Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Wir waffen das. 

Krig er forfærdelig, men for nogle er den også en god forretning. Weekendavisen drog til våbenkonference i Berlin, hvor dem, man for blot få år siden kaldte »dødens købmænd«, nu fremtræder som fremtidens forsvarere.

Speeddating for våbenfabrikanter
 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
bojangles skrev (38 minutter siden):

https://borsen.dagbladet.no/studio/borsenstudio/608?post=131801

Nå begynner vi å se hva krigen koster russland. Men russerne er fortsatt apatiske. Hjerneflukt og døde eller skadede soldater må jo snart riste liv i russerne slik at de kjemper imot? Eller i det minst våkner opp og slutter å dagdrømme om et historisk stor russland. 

Mer russisk elendighet:

Атомный ракетный крейсер "Петр Великий" могут вывести из состава ВМФ (tass.ru)

Peter den store er verdens største overflateskip hvis en ser bort fra hangarskipene. Skipet er ikke mer enn 25 år gammelt men vil muligens tas ut av tjeneste da det vil bli for dyrt å reparere det. Jeg har også mine tvil om hangarskipet Admiral Kuznetsov vil komme tilbake i tjeneste. Begge skip er preget av skandaler og problemer, begge skip tilhører Nordflåten og har ligget uvirksomme i påvente av overhalinger. Men er der midler til å gjennomføre det? 

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Edit windfarmer var raskest.

Spoiler

Verdens største atomdrevne krigsskip, den russiske marinens flaggskip, må trolig tas ut av drift for godt.

 
 

Det russiske gigantskipet «Pyotr Veliky» er nå i så dårlig forfatning at den ikke lenger er i stand til å utføre sine plikter.

– For tiden undersøkes spørsmålet om å trekke «Peter den store» ut av flåten. Det ser ut til at erfaringen med å reparere og modernisere «Admiral Nakhimov» av samme type har vist at dette er svært kostbart, sier en kilde innen den russiske marinen til det statskontrollerte nyhetsbyrået TASS.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2023/04/26/195918884/kilde-russland-har-trolig-ikke-rad-til-a-reparere-flaggskipet-pyotr-veliky

 

Da russerskipet moskva ble senket i fjor av Ukraina, viste det seg at også moskva var i dårlig stand og i sørgelig forfatning. Kanoner som ikke virket osv. Det er i det hele tatt endel som taler for at situasjonen for det russiske forsvaret ikke er helt topp og det virker som alle tiår med korrupsjon og generell forakt for å gjøre en skikkelig jobb nå begynner å matrialisere seg. Vet russerne selv hvor dårlig det står til? Hva med kreml og putin? 

putin klarer jo faktisk selv å forsterke problemene russland står i nå. Forsvaret i russland sliter, utslitt gammalt ræl, tankser fra andre verdenskrig og skip som må hugges fordi de ikke får til å fikse de. Hjerneflukt er en ting, men putin gjør jo sitt beste for å ta livet av flest mulig russere i Ukraina, så da blir det ennå færre arbeidsføre menn igjen etter krigen. Og nå som ammunisjon og generelt krigsmateriell er på historisk lavnivå i russland så har de ikke arbeidsfolk nok med rette kunnskap til å produsere nok mengde og i raskt nok tempo. 

Endret av bojangles
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, torbjornen said:

 

Dette er jo fantastisk nytt. Håper Storbritannia kommer til sansene sine også. Jeg var overhodet ikke klar over hvor mye Brexit kom til å koste dem. Det ser heldigvis ut til at de beveger seg i retning av EØS.

 

1 hour ago, bojangles said:

https://borsen.dagbladet.no/studio/borsenstudio/608?post=131801

Nå begynner vi å se hva krigen koster russland. Men russerne er fortsatt apatiske. Hjerneflukt og døde eller skadede soldater må jo snart riste liv i russerne slik at de kjemper imot? Eller i det minst våkner opp og slutter å dagdrømme om et historisk stor russland. 

 

Jeg tror nesten alle i Russland som kunne finne på å gjøre motstand allerede har forlatt landet. Det er paradokset med å ta imot politiske flyktninger - man forhindrer endringer innenfra. Nå er det nesten bare palasskupp igjen å håpe på.

 

1 hour ago, Eolf said:

Wir waffen das. 

Krig er forfærdelig, men for nogle er den også en god forretning. Weekendavisen drog til våbenkonference i Berlin, hvor dem, man for blot få år siden kaldte »dødens købmænd«, nu fremtræder som fremtidens forsvarere.

Speeddating for våbenfabrikanter
 

 

sic vis pacem, para bellum.

Hvis du vil ha fred må du være beredt på krig. Tanken om at vi ikke skulle ha våpenhandlere er skumlere enn at vi har dem. Men det må selvfølgelig legges begrensninger på eksport.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 3
Lenke til kommentar

https://youtu.be/Pe2pyoh9ldk
5m01s

Prigozhin sier at russiske tap i Bakhmut er fem ganger så høye som Ukrainas.

Jeg har hele tiden hevdet dette mtp. taktikkene ukrainerne bruker kontra russerne og det vi har sett av materiell og informasjon som har kommet ut. Mange har sagt at det ikke er mulig for Ukraina å oppnå en slik rate i urban krigføring, men nå har vi det altså fra sjefen sjøl. NATO mente også at Ukraina burde trekke seg ut fordi tap i urban krigføring ville være mer eller mindre 1:1. Både Ukraina og Russland satte også inn spesialstyrker i Bakhmut. Ukraina fortsetter å forsvare Bakhmut i dybde, det vil si, de trekker seg stadig bakover til bedre posisjoner og minerer bygg russerne kan okkupere. Ergo 5:1. Bakhmut er et fluepapir i likhet med Sieverodonetsk, og ukrainerne gjør en helt utrolig heltemodig innsats der. Selv om byen skulle falle spiller det liten strategisk rolle. Den har gjort jobben.

 

 

Endret av Brother Ursus
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar

ISW:
Comments made by Russian officials and prominent voices in the Russian information space continue to highlight a pervasive anxiety over potential Ukrainian counteroffensive actions.

Increasingly despondent and panicked rhetoric emanating from prominent information space figures suggests that the Russian information space has not yet settled on a line about how to address significant and growing concerns about the near future.

😄

  • Liker 7
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Sitat

Kongressen sa ja til å øke USAs gjeldstak

Representantenes hus i USA har stemt for å øke landets gjeldstak med 1500 milliarder dollar – i kombinasjon med kraftige kutt i offentlige utgifter.

Forslaget ble vedtatt med et syltynt flertall da 217 stemte for og 215 stemte imot. Republikanerne har så vidt flertallet i Representantenes hus, som ledes av speaker Kevin McCarthy.

USAs statsgjeld er på svimlende 32 tusen milliarder dollar, et tall som har vokst under ulike presidenter i flere tiår.

Dersom taket for statsgjelden ikke hadde blitt hevet, ville det betydd fare for at stasapparatet måtte stenge ned, og USA hadde risikert å misligholde sine statlige lån.

Det er ventet harde forhandlinger mellom republikanerne og demokratene i Kongressen om kuttene i de statlige utgiftene. President Joe Biden har allerede avvist mange av kuttforslagene.(NTB–NRK)

https://www.nrk.no/nyheter/kongressen-sa-ja-til-a-oke-usas-gjeldstak-1.16389296

Då er spørsmålet kvar ein skal kutte. Ein får håpe at ikkje kutta rammar støtte til Ukraina.

Elles skal det vere ein drepen og 15 såra etter russisk rakettangrep på bustadområde i Mykolajiv. Medan Ukraina fokuserer på flyplassar og militær infrastruktur går Russland etter bustadblokker og sivile mål. Milosevic måtte gå eit par år etter Kosovo-krigen. Kor lenge kan Putin sitt nazi-regime greie å halde det gåande før alt raknar?

Endret av torbjornen
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (48 minutter siden):

Forfatteren sikter til strategisk tvedydighet men også at NATO 'forhandlet' uten først å kreve at russiske styrker trakk seg vekk fra grenseområdene mot Ukraina. 

Angående det første så er jeg i prinsippet enig, problemet er at for at strategisk tvetydighet skal fungere så må både viljen og evnen til å gripe inn være til stede og for NATOs vedkommende betyr det at USA og minimum 2-3 andre store NATO land måtte blitt enige på forhånd om å forbeholde seg retten til å gripe inn militært. Strategisk tvetydighet som først har blitt behandlet i plenum blant 30 medlemsland blir litt vrient å få til.

Å gi russland tilbud mens de forberedte invasjon var derimot en åpenbar tabbe. NATO burde ha sagt klart og tydelig fra om at de ikke forhandlet før Russland trakk seg tilbake. Om ikke annet ville det tydeliggjort russlands hensikter mye tidligere.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...