Gå til innhold

Stoppe hacking.


Anbefalte innlegg

Jeg har 2IMEI på tlf, altså to identiteter så jeg vet den er spora, så hvordan sletter jeg den ene på egenhånd på en Android IOS, Samsung A52S 5G? Jeg trenger raskt god hjelp for å løse dette problemet for å ha et privatliv. Byttet alle passord hvertfall. Jeg lurer også på hvilket sikkerhet og beskyttelsesprogram jeg kan ha som ikke kun stopper dem som ikke gjør det på den smarteste måten bruker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

Dubious skrev (15 timer siden):

Mobilen din har mulighet for 2 simkort og har derfor 2 IMEI nummer.

Paranoia eller...? 

Men det er ikke 2 SIM det dreier seg om, men muligens det kalles kopiert eller klonet identitet. Har du peiling eller later du som? Jeg må få slettet én  IMEI.

-N3XNXAQR skrev (16 timer siden):

Du mener telefonen er hacket bare fordi telefonen har to forskjellige IMEI-nummer?

Sikker du på at du ikke har Dual-SIM?

Jeg har ikke dualsim.

Lenke til kommentar

Som andre her er inne på så er dette en dual SIM telefon. Den har altså plass til to SIM kort. Du kan altså ikke bare "slette" det andre sporet. Men står det et SIM kort der du ikke kjenner til så kan du naturligvis bare ta det ut og evnt kaste det.

Men hvorfor dette skulle bety eller bidra i stor grad til at noen sporer deg forstår jeg ikke. Ja til nøds kan kanskje noen finne ut av når telefonen din er på eller av, og ca område du er i, men i seg selv ikke noe som betyr så mye for folk flest.

Skal du avlyttes/spores/hackes så må en enten kapre en eller flere av kontoene dine og/eller installere software på telefonen. Er du veldig sikker på at du blir overvåket så kjører du en full fabrikkgjenoppretting av telefonen og bytter passord på alle kontoer du har, samt slår på tofaktor alle steder der hvor dette støttes.

Lenke til kommentar

Fra komplett sin side om denne telefonen:
 

Detaljer om SIM-kortkonfigurasjon Nano SIM + nano SIM/microSD

 

Altså har den 2 SIM slots og 2 IMEI nummer. Det ene SIM slot'en kan også brukes til MicroSD kort.
Tror det blir vanskelig å få slettet ett, men kan kansje gjøres med root og litt custom firmware.

Endret av Complexity
Lenke til kommentar
Tomoe1 skrev (3 timer siden):

 

 

Men det er ikke 2 SIM det dreier seg om, men muligens det kalles kopiert eller klonet identitet. Har du peiling eller later du som? Jeg må få slettet én  IMEI.

Jeg har ikke dualsim.

Du får kjøpe deg ny mobil med kun 1 sim slot, så får du bare 1 IMEI nummer.

Din mobil har 2 IMEI fordi den har MULIGHET for å ha 2 sim, så jo, du har dualsim.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva er det som gjør at du føler deg sporet? Eller hacket? Jeg forstår ikke helt hva du prøver å si her.

Kan du være snill å forklare litt klarere hva som er problemet, hvordan du opplever problemet og hva som skal til for at det ikke lenger er et problem?

 

Jeg vet ikke om det kan hjelpe deg, men i Japan selges ofte dual sim telefoner med et sim deaktivert. Det vil si at sim spor nr 2 er deaktivert i software. S21 f.eks selges med kun et simspor aktivert. Er det kanskje mulig å flashe din telefon med Japansk utgave av software, så vil sim spor nr 2 bli deaktivert. Er det noe sånt du ønsker?

Endret av Sharpings
Lenke til kommentar

Siden jeg har jobbet med teknisk drift av et mobilnett og vært involvert med "lawful intercept": Ikke for å være slem, men din oppfatning av hvordan telefoner spores har ikke tilhold i virkeligheten.

Telefonen din har to IMEI fordi den har muligheten til å bruke to SIM, ikke fordi noen har gjort skumle ting mot telefonen din.

Om du har telefon med en eller to IMEI har fint lite betydning for myndighetenes muligheter til å spore og avlytte deg.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Til info - min iPhone 11 har også 2 IMEI nummer.  Et for bruk sammen med vanlig SIM og et for bruk sammen med e-SIM.  Det betyr ikke at den kan spores/hackes på måten som trådstarter beskriver/er redd for.    

Tror dette vil gjelde et stort antall telefoner i fremtiden etterhvert som flere og flere får støtte for e-SIM.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det skal sies at jeg vurderte å anmelde tyveri av en feature telefon en gang for noen år siden. Politiet spurte om det var en smarttelefon. Min respons var "nei". Da gadd de ikke engang å sperre på imei og spore tlf.

På en annen side har politi og andre myndigheter mulighet til å avlytte telefon/samtaler som blir gjort uansett type telefon og nettverk, så lenge det foreligger en kjennelse fra retten som tillater politiet å gjøre det. Har man en smarttelefon i dag, er man uansett sporet ned til minste detalj og tilogmed lyttes til av apper og det som er.

Paranoid? Nah.. Tror ikke det :D

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...