Jump to content

Kjell Olaf Winther

Medlemmer
 • Content Count

  517
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

90 :)

1 Follower

About Kjell Olaf Winther

 • Birthday 06/26/1946

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4632 profile views
 1. Hvem er leverandør av signalet? Get/Telia har egne splittere som sitter på rett på vegguttaket. Jeg har parabol, og har en splitter som jeg kjøpte på Biltema til 29 kroner. Men den var «riktig» til mitt bruk.
 2. På min iPhone har jeg 4 forskjellige Mail kontoer i Mail appen. Som er koordinert med min iPad.
 3. OnePlace dekoderen med harddisk har vært i bruk i 2 år, Viasat sin med external harddisk siden høsten 2016, og den eldste ADB Canal Digital er vel 8 år, og funker helt utmerket.
 4. Det er nok noe galt med din «gamle» DAB radio. Ingenting varer evig, når det gjelder masseproduserte produkter, og som du sier, så fungerer din andre radio fint. Som du ser av bildet, kryr det av DAB sendere rundt Tromsø.
 5. Det er jo bare å prøve. Ta samme bilde med 16:9 og 4:3. Ser jo tydelig på TV når man viser gamle klipp eller serier i 4:3. Etter 7 år med iPhone har jeg ennå ikke tatt et bilde i 4:3.
 6. Akkurat. Det er bare plass til en. 1 TB. Altibox driver med opptak i skyen. Allente med harddisk har mulighet for å starte forfra på alle kanaler, samt ukesarkiv for de fleste kanaler. Kommer man midt inne i en film med 5.1 lyd, blir det bare stereo når man starter filmen på nytt. Allente sin Android boks er langt fra perfekt, men funker bra, med opptil 4 opptak samtidig. Dårlig med Dolby Vision, men HDR på noen strømmetjenester. Ellers gir parabol det beste bildet.
 7. Hvor mange SSD eller Harddisker passer inn hullet på OnePlace dekoderen?
 8. Nrk gikk over til DAB+ i januar 2017. Og alle de andre kanalene, unntatt P4 som fremdeles sender på «vanlig» DAB.
 9. Det høres rart ut. Nrk har ca. 1000 DAB sendere, de kommersielle litt over 200. Radio via DAB sender alle kanaler på samme frekvens. Hos Nrk på samme frekvens innenfor hver region, de kommersielle på samme frekvens over hele landet. Det betyr at radioen din tar inn flere sendere samtidig, og radioen selv sorterer dette slik at du ikke merker dette. Særlig når man kjører bil. Så får du inn en Nrk kanal, så har du fått inn alle 13-15 Nrk kanaler. Får du inn Radio Vinyl, har du fått inn alle de kommersielle kanalene. Pluss de lokale, avhengig av hvor du bor. Nå også 7 nye lokalkanaler som har blitt riksdekkende på Riks II. Det vil også stå i displayet hvilken Nrk region du får inn. Det lønner seg alltid å ta en full skann av kanaler med jevne mellomrom. Riktig antenne er viktig. Når du tar en full skann, vil du ofte få inn Nrk kanaler fra tilstøtende region, her utenfor Fredrikstad får jeg inn Nrk fra Vestfold Telemark. DAB senderne sitter ofte på samme mast, akkurat som på mobilmaster. På noen DAB radioer kan man koble til en ekstern antenne. Hvor bor du?
 10. Norge er et av de vanskeligste land i verden å drive kringkasting i. Og mobiltelefoni. Når Telenor er ferdig med sin 4G/5G utbygging så har de ca. 9000 mobilmaster. Hvor mange i Sverige eller Danmark tror dere ?
 11. Det er mulig. Men den funker. Akkurat som alle harddisker som ble levert ferdig innebygget på tidligere dekodere.
 12. Det kommer jo an på hva slags telefon du får bilder fra. iPhone til iPhone er ikke noe problem. Da får du bilde med en gang. Som forutsetter at sender bruker et bilde fra som er i fotomappen til iPhone. Får sjelden foto fra Android tlf. Ellers trykker du jo på pila ved siden av for å laste ned bildet til fotomappen. Messenger er jo en annen app å sende bilder på. Da får man ikke med Location tag, hvis det er viktig. Og så er det mange innstillinger på en iPhone.
 13. Alltid skikkelig deksel, skjermbeskytter og forsikring. På alle mine iPhones siden 2015.
×
×
 • Create New...