Jump to content

liehen

Medlemmer
 • Content Count

  477
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

75 :)

About liehen

 • Birthday 12/02/1974

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1519 profile views
 1. Ville sjekket hvilket dekkmerke det er, mistenker at det er noe jallagreier... Synes ikke nødvendigvis prisen var så lav heller, med tanke på dimensjon og muligens billigdekk. Som allerede nevnt bør du også få vite når de er produsert. Det står på siden av dekket, uke og årstall, f.eks. 2219 = uke 22 2019.
 2. Jeg ville kjøpt ny bil. En kompis hadde en 2010 Passat (ikke ukjent for å ruste). Den var rimelig greit vedlikeholdt, men det begynte å komme rust da den var rett over 5 år gammel. Han fikk først dekket deler av det som dukket opp på bakskjermer av forhandler, men så dukket det stadig opp rust på nye steder. Hadde det vært noe annet enn VW fra denne perioden ville jeg muligens vurdert å fikse det, men...
 3. Akkurat dét er jo en god grunn til å kjøpe nå, så kan man benytte tiden til å ta seg noen koseturer med bilen
 4. Hmm, trodde det var det samme jeg? På Vegvesenet sine sider står det slik om min bil: Understells-/chassisnr. (VIN):WDD205------ Hos Audi bruker de også chassisnr. og VIN om hverandre, http://www.audiforhandlere.no/EA189/er-din-bil-berort/ Men jeg mistenker at du sitter på mer detaljert og korrekt info, så del i vei og opplys oss (Blir forsåvidt smartere for hver dag som går i disse tider, med deltidsjobb som både barne- og ungdomsskolelærer).
 5. På Mercedes kan man ikke enkelt finne årsmodell ut fra VIN, da må man vite hvilken kode hver årsmodell har. Mitt beste tips er at du kontakter din lokale merkeforhandler, de skal kunne fortelle deg dette ut fra reg.nr. eller VIN.
 6. Det mest vanlige vil jeg tro er motsatt, dersom årsmodell og registreringsår avviker. De fleste bilene jeg har hatt har vært registrert året før. F.eks. en 2006-modell Audi A6 Avant som var registrert i mai 2005 (en demonstrasjonsbil og sannsynligvis en av de første 2006-modellene som kom til landet). Min nåværende er en 2018-modell, registrert i september 2017, den forrige var en 2016-modell registrert i juni 2015 og bilen før der var en 2013-modell registrert i august 2012. Årsaken til at din bil er registrert senere enn årsmodell antyder kan være fordi det har vært en såkalt overligger, dersom den ikke er bruktimportert.
 7. Kan vel også bli dyrt selv om man har bestilt, avhengig av hva som står i kontrakten. Jeg mener å huske at faren min en gang på slutten av 80-tallet måtte betale mer pga endring i kronekursen, det var på en bil som allerede var i bestilling. Neida, det var ikke i går, men vil anta det samme gjelder i dag
 8. Jeg vil anta dette først og fremst gir utslag på litt nyere og dyrere biler. Samtidig har det også vært sagt at det forventes mer trøkk i bruktmarkedet da færre nå kjøper seg ny bil, men vanskelig å spå..
 9. Med mye småkjøring bør batteriet vedlikeholdslades et par ganger i løpet av vinteren. Har man i tillegg parkeringsvarmer (Webasto e.l.) uten ekstra batteri bør man lade mye oftere. På min siste VW var det ekstra batteri når man hadde parkeringsvarmer, trengte aldri å lade. På mine to siste Mercedes'er (en diesel og en bensin) er det ikke noe ekstra batteri til parkeringsvarmeren. Her må jeg gjerne lade en gang i måneden med mye småkjøring og flittig bruk av parkeringsvarmer. Hvor lenge et bilbatteri holder avhenger av en rekke faktorer. Jeg vil si at det normalt burde kunne holde i minst 5 år. Dersom din bil er 14 år og enten har samme batteri eller batteri nr. 2 vil jeg si det er på tide å bytte. Her er ellers noen råd ift. vedlikehold av batteriet: https://www.naf.no/tips-og-rad/bilhold/vedlikehold/rad-til-batterivedlikehold/ Edit: Biltema sine batterier er for øvrig fullt på høyde med andre og har i tillegg gode garantier.
 10. Er klar over det, men det var forsåvidt ikke hovedpoenget 😃
 11. Hmm... Jeg er 45 og bruker fortsatt turteller aktivt... Bilen har automatgir med mulighet for manuell modus, noe som benyttes ofte. Men folk er forskjellige. Forstår veldig godt at mange liker elbil, det er bare å innse at vi "bensinhoder" og elbil-tilhengere har forskjellige preferanser.
 12. Tja, han hadde i alle fall ikke peiling Men polishen er bra nok som polish, men du må ha en voks i tillegg. Du har fått en fin oppskrift fra Pop her
 13. AutoGlym Super Resin Polish er en polish og ikke en voks Den renser og kan få opp glansen i lakken, men den beskytter ikke. Selv har jeg meget god erfaring med Swissvax Shield. Den er dyr, men drøy i bruk. Men det finnes helt sikkert fullt brukbare alternativer som er rimeligere. Uansett vil jeg anbefale hardvoks, jeg mener de har bedre holdbarhet.
 14. Bilen blir jo like møkkete selv om du har avfettet osv. En polering etterfulgt av voks vil gjøre at møkka renner letter av når du vasker den og ikke sitter like godt. Når den er helt nyvokset vil du kanskje oppleve at den ikke blir fullt så lett møkkete. Prickbort er fint. Ellers anbefaler jeg Iron-X for å få fjernet metallpartikler i lakken, disse kan etter en vinter se ut som bittesmå rustflekker. Deretter grundig vask og polering for å få frem glansen, Biltema sin polish fungerer nok helt greit, men jeg ville lagt litt mer penger i en hardvoks som du påfører til slutt for beskyttelse og ekstra glans. Jeg vokset min med hardvoks i fjor høst og den sitter fortsatt på bilen (i det minste på tak og panser). Etter hvert kan du gå et skritt lenger og bli enda mer proff, men ovennevnte holder lenge for normalt, godt vedlikehold. For fjerning av småriper/vaskeriper kan en poleringsmaskin anbefales (da bør du gå for en såkalt DA-maskin).
 15. Passat er i utgangspunktet greie biler, men de har slitt med rust og ville derfor styrt unna den. Octavia Scout er mye bil for pengene. Bagasjerommet er stort, men du må nesten se om utformingen passer deres plassbehov. Skal du ha plass til både hundebur og barnevogn trenger du vel ganske mye plass. Den forrige Skoda Superb fikk du også i Scout-utgave, men de er det nok ikke mange av. Den har derimot veldig god plass.
×
×
 • Create New...