Gå til innhold

Energi i et nytt tiår: – I 2030 merker vi klimaendringene på kroppen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er vel ingen med litt kognitive evner som fornekter at det alltid har vært naturlige klimaendringer, - nå også. Det må i tilfelle være slike som tror jorden er flat (https://www.thegwpf.com/oh-dear-flat-earthers-are-also-climate-alarmists-who-fear-human-extinction/?fbclid=IwAR0Kl4ixsDqth2JDuEN38P6dXVtoesWCXvPYvT2cVnL8f7AgsDrlL3uwRtQ ). Ikke alle er klar over at IPCC modellerer jorden som flat i forklaringen om drivhuseffekten som tilbakestråling av energi fra atmosfæren, se IPCC AR5 WG1 fig. 2.11, p. 181. Det er en modell som mangler fysisk virkelighet (se forklaring i artikkelen ”Skinner solen på hele eller halve jorden” https://www.klimarealistene.com/2019/07/27/skinner-solen-pa-hele-eller-halve-jorden/ ).

  • Liker 8
Lenke til kommentar

"– Samtidig har vi en betydelig satsning på vind, sol og og elbillading i flere land."

Hvorfor ønsker ikke Statkraft å utnytte energien i vind og bølger i Norsk Økonomisk Sone?

Besteforeldrene våre brukte skattepenger for å betale avdrag og renter da vannkraftverkene ble bygget, og vi fikk en pengemaskin som blir omtalt som "Arvesølvet". I dag er vannkraftutbyggingene nedbetalt og det er ca 10 øre/kWh på utgiftssiden til drift og vedlikehold, og ved å gå inn i ACER ser det ut til at snittprisen på strøm vil ligge rundt 40 øre/kWh. Med andre ord en fortjeneste på 30 øre/kWh som kommer fra norske strømkunder. Penger Statkraft for en stor del velger å bruke i utlandet.

Hvorfor ikke bruke pengene i Norge, og lage arbeidsplasser her?

Burde ikke Statkraft være den nærmeste til å utnytte vinden og bølgene langs kysten, og vise vei mot en fornybar fremtid? 70% av jordoverflaten er hav, og skal verden over på fornybar energi må mye av denne energien hentes på havet.

Hvorfor samarbeider ikke Statkraft med oppdrettsnæringen og plasserer vindturbiner på havmerdene som bygges?

Jeg håper MDG får nok innflytelse etter stortingsvalget i 2021 til at Statkraft blir instruert til å satse pengene sine i Norge, da det er en stor jobb som må gjøres for å skape arbeidsplasser når oljen skal fases ut. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, Eivind Helle said:

Fint at du prøver å spre kunnskap med å legge ved link til mange artikler. Men kanskje du skulle prøve å lese hele artikkelen og ikke overskriftene. For det er null samsvar mellom dine konklusjoner og det som står i artiklene.

For å spre usikkerhet er det nok å vise til lenker og masse tekst. 

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Her må nok både TU sin skribent og Statkraft sin strategidirektør, Henrik Sætness, hente fram kalkulatoren sin – som har støvet ned siden studietiden virker det som. Hele artikkelen begynner med og bygger på en påstand om at verden er 1,5 grader varmere i 2030. De sier riktignok ikke eksakt referanseår men her må vi anta at NASA er kilden og at det er den førindustrielle tid de mener. I følge NASA/GISS er det 140 år siden.

Alle videre påstander, konklusjoner og synsinger i deres artikkel baseres på at denne tesen ligger til grunn og er fremstillet som et faktum. Jeg gjør derfor noen enkle kontroller av en slik uhyrlig påstand.

I følge NASA/GISS er vi pr. 2018 kommet til 0,8 grader varmere siden 1880. Dette er 138 år hvor temperaturen har steget med 0,8 grader totalt eller sagt på en annen måte 0,057 grader pr. 10-år.

Legger vi denne trenden til grunn vil vi i 2030 ha en stigning på 0,8 + 0,068 = 0,868 grader økning i 2030. Dette er derfor en skivebom i deres ville gjetninger allerede her. TU og Statkraft har bommet med nesten 60% feil.

Men hvis vi ser bort fra de ubehagelige faktum at jorden ble kaldere i perioden 1940 til ca. 1970 – samtidig som CO2 utslippet skjøt i været – så vil perioden etter 1970 ha en brattere kurve enn totalkurven? La oss se litt på dette.

I 1972 var vi på 0,01 grader avvik fra snittet og i 2018 var det på 0,82. Altså har hele økningen kommet 46 år. Med andre ord en økning på 0,17 pr 10-år. Så selv om vi legger dette scenariet til grunn kommer vi bare til 0,8 + 0,17 = 0,97 graders økning i 2030.

Som dere ser motbevises Statkraft og TU sine gjetninger om temperaturer på 1,5 grader i 2030 av enkel logikk og matematikk. Det TU her presenterer og legger til grunn for hele artikkelen faller som et korthus. Derfor konkluderer jeg med at denne artikkelen er kun et politisk statement uten noen som helst rot i virkeligheten.

Det hele blir bare enda mer suspekt når man vet at bla NASA/GISS står for «homogenisering» av temperaturdata, noe som i praksis betyr at «urban heat island»- effekten smøres ut over rurale stasjoner.

Konklusjon: TU står ikke bak ingeniørfagene eller kunnskap lenger, de er blitt en dilettant for IPCC og andre klima-profitører.

Ref.: https://climate.nasa.gov/vital-signs/global-temperature/

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Klodens temperatur vil såvist ikke være 1,5 grader høyere enn i dag. All kunnskap om solfysikk peker på en stadig svakere sol (dvs. utstråling av energi) i 2030 og temperaturen av den grunn alene vil kanskje falle, det spås uforandret, dvs. innenfor usikkerheten (som er ganske betydelig). CO2 er skurken - blir vel langsomt rnvasket. Det spås at det blir stadig vanskeligere å påstå at vi er inne i en klimakrise, media vil oppleve en smertelig oppvåkning mot å innrømme at katastrofevarslingen er feilslått. Men - media vil skylde på ekspertene som alle spådde strake veien frem mot klimakatastrofe. Disse ekspertene igjen vil skylde på at media ikke leste om usikkerheten i spådommene - særlig at de modellene som ble benyttet var usikre - dette hadde ikke media giddet å lese eller hadde ikke forstått. Vi som hele tiden har forsøkt å fortelle at klimakastrofe er fullstendig uten rot i naturvitenskapen - vår informasjon ble silt bort.

Fremtiden kommer og dette er min spådom!

  • Liker 6
Lenke til kommentar
2 hours ago, Ranie Hansen said:

Det hele blir bare enda mer suspekt når man vet at bla NASA/GISS står for «homogenisering» av temperaturdata, noe som i praksis betyr at «urban heat island»- effekten smøres ut over rurale stasjoner.

"Urban Heat Island"-effekten er ei myte.  Det var ein populær teori som mange av dei religiøse fanatikarane trudde på, fordi han verka logisk.  Til slutt ville Anthony Watts, ein av dei mest fanatiske vitskaps-motstandarane med ein blogg ("wattsupwiththat" elns) teste teorien.  Han fjerna alle stasjonar som synte sterkare vekst enn andre som såg ut til å syne sterkare temperaturvekst enn andre, og fekk då sjølvsagt ei flatare kurve ennd et vitskapen kjem fram til.  Problemet hans er at kurva til stasjonane hans har synt ei mykje brattare utvkling enn gjennomsnittet etter at han lagde utvalet sitt. 

 

Den kraftigaste temperaturveksten er nemleg langt frå storbyar, men i arktiske strok.  På Svalbard, Grønland, i Sibir og Alaska stig temperaturen fleire gonger fortare enn i storbyane.  Der har gjennomsnittstemperaturen allereie stige med godt over 2 grader frå referansetidsrommet 1950-1980.  (Klima refererer alltid til gjennomsnittsver over ein periode på minst 30 år.)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...