Jump to content

-N3XNXAQR

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)
 1. Å være registrert betyr ikke at man automatisk følger reglene. Aliexpress kan ha registrert seg fordi de har tenkt å være compliant med VOEC senere, eller gitt opp siden de må få hundre tusenvis av selgere til å begynne med riktig merking. Ser du MVA lagt til i handlekurven? Det er ikke "inkludert i prisen", MVA skal spesifiseres. Og det ser ihvertfall ikke jeg noe sted.
 2. YT: What it's like as an American abroad with Taxes: Double Taxation
 3. Som amerikansk statsborger er du skattepliktig til USA uansett hvor du bor i verden. Grensene for å måtte betale skatt er nok ganske høy, men du må uansett levere selvangivelse til USA hvert år, og banken din må rapportere finansiell informasjon om deg til IRS. Tipper den amerikanske selvangivelsen ikke er like enkel og fleksibelt å fylle ut som den norske . https://finansavisen.no/nyheter/markedskommentarer/2020/03/13/7506388/usa-statsborgerskap-gir-skattebrak
 4. Det er et vanlig vilkår at man må kjøpe forsikringen før man starter reisen, det unngår at man venter til problemer oppstår før man kjøper forsikringen. Nå er det jo også Coronatider med større sjanse for at en uventet og kostbar hendelse skal oppstå. Du kan jo kanskje ringe selskapet og prøve å forhandle deg til en lavere pris for forlengelse?
 5. Dette er ikke helt det samme, personen som slet med dette for 8 år siden prøvde å ringe svindlernummer som var sperret av god grunn. Kommer du ikke frem til legitime nummer i Sverige, så dobbelsjekk at du har slått nummeret riktig (+46 og deretter telefonnummeret UTEN den første 0 i retningsnummeret). Hjelper det ikke, kontakt kundeservice så de får sjekket om du f.eks. har sperrer for utenlandssamtaler. Edit: Skal man ringe Kristinehams kommun sitt sentralbord som i Sverige har nr 0550-880 00, blir det fra Norge +4655088000
 6. Nå skriver du ikke hvilket land de har reist til, men hvis dette haster kan dere vurdere å sende dokumentene per e-post for utskrift og signering, og så få dem returnert med Fedex, UPS eller DHL. Det tar som oftest bare en dag eller to, og koster godt under 100 euro når jeg sjekket fra feriefavoritten Spania. Husk også på å sjekke eventuelle legitimasjonskrav utover bare en signatur på et papir.
 7. Jeg skal ikke verve noen til Talkmore, bare nevne at de som er lei av at operatører hele tiden kjøpes opp av ICE eller Telia kan være obs på at Talkmore eies av Telenor. Sjansen for at Telenor selger datterselskapet Talkmore er derfor ekstremt lav i forhold til de fleste andre operatører som har som forretningsmodell å før eller siden selge alle kundene sine.
×
×
 • Create New...