Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Samms skrev (På 9.5.2024 den 2:04 PM):

Penger kan kjøpe stemmer, lovgivere og påverke slik at lovene blir fordelaktige. (Sjekk kva høgsterett i USA har sagt om gjenytelser frå politikare og dommare til sponsorer.) Så kanskje ingen rein kaptialisme, men til slutt så har penger stor innflytelse.

Og korleis er det å spreie hat mot vesten å peike på at dei er kapitalistiske land? Har du ikkje akjser og formue slik du får litt av utbyttet? Eller god jobb i forsvarsindustrien?

Eg er ikkje negativ til demokratiet, det betyr ei jamnare fordeling av overskudet og kan korrigere politikk som fører heilt feil veg. Sjå til dømes på Russland, lite demokrati og lite korrigering av feilslått politikk.

Du er negativ til demokrati, og kommer hele tiden med stikk mot vestlige land og demokrati. Bare se på det første avsnittet ditt. Korrupsjon vil du finne over alt, men Russland og lignende land er de aller mest korrupte. Dessuten, vi er i en tråd som handler om at nazidiktaturet Russland prøver å nazifisere Europa. Hva er poenget med å avspore med angrep på vestlige verdier da?  

Samms skrev (På 9.5.2024 den 2:39 PM):

Har du problem med at det blir vist korleis demokratiet vårt fungerer?

Her er eit ferskt døme på at penger gjev innflytelse i USA:

Så her kommer du altså med et eksempel på at den frie pressen i vesten avdekker forhold ved demokratiene våre. Dette prøver du desperat å sidestille med slik ting fungerer i Russland.

Endret av Markiii
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (21 timer siden):

Var hele Ukraina enige i alt politisk som foregikk i landet? Neppe. Var det noen sammenstøt mellom grupper av demonstranter? Ja. Førte dette til at mennekser ble skadet? Ja. Vi snakker noen titalls personer her, kanskje mest kjent er brannen i Odessa.

Brannen i Odesa ble igangsatt av russiske agenter/soldater som hadde forskanset seg i en bygning, og prøvde å kaste Molotov-cocktails. De klarte å bomme, og det resulterte i at de satte fyr på seg selv. Ukrainerne prøvde å hjelpe disse russerne som hadde kommet dit ene og alene for å lage helvete.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Russerne burde da vite at radarsystemet og rakettrampen ALDRI er på det samme stedet. Dette var nok til å fatte mistanke, etter nedslaget vist det seg at det bare var en decoy. 

De russiske sonderingene inn i Kharkiv oblast lot til å ha endt i ulykke for de involverte russerne fordi de var ganske tidlig oppdaget og allerede massakrert FØR de kom over grensen - for første gang ser vi opphoping av samknuste panserkjøretøyer på russisk grunn. En stridsavdeling med fire BMP og en lastevogn ble utslettet på det ene og samme stedet nord for Pylna, sannsynlig av artilleri. 2 andre BMP et annetsteds ble ødelagt bare et dusin meter foran grensen. Infanterister fortsatt videre til fots og tok minst fire ukrainere til fange, men ble senere slått tilbake av ukrainerne som tok et ukjent antall fanger. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Markiii skrev (12 minutter siden):

Brannen i Odesa ble igangsatt av russiske agenter/soldater som hadde forskanset seg i en bygning, og prøvde å kaste Molotov-cocktails. De klarte å bomme, og det resulterte i at de satte fyr på seg selv. Ukrainerne prøvde å hjelpe disse russerne som hadde kommet dit ene og alene for å lage helvete.

Jeg hadde fulgt med denne tragedien fra time til time i denne dagen, og kan fortelle alle at det ikke var russiske agenter der, heller ikke ukrainske provokatører eller terrorister - her hadde prorusserne opptrådd ekstraordinært stupid, de gikk til angrep på et demonstrasjonstog med voldelige midler inkludert enkelte håndvåpen, men kom ut for fotballtilhengere som var på vei hjem - og disse gikk berserk. Prorusserne ble skamslått og jaget på flukt fram til handelsunionsbygningen som ble omringet av rasende ukrainerne (mange av disse av russisk etnisitet). Ifølge øyevitner var molotov-cocktails brukt av begge parter, men det som ledet til den fatale utviklingen var da prorussere ved feil satt fyr på lobbyrommet som også er et trapperom, slik at det raskt oppsto røyk. Alle som omkommet, var blitt kvalt i hjel fordi lobbyrommet som gikk gjennom flere etasjer, fungert som en skorstein. Det var ikke bedre av mindre brann annetsteds som ukrainerne hadde startet på utsiden og annetsteds i første etasje. De som døde, hadde blitt skrekkslagent av folkeraseriet og ville ikke redde seg. 

Brannmennene hindres av de rasende folkemengdene, men de ville ha vært i stand til å forsere disse om de hadde ville, om de ikke hadde fått ordre fra deres sjef om å vente på politi først. Denne sjefen interessant nok rømte til Russland i den neste dagen og har siden nektet å la seg intervjues av både russiske og ukrainske granskere. Det var omlagt ett hundre personer; 41 døde og 63 som ble arrestert. Under granskningene vist det seg at begge parter hadde brukt skytevåpen, visuelt dokumentert, som fulgt til 4 døde og 25 alvorlige skadde samt over hundre skadde, selv om mesteparten skyldes slumpet vold. Situasjonen var i sannheten utenfor all kontroll - og mye av ansvaret ligger hos prorusserne som hadde opptrådd svært provoserende og destruktiv med ekstrem vold, som framprovosere et voldsomt raseri.

Dette var forresten modus operandi i den prorussiske voldskampanjen i Øst-Ukraina og Odessa, hvor prorussiske aktivister gikk til meget store uhyrlige overgrep med en ufattelig voldsaggressivitet mot fredelige demonstranter og ukrainske sivilister, dette ble stanset så snart paramilitære politi og organiserte sivilmilits betalt av oligarker grepet inn og begynte med å slå og slå, og deretter arrestere alle de kunne få deres hender på. Da ble den sanseløse volden stoppet - men ikke før tragedier som brannen i Odessa hadde hendt. Det var denne volden som overbeviste ukrainerne at det var noe meget galt, og at de må forsvare seg. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

Fordømt! Vi må gjøre noe med disse russiske speiderdroner! Her har ukrainerne (og amerikanerne) mistet en FrankenSAM med angivelige to RIM-7 missiler. Disse speiderdronene er i ferd med å bli en katastrofe for det ukrainske forsvaret, som må ha øyeblikkelig amerikansk assistanse så raskt som mulig. Det er sagt at amerikanerne vil nå stenge av SpaceX for russerne, men de må skynde seg - de trenger dessuten å eliminere all russisk samband snarest mulig. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Sitat

Det hvite hus: Russland forbereder større angrep

PUBLISERT KLOKKEN20:55 IKRIGEN I UKRAINA

I en uttalelse fredag kveldl, melder Det hvite hus i USA at det kan se ut som Russland planlegger for et større angrep mot regionen Kharkiv.

Sitat

USA har skrevet under på våpenpakke på ca. 4 milliarder

PUBLISERT KLOKKEN20:42 IKRIGEN I UKRAINA

USAs president Joe Biden har signert en ny våpenpakke til Ukraina verdt 400 millioner dollar.

Det bekrefter John Kirby, talsperson for det nasjonalsikkerhetsrådet til pressen.

Det er snakk om artilleri, antiluftskyts, ammunisjon.

Amerikanske myndigheter mener at den russiske offensiven mot Kharkiv har startet og at det er forsøk på å skape en buffersone i øst.

 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Minst to-tre ATACMS ødela oljedepotet i Rovensky, okkupert Luhansk. 

Men dessverre kom det en dårlig nyhet også, en andre FrankenSAM er også blitt ødelagt av russerne. Det er gått for langt; det ukrainske artilleriet kan ikke hindre russiske avansement uten å lide uerstattelig tap, det er ikke mulig å ha taktiske og strategiske SAM systemer ute i det frie, og flybaser måtte evakueres for kampfly som bare kan komme dit for kortvarig påfylling. Ukrainerne utsettes for HIMARS-liknende angrep gjennom disse speiderdroner som ukrainerne - og amerikanerne - sliter meget voldsomt med å forhindre, ikke minst når russernes samband er ekstraordinært god. 

Som svar på den andre russiske Kharkivoffensiven lansert ukrainerne et storstilt angrep med enveisdroner og artilleri inn i Belgorod oblast. Russerne tok kontroll over fire tettsteder, men er bare fire kilometer dypt inn i Ukraina og de sliter med at FPV-droner gjør disses logistiske ruter utrygg. 

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

Så den russiske schwerpunkt er rettet mot Kharkiv-Kupyansk forbindelsen. De ødelegger Staryj Saltiv-broen til sør og Zybyne-broen til øst fordi de vil erobre Vovchansk i hensikten om å bryte seg gjennom sørøstover for å ta de ukrainske forsvarerne i Kupyansk i ryggen. Strategisk sett er dette logisk, da man vil ta Kupyansk-Lyman området og deretter vestbredden av Oskilelven ned til Izjum - reverserer de ukrainske frigjøringene fra året 2022. Det vil også bidrar sterkt til å sikre erobringen av Donbass. 

Det er mye snakk om en buffersone på ti kilometer, og trolig kan russerne ha tenkt at de kan "ta en Krynky" på ukrainerne, ved å tvinge dem til å sende styrker og våpen sine styrker som dermed kan desimere disse med hjelp av sin sambandsevne som gjør det mulig å bruke glidebomber og presisjonsvåpen i større skala. De har ikke glemt hvordan de mistet flere hundre panserkjøretøyer og tusener av menn i Krynky-kampene. I så fall vil russerne rykker over grensen inn i Sumy oblast og ta kontroll over en regionalveg langs grensen fra sørøst mellom Kharkiv og Sumy. Det er for mye skog foran byen Sumy og altfor åpent mot nordvest med for mange små tettsteder og veger. Videre mot nordvest er det for mye skog, variert terreng og store avstander. 

Så fokuset for offensiven kan være for å bryte forbindelsen mellom Kharkiv og Kupyansk, slette bort hele Nordøstfronten, sette Kharkiv under press for å binde ned reservestyrker og deretter ha en buffersone i Sumy oblast for å tappe ukrainere for menn og våpen. For dem vil Kharkivs fall bare være en mulig bonus. Dessuten håper de muligens på at så snart de har tatt seg forbi de tre K-byene i Donetskfronten, vil de kunne omgå det ukrainske forsvaret og dermed kan erobre hele Øst-Ukraina. Men hovedmålet for russerne er å ødelegge det ukrainske militæret, som trolig er på omtrent 250,000 mann øst for Dniprofloden. Til dette har de nå 517,000 soldater. 

Ukrainerne som realisere dette, forstår nå at de må ha nye soldater snarest mulig - Zelenskyj utvilsomt nå føler meget sterk angst over at han hadde ville beskytte de fåtallige yngre fra 18 til 27 år fra krigens toll, selv om han har meget gode grunner med tanke på den ukrainske demografien. De må ikke bare ha fly og våpen, de må også uskadeliggjøre russernes evne for å lansere destruktive presisjonsangrep på egne våpen og krigsviktige mål. 

Trolig hadde ukrainerne forstått at russerne vil erobre disses land i sommeren, og har derfor konsentrert seg mot oljeraffinerier og oljedepoter for å sabotere russernes mobiliseringsevne ettersom titusener av tonn med bensin og diesel er nødvendig. USA som først var mot dette, skal ha gitt etter, muligens etter å ha innsett at situasjonen er for kritisk. 

Putin håper på en "endelig seier" som har blitt en manisk besettelse for ham, allerede lenge før presidentvalget i USA - fordi han korrekt anså Trump å være for utilregnelig å håndtere, han har ikke glemt hvordan han var meget dårlig behandlet i året 2020 så snart tegn på svakhet vist seg i Libya og Syria. Trump er svært farlig som alliert fordi han lider av et farskompleks som gjør at han bli helt gærnt når hans beundringsfigurer viser svakhet. Noe som Netanyahu og Putin hadde følt på kroppen; mer innsiktsfulle menn som Erdogan og Xi holdt seg demonstrativt unna. Han vet at det ikke er mulig å stole på Trump som kan gi ham Ukraina i den ene dagen og deretter ødelegge alt for ham i den andre dagen. 

Og dessuten; krigsøkonomien tømmer skattkistene og den russiske privatøkonomien har helt krasjet slik at det bare er statlige pengemidler som holder Russland flytende. Kineserne skygger unna i det siste ikke bare fordi de frykter USAs sanksjoner, men også fordi Xi trenger å ha noe kontroll da han fant ut at Putin er altfor forlangende som oppdaget i olje- og gassprisforhandlinger - og fordi kineserne kunne se og høre hvordan det knirker. De ser Putin sløser bort nasjonaløkonomien akkurat som han hadde sløst bort militæret i 2022-23. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

https://mil.in.ua/en/news/germany-debates-reintroducing-military-conscription/

Germany debates reintroducing military conscription

Det er helt åpenbart at profesjonelle forsvar er for dyre og ikke er store nok.


 

https://edition.cnn.com/2024/05/10/europe/russia-ukraine-cross-border-kharkiv-intl/index.html

Russia mounts surprise assault on northern Ukraine in most serious cross-border offensive in two years

Hvorfor dramatiserer mediene så voldsomt og kaller dette overraskelsesangrep når alle i Ukraina har ventet på det i flere måneder?

 

 

https://www.myind.net/Home/viewArticle/russian-firms-buy-4-billion-worth-of-india-made-arms-pay-in-indian-rupee

Russian firms buy $4 billion worth of India-made arms, pay in Indian rupee

Indere i likhet med kinesere og en del andre folk selger sin egen bestemor for en rupi eller yuan. Noen land går det aldri an å stole på, og de foretar seg aldri noe med mindre de kan tjene en slant på det. De evner ikke å tenke kritisk eller strategisk eller planlegge for fremtiden. Utrolig skuffet over India.

 

 

Endret av Brother Ursus
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

https://www.chathamhouse.org/2024/05/uk-should-not-rule-out-sending-troops-ukraine-despite-putins-nuclear-threats

The UK should not rule out sending troops to Ukraine – despite Putin’s nuclear threats

Backing down in the face of Russian threats is the worst option. The UK should join France in using strategic ambiguity.

 

Chatham House er en av de mest annerkjente strategiske "tenketankene" i Storbritannia. Det blir lagt merke til i Downing Street, det er helt sikkert.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...