Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hva betyr denne info'en i vognkortet?


Anbefalte innlegg

Hei, vil bekrefte om jeg har rett eller ei med tanke på tall i vognkortet på bilen.

selve bilen er en "2010" modell, men i følge vognkortet/vegvesenet sin side står det:

Registrert første gang
31.03.2011
Registrert første gang i Norge
31.03.2011
Registrert første gang på eier
02.09.2016
 
Jeg kaller min bil en 2010, ikke 2011 (er jo laget i 2010 så det er vel riktig?) 1. gangsregistrert i slutten av mars 2011 gjør den jo ikke til en 2011 modell..?
Og første gang på eier er 02.09.2016 (da jeg kjøpte den, men har vært en eier (ei som er lege) på den før meg fikk jeg vite, hvorfor står ikke dette i vognkortet?
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kampsport skrev (25 minutter siden):

Står det i det fysiske vognkortet

Det har jeg ikke sett før.

Det er ikke unormalt at "fjorårets" modell er registrert første gang året etter. Det er heller ikke uvanlig at "årets" modell er produsert "sent" året før. Hva som er sent varierer (f.eks. ulike produsenter).

Jeg skjønner ikke problemet. Er det et problem her?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det mest vanlige vil jeg tro er motsatt, dersom årsmodell og registreringsår avviker. De fleste bilene jeg har hatt har vært registrert året før. F.eks. en 2006-modell Audi A6 Avant som var registrert i mai 2005 (en demonstrasjonsbil og sannsynligvis en av de første 2006-modellene som kom til landet). Min nåværende er en 2018-modell, registrert i september 2017, den forrige var en 2016-modell registrert i juni 2015 og bilen før der var en 2013-modell registrert i august 2012.

Årsaken til at din bil er registrert senere enn årsmodell antyder kan være fordi det har vært en såkalt overligger, dersom den ikke er bruktimportert.

Lenke til kommentar

Trenger ikkje vera overliggar om den er produsert på hausten. Eg har ein 2006-modell som er registrert fyrste gong i 2006, men produsert i november 2005 ifølgje chassisnummeret. Kjem opp som 2006-modell hos t.d. Skruvat.

Modellåret til produsentane skiftar gjerne tidleg på hausten, dvs. Oppdateringar og endringar kjem då. I nokre tilfelle kan den nye modellen vera synleg annleis (spesielt ved facelift eller ny generasjon (det siste er jo i meir eller mindre ein heilt ny bil)). Om ein skal skfita delar på ein bil produsert i oktober 2003, har ein antakeleg ein 2004-modell, og må kjøpa deler deretter (dersom delen er endra på).

Modellår og alder er altså ikkje alltid det same. Eg meiner det er mest korrekt å bruka modellåret i annonsa.

Lenke til kommentar
Kampsport skrev (3 timer siden):

Ikke bruktimportert (ifølge vognkort), så er min en 2011 modell da? Selv om den er laget i 2010("overligger" fra 2010) ? Tenker bare på riktig info dersom jeg skulle selge den (ikke at jeg har planer om det! :) )

Nei, mest sannsynligvis er det en 2010-modell. Som noen over har nevnt har ikke registreringsdato en direkte sammenheng med "årsmodell". "Årsmodell" er mer en betegnelse for når en aktuell versjon ble lansert, noe som fort kan variere litt i begge retninger, sikkert også avhengig av praksis til produsent.

Tror det er veldig mange biler som er en X-årsmodell som er registrert litt inn i X+1.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...