Jump to content

liehen

Medlemmer
 • Content Count

  769
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by liehen

 1. Hvis det ikke har gått igjennom vil noen med maskin kunne polere bort ganske så mye. Jeg ble selv overrasket over at relativt dype riper (som kunne kjennes med fingeren) ble 95% bra etter polering med maskin hos et verksted. De tok 500,- for jobben. Micropaint e.l. smart repair verksteder tror jeg ikke tar under 3.000,- ut fra min erfaring, men du kan nok regne med noe rundt der.
 2. Av DS er det vel bare DS 3 Crossback som er innenfor ift. pris. Den får skryt for å være støysvak, men er forholdsvis trang. Ser du nevner plassen i MX-30. Citroën e-C4 er vel på samme plattform som de to andre franske du nevner. Denne får også svært god omtale ift. fjæringskomfort og støy. Så lenge plassen og rekkevidden holder (mener NAF testet en av disse til 25 mil vinterstid) så kan jo den være et ok alternativ. Ikke beste ladehastighet og kvalitet har ikke alltid vært den beste, men med elbil bør det ikke være så mye som går galt..? Plassmessig er det litt trangt bak. Så her kommer det an på bruksmønsteret ditt. Lader du stort sett hjemme og ikke trenger stor bakseteplass eller veldig lang rekkevidde?
 3. Det forstår jeg godt. Vi kjøpte tidligere i år en mindre praktisk bil til alt av småkjøring og etter hvert øvelseskjøring, en 5 år gammel Fiesta med 100 hk bensin. Ikke supersprek, men fungerer greit på bil som veier litt over et tonn. Men at den lille bilen med liten motor skulle gi såpass med kjøreglede hadde jeg ikke ventet, og gøy med manuelt gir igjen ja. Direkte og fin styring, men en anelse for lett. Frister faktisk med en liten GTI-utgave av noe i samme størrelsen, men Fiesta ST av den modellen har jeg sett kun som 3-dørs. Honda har hatt noen fine bensinmotorer.
 4. 307 fantes ikke på 90-tallet, antar det var en 306? Svigers hadde en gammel 307SW som vi lånte mens vi ventet på ny bil en gang. Fin komfort og langt bedre å kjøre enn Toyota Avensis (siste utgave) og Prius. Men med gåen termostat og heller ikke fungerende A/C ble det ned med vinduene og varmen på fullt ved køkjøring i tunnel. Fungerende A/C hadde forsåvidt ikke gjort noen forskjell i det tilfellet. Fikk faktisk også dratt båten vår (1 tonn med henger) opp en lang, bratt grusvei. Det hadde jeg ikke trodd. Bilen lever fortsatt som en nødbil nr. 2 hos svigers.
 5. Automatgir? I så tilfelle bråker det mye ved gasspådrag pga den trinnløse girkassen. Har kjørt Prius og Avensis med dette og det var mye lyd, lite futt og ellers fryktelig sørgelige saker kjøremessig.
 6. Nei, en forutsetning er jo normalt at serviceintervaller er overholdt og at det ikke er brukerfeil som er årsaken.
 7. Tror ikke nødvendigvis du skal være så redd for Ford's 1-liter. Kommer også litt an på km-stand, alder og ikke minst om servicer er fulgt. Mange som før eller siden har et eller annet problem med motor. Toyota sine VVT-motorer har jeg lest er spesielt følsomme ift. at serviceintervall følges. VW har hatt sine problemer med 1.2 TSI osv. Når det er sagt så ville jeg ikke kjøpt en trimmet utgave. https://www.motorreviewer.com/engine.php?engine_id=131 Kan legge til at vi kjøpte en 2017 Fiesta med 1.0/100 hk som nr. 2 bil. Motoren er svært stillegående og oppleves kvikk og fin. Ford er også kjent for å lage gode understell og Focus som du har sett på har fått god omtale ift. kjøreegenskaper og komfort. Kjører til vanlig en MB C43 AMG og ble positivt overrasket over at Fiestaen skulle gi meg såpass med kjøreglede. Ellers har jo KIA 7 års garanti dersom det viktigste er den sikkerheten det gir ift. eventuelle feil.
 8. Tror ikke den går såå fort 😆
 9. Jeg støtter KalleKanin sitt forslag om å kjøpe en eldre brukt frem til det kommer en passende elbil på markedet, enten ny eller brukt. Det er vanskelig å spå hva som vil skje om man kjøper en ny dieselbil nå. Om ikke mange år slutter mange bilprodusenter å selge biler på fossilt drivstoff, men jeg tror nok fortsatt det vil være etterspørsel etter disse. Men ny hadde nok ikke jeg kjøpt. Det skjer også mye på elbil-fronten, ikke mange år til faststoff-batteriene sannsynligvis vil dominere. Da vil jeg anta man må forvente et større verditap på en elbil med dagens batterityper, i alle fall om vi snakker om en nyere bil.
 10. liehen

  sommerdekk

  Min lokale dekkbutikk som normalt har greie priser tar kr 7.160,- kun for dekkene og totalt kr 9.280,- inkl. montering på felg med avbalansering og montering på bil. Så det høres normalt ut.
 11. Jeg har også god erfaring med If. Den ene gangen hadde også motpart If (entreprenør med gravemaskin som ødela deler av en husvogn vi hadde). Tok riktignok litt tid da det var vanskelig å sette en riktig pris for selve vognen, da det er lite som selges løst brukt. Men alt var klart til sesong og oppgjøret var det ingenting å si på.
 12. Det er ikke alltid tilfelle, kommer an på modell. Hadde en Audi A6 2006 som virket bra støyisolert, men også der støyet det når det kom på andre dekk. Forrige MB A- og CLA-klasse hadde mye dekkstøy, de nye er litt bedre. C-klasse W205 som jeg har er ikke slik jeg ville forventet av en Mercedes. Har hatt to stk. Forrige var en vanlig C-klasse med standard understell og 18" hjul, mens nåværende er en "sportsutgave" med stivere understell og større hjul som selvsagt også støyer mer. Forrige E-klasse (W212) fikk også kritikk i tester for dekkstøy. Edit: Sånn generelt er nok Mercedes, Audi og flere bedre støydempet enn andre, men det betyr altså ikke at det ikke er dekkstøy
 13. En kompis fikk gjort en del støydempende tiltak på en Skoda Octavia en gang men han syntes definitivt ikke det var verdt pengene, merket ikke særlig forskjell. Der var det mer enn bare innerskjermene som var med i bildet også. Dekk har jo også svært mye å si, hvilke dekk har du? (Merke og type).
 14. Du har ikke vurdert folie på denne i stedet for å lakke da?
 15. Svigers hadde den forrige Santa Fe (2007?) med diesel og manuell. Fikk etter hvert en del problemer med motoren med at den plutselig stoppet under kjøring. Fant aldri ut av det, men da var bilen noen år og gått litt. Rimelig traust og gammeldags, etterfølgeren fikk vel et greit løft og også nye motorer. Tester har du vel lest, det jeg husker er at Tucson støyer en del mer og ikke har like komfortabelt understell.
 16. Nå er jo dieselprisen flere steder høyere enn bensinprisen og før dette med Ukraina var det heller ikke store forskjellen. Med ca 0,2 l/mil forskjell i forbruk vet jeg hva jeg hadde valgt med de potensielle problemene som kan oppstå med diesel ift. tett EGR, dieselpartikkelfilter m.m.
 17. Dette er to totalt forskjellige biler. Det eneste jeg ser som fordel med Landcruiser må være fremkommelighet, driftssikkerhet og evt. verditap. Volvo CC har rimelig god bakkeklaring og vil tro firehjulsdriften duger fint til det du nevner. Det er ellers en langt mer moderne bil, med langt bedre komfort, kjøreegenskaper og kvalitetsfølelse. Har derimot hørt fra en bilmekaniker på Bilia at det er litt tull med dieselmotorene, så jeg ville vurdert bensin på den.
 18. Søk etter "kart over bomstasjoner" så tenker jeg du finner det ganske raskt..
 19. Jeg har en lik bryter i min MB og det kan bekrefte at dette fungerer. Dette står for øvrig også beskrevet i brukermanualen.
 20. Jeg vil tro zanta er inne på noe. Dersom den står på Auto forutsettes det derimot at det er så mørkt at nærlyset er tent før fjernlys vil kunne tennes "permanent". Lysene på min står alltid på Auto og da fungerer fjernlys så lenge nærlysene er tent. Et tips om du ikke har brukermanual er å laste ned dette i appen "Mercedes-Benz Guides".
 21. Ser det er lagt inn 5 anmeldelser på gulesider.no som er veldig bra. Men om man studerer dem med kritiske øyne kan man kanskje lure på om de er ekte. Alle anmeldelsene er fra folk som har veldig vanlige norske navn, 2xHansen, 2xOlsen, Henriksen og Pedersen. Alle har skrevet veldig utfyllende og bruker gjerne flere utropstegn. Driver også Polar Bil AS, begge har gode regnskapstall.
 22. Mercedes C43 AMG selvsagt Hvis du ikke "må" ha SUV.
 23. Enig, det der ville vært reklamasjon/garantisak hos Bertel O. Steen.
 24. På nybil har jeg fått 8 - 10% som privatperson uten noen storkunde-avtale gjennom arbeidsgiver e.l., ingen var lagervare. Fikk 8% på bil og utstyr på VW og det samme på en MB C-klasse da den var helt ny, det var i tillegg til kampanjerabatt på modellen. Forsåvidt enig i det du skriver ift. bruktbil, man har ikke mange argumenter igjen dersom bilen du ser på er billigst av samtlige sammenlignbare modeller (årsmodell, km, utstyr og tilstand) på finn.no. Men er det en bilmodell det ligger hundrevis av ute kan det fortsatt være muligheter. Kjøpte selv en rimelig nr. 2 bil denne uken. Hadde tenkt å forsøke å prute 5.000,- på bilprisen på 90.000,-. Godt mulig det hadde vært mulig, men ettersom bilen både var klart rimeligst av alle på finn.no, hadde full servicehistorikk, litt mer utstyr og var meget pen sammenlignet med andre så droppet jeg det. Alt virket veldig ryddig og kjøper visste jeg hadde kjørt 1 time for å se på den. Hadde det vært en annen prisklasse og mer å spare hadde jeg nok forsøkt.
 25. Gode tips over. Ift. det å se hvor lenge bilen har stått hos forhandler så ser du altså det ved å se når den ble avregistrert. 20-30.000,- er fullt mulig, men det kommer an på prisklasse. Du får neppe det på en bil til 100.000,-.
×
×
 • Create New...