Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Hvor mange blir friske av corona i Norge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
41 minutes ago, DaniNichi said:

Dette er noe som irriterer meg grenseløst at de ikke har noe solid data på dette som legges ut, skulle jo tro alle lå sjuke i 8uker.

 

 

Har du ekstra kapital liggende til å forske på dette? Kontakte alle som har vært syk å spørre om det går bra?

I såfall kjør på.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-GTrad9iY

Kan ikke skjønne at dette skulle være annerledes enn i andre land
Så på CNN en oversikt som viste at langt fler ble friske enn døde av viruset

Lenke til kommentar
2 hours ago, di501 said:

Kan ikke skjønne at dette skulle være annerledes enn i andre land
Så på CNN en oversikt som viste at langt fler ble friske enn døde av viruset

 

Det er ikke ubegrenset test-materiale, og dette materialet er stort etterspurt over hele verden. Hvis vi tenker at epidemien vil nå sitt toppunkt i mai/juni, så er det lite klokt å bruke opp alt nå. Man har ingen garanti for at leverandørene klarer å levere nye bestillinger, når de vil bli stor etterspørsel i hele europa og verden.

De som testes i dag, er der hvor testresultatet har en stor betydning. Dette er f.eks. sykehusinnlagte pasienter hvor det er helt avgjørende å finne årsaken til de symptomer de er innlagt med. Dersom det er Covid-19, skal isolering opprettholdes og man skal unngå for alt i verden å smitte andre inneliggende pasienter og ansatte. Hvis testen er negativ kan man oppheve isolringen som i seg selv krever store ressurser. Sykehuspersonell må også testes, dette fordi de har en kritisk jobb under nåværende epidemi, samt at potensielt syke ansatte kan smitte mange av de mennesker som er dårligst stilt mot dette viruset. 

For de ellers friske mennesker i samfunnet, vil ikke testresultatet gi den helt store nytten. Det man får ut av testen er om man har Covid-19 eller ikke, men behandlingen er uansett den samme - man skal holde seg hjemme og blir man skikkelig dårlig, skal man inn på sykehus, og der vil man bli testet uansett både for om det er Covid-19 eller andre bakterier eller virus.

Endret av AnnonymG
Lenke til kommentar

Leste et sted at grunnen til at vi ikke ser friskmeldte i Norge er fordi Norge ikke friskmelder. Testene brukes heller utelukkende på syke eller ved mistanke om sykdom. Det er nok veldig mange som er friske, men vi får neppe noen tall på dette. Sykdommen går som regel over etter noen uker (med mindre du er blitt alvorlig syk), og man antas da frisk og smittefri slik jeg har forstått det.

Det er også forskjellig hvordan land friskmelder. Noen stedet blir du f.eks. "automatisk" friskmeldt etter x antall uker. Andre steder tester de hver enkelt pasient for å avgjøre om de er friske.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...