 

Severomuysky-tunnellen nær Kina er antagelig meget hardt skadet. Det ser ut til at fire bomber gikk av inne i tunnellen, og tok med seg et tog med 44 vogner drivstoff. Det er også gjennom denne tunnellen at våpen fra Nord-Korea transporteres.

Ser nå kontekst/faktasjekk på X viser at dette klippet er fra mars 2023. Noen andre kilder på dette? 

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Oppvisningen i OSSE omkring Lavrov er latterlig. Latterlig fordi vi ser hvordan vestlige land som altfor lenge hadde nektet å oppruste og hjelpe ut Ukraina i meningsfulle assistanse, valgt å kjempe for prinsipper uten bite - som valper som bjeffer og bjeffer uten å bite. Granatskandalen har blitt komplett, den europeiske militærindustrien sliter med å komme seg videre - hele verden har sett hvordan Nord-Korea slå ut Vesten som våpenleverandør, et scenario som tidlig var helt utenkelig. Mange reagere på noe de kaller dobbeltspill på flere steder mellom Hamaskrigen og krigen i Ukraina - og Biden har vist seg å være en dårlig president. Han er altfor mye av en pedant som makthaver som fra historien om Kristian 2. og båtkrysningen (en historie fra 1500-tallet om en ambisiøs konge som oppvist manglende beslutningsevne, for dyptgående fokus og anlegg for å ta fatale og ubetenkelige feil - vi husker ham som Kristian Tyrann.).

Ukrainerne er på kanten; det er kommet nylige meldinger om at Zelenskyj har bestemt seg for å forbli på defensiven og etterape russerne ved å grave ut fortifikasjoner, skape minefelter og reise forsvarslinjer der man tidlig hadde et tynt bemannet dybdeforsvar med fokus på posisjonell krigføring. Han er ikke gitt annet valg. Det er ikke nok ammunisjon. Det er ikke nok våpen. Det er ikke nok soldater. Ukraina må produsere mye av våpnene på egenhånd. I Vesten virker det som at ingenting kunne punktere fantasiverdenen som politikerne har spunt omkring seg selv, vi ser at de mer og mer virker så ignorant, at de ikke lenge evnet å forstå konsekvenser. Levekostnadskrisen og energikrisen sammen med voksende sosial uro i egne land har kastet dem ut i uvante farvann, som de er altfor inkompetent til å håndtere. Zelenskyj hadde i to måneder sett hvordan alt bli snudd helt om fra forsiktig optimisme til voksende pessimisme. 

Krigen har blitt fastfrosset som fryktet. Deres siste offensiv på Khersonfronten har blitt stanset fordi glidebomber sendes mot ukrainerne i et ustanselig bølge, og deres motoffensiv i Søndre Donbass har endt i et åpenbart nederlag. De har lidd stor tap i Donetskfronten selv om russerne har mye større tap i sammenligning. Selv om ukrainsk kontraild er svært effektiv, har ukrainsk artilleri mistet overtaket fra høsten, russerne pøse nå ut mye mer enn tidlig og ukrainerne som fremdeles har en fordel med større ekspertise i FPV-dronebruk, fant seg utsatt for FPV-droner som er i ferd med å bli et meget stort problem for soldatene. 

På vestlig hold fortsetter det å balle seg, Bildt-artikkelen får mer og mer anerkjennelse, nå er det sett at mange har begynte med å se mistenksomt mot Biden-administrasjonen som hadde altfor lenge holdt tilbake, og Biden som helt til nå hadde nektet å bruke hans fullmakter for å få fortgang i militærsproduksjon og var altfor sent med å ordne med våpentilgang før den nye kongressen overtok i 2023, har mistet tillitt til høyre og til venstre. Scholz arbeidet hardt med å støtte Ukraina, men hans regjering er dypt upopulært fordi han gjort hans livets tabbe ved å stenge ned atomkraftverkene, og han vil egentlig tvinge fram en diplomatisk løsning fremfor en militær løsning. Mange kritisere nå USA og EU for manglende strategisk ledelse omkring støtten til Ukraina og som mottrekk mot Russland. 

Vi nærmere oss total katastrofe. Og om det ikke er nok, har vi nå mange kriger å holde styr på, mens galningene i kongressen hadde ved å utsette budsjettet også lagt på et tak slik at det amerikanske militæret ikke kan gå til krig - pengene de trenger utebli. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Situasjonen omkring Guyana blir verre og verre, og det virker som at Biden ikke skjønner bæret av det hele, alt som hendt var å sende militære rådgiverne til et land som ikke engangs har et militærvesen verdt navnet. Man ser også at både USA og EU ikke forstår hvilken fare det utgjøre mot dem fordi det er valgår i 2024. 

It's a test for the US; if they stutter or blink, it will be interpreted as weakness and irrelevance

Det er presist hvorfor USA må bruke storslegga med en gang i det veldige øyeblikket venezuelanerne invadere Guyana i en imperialistisk krig. Mot et land som er selve ideallandet for radialprogressive krefter i Vesten; vet du at Guyana har en sosialdemokratisk regjering? Eller at presidenten er en muslim? Guyana er et multikulturelt land hvor 40 % av befolkningen kom fra det subkontinentale India (medregnet Sri Lanka og Pakistan). Dette landet hadde lenge fattigdom, men den subindiske immigrantkulturen hadde sørget for at Guyana unngikk de samme strukturelle svakheter som den latinspråklige Amerika og er egentlig godt rustet for å håndtere den økonomiske boomen. En ting skal inderne ha, de er ganske dyktig med å unngå ideologiske fallgroper. 

ICJ vil komme med deres kunngjøring om folkeavstemningen i Venezuela er ulovlig eller ikke, og alt tyder på at dette vil bli stemplet for å være uakseptert. I mellomtiden er det synlige tegn på militære forberedelser i Venezuela, som har et meget stort militærapparat på 300,000 menn mens Guyana har en befolkning på bare 800,000. En venezuelansk invasjon kan ikke stoppes. Da er USA NØDT til å gripe inn med overveldende makt. 

Det venezuelanske militæret som støttes av Russland, er ingen liten militærmakt fordi det har 36 taktiske SAM, to S-300 batterier og mye moderne våpen inkludert 152mm Msta-S SP skyts, 6,000 upansrede kjøretøyer, 800 panserkjøretøyer, 30 helikoptre, våpen og ammunisjon for en halv million soldater og sist 22 Su-30 samt 50 angrepsfly. Dette kan ikke stoppes med små styrker, USA må starte en bombeoffensiv for å ødelegge flybasene og logistikk og flere titusener soldater må overføres til Guyana. 

Dette er imperialistisk tyveri der et uskyldig land risikere å overfalles av et bandittregime med en korrupt militærledelse som vil kaste den vestlige økonomien ut i krisetilstand (og store deler av Latin-Amerika, spesielt Brasil hvor Bolsanero-lojale vil gå til opprør - de kontrollere Nord-Brasil - hvis venezuelanerne ikke stoppes.). 

Og apropos det, Storbritannia må gripe inn med militærstøtte fordi Guyana er et commonwealth-land. India kan også melde seg på, ettersom det er meget gode kontakter mellom Guyana og India. I verste fall (for russerne) kan Modi bli så sint at han vil bryte med Russland for disses støtte til Venezuela. 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Interessant artikkel om en mørk side av Russland. Dette landet i virkeligheten er et koloniimperium eller mer korrekt ekspansjonsimperium fra fordunkle tider - det siste var det ottomanske imperiet i 1500-tallet, hvor militær ekspandering for økonomisk utnytting og maktstrukturell opprettelse (som med Sverigeveldet hvor man lot hæren overleve på fremmed land fremfor å mate den med logistikk og penger), som i tillegg utmerket seg som et brutalitetsimperium - det siste i historien er Timur Lenks imperiet i sentral-Asia ved år 1400. 

Putin Denies the Reality of Russian Colonialism (polygraph.info)

Det var begått grusomheter mot sibirfolk som fremdeles er nedlatende kalt ostayk - dvs. "østboere" - mot kaukasierne som kalles "svartinger", og sist de alaskiskindianske stammene blant annet i Aleutene. Og da regner man ikke med grusomhetene mot sitt egne folk i andre land, mot andre folk i vest og brutale herskermetoder i 1500-1914. Da de tyske soldatene marsjert inn i Polen i 1914, oppdaget de et lutfattig, primitivt og elendig styrt land hvor polakkene hadde mistrives i flere tiår siden midten av 1800-tallet. 

According to the 19th century Russian archaeologist and explorer Adolf Berger, by 1864, only about 80,000 Circassians, just 10% of their original population, remained in their homeland because of the actions of the Russian army. Another estimated 400,000 Circassians were killed, and about a half million expelled.

Det russiske folket har utviklet helt presist det samme som det tyske folket i mellomkrigstiden, en herrefolksidentitet hvor man basere egne overlegenhet som et herskerfolk med fullmakter og friheter som fornektes for disse som er "underlegne" - og dette er mye av basen for den sterke støtte til Putin og den ufattelige offerviljen i Ukraina hvor hundretusener av liv kan ha gått tapt. Russerne tror de er et guddommelig utvalgt herskerfolk. 

I sommeren 2023 hadde OSSE forresten kollektivt stemplet Russland som et koloniimperium. 

Og ennå er det altfor mange i Vesten som ikke forstår det, og Putins nyttige idioter spre et falsk budskap verden rundt omkring Russland. Som i virkeligheten er ikke et normalt land, da Putin har vist seg være en imperialist fremfor en nasjonalist, ved å basere seg på et imperialt russisk ekspanderingsideal. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

https://www.reuters.com/markets/commodities/revenues-russias-top-oil-gas-producers-fall-41-first-9-months-2023-2023-11-30/

Revenues of Russia's top oil and gas producers fall 41% in first 9 months of 2023

  • Sales of Russian oil and gas firms down 41% in first 9 months
  • Urals oil price down 26% in January - September
  • Transneft's oil exports decline 8% in same period
  • Russia has diversified oil supplies from Europe to Asia
  • This content was produced in Russia, where the law restricts coverage of Russian military operations in Ukraine.
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...