Gå til innhold

Iskantflytting helt uten praktisk betydning


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis Venstre noen gang var et miljøparti så har det endt som med grisene i Animal Farm: "Det var ingen tvil om hva som hadde skjedd med ansiktet til grisene. Dyrene så fra gris til menneske og fra menneske til gris og fra gris til menneske igjen; men det var allerede blitt umulig å si hvem som var hvem."

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Merkeleg kommentar frå redaktør Pedersen. Han klagar på at flyttinga av iskanten ikkje har praktisk effekt - og foreslår i staden ei anna flytting av iskanten som heller ikkje ville hatt praktisk effekt, sidan han vil gi unntak til alle som ville drive oljeleiting nord for iskanten!

Sjølv til å stå i ein leiar i TU er dette ganske komisk.

 

Lenke til kommentar

Glad for at jeg kan bidra til allmenn munterhet, Kjetil T. Hvis man flyttet iskanten til denne 0,5 %-linja, vil det jo ikke være mulig med NYE tillatelser i dette området. Jeg kunne sikkert fått det poenget enda tydeligere fram.

Hva som er riktig beslutning, vet jeg ikke. Men akkurat denne beslutningen er i alle fall betydningsløs på alle måter, siden den heller ikke vil påvirke noen framtidige lisenser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Flyttingen av iskanten sørover har som konsekvens at området for oljeleting og eventuelt senere utvinning blir mindre. Når det blir varmere er logikken at området burde utvides ved å flytte grensen nordover siden sjansen for is da logisk minker. Skjønner ikke redaktøren denne enkle sammenhengen mellom isutbredelse og temperatur? Eller det klimaideologien som gjør ham så enøyd?

Lenke til kommentar

For første gang i historien er kan iskanten bli flyttet sørover. Ikke så langt som Venstre kunne tenkt seg kanskje, men fra en 30% grense til en 15% grense. Det betyr at områder som det i framtida ville blitt mulig å lete eller utvinne olje i blir mellom 50 - 60 000 km2 mindre. Det er en seier!

Så snakkes det om Venstre som om det skulle vært et dominerende parti i regjeringen. Som til tross for sine 4,4 % i Stortinget, skal få 100% uttelling for egen politikk, og i den grad de ikke greier det er de ikke et miljøparti?! Hva med litt realisme? Nå er Lofoten- Vesterålen, Bjørnøya, Jan Mayen og altså iskanten vernede områder i forhold til oljeleting. Det er det en ganske imponerende prestasjon for et lite parti som Venstre å ha fått til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...