Jump to content

Viggo Stenbekk

Medlemmer
 • Content Count

  560
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Viggo Stenbekk

 1. Tenk om president Kennedy hadde sagt i sin berømte tale: "Ingen har vært på Månen. Det er nesten umulig å komme dit. Vi har ikke teknologien og bare det å prøve vil bli enormt kostbart. Det er derfor ingen vits i å sette i gang et slikt prosjekt". Denne artikkelen reflekterer glimrende den norske husmannsholdningen. Det nøttærnte.
 2. Dette er selvsagt en veldig vanskelig sak. Spesielt fordi det ikke eksisterer noen forhistorie på problematikken. (Sarkasme varsel) https://journalisten.no/oyvind-engan-vg-sondre-nilsen/en-lite-kjent-database-90000-pdf-dokumenter-og-to-ar-med-graving-skapte-vg-saken-norges-farligste-broer/272693
 3. Den siste softwaren til faxen kom til kort i forhold til det nye alternativet. Det hjalp heller ikke med den siste super duper utgaven av filmrullen. Elektromotoren er fremdeles suverent overlegen både på energieffektivitet, vedlikehold og utslipp lokalt. Den største motstanderen er hva som er vedtatt i Ministerrådet og i EU Parlamentet. Stempelmotoren er vedtatt å bli forbudt. Heldigvis.
 4. Vi er kommet til et punkt jeg tror Norge burde blitt styrt fra Sverige i en 10 års tid.
 5. Slike aktive sendere er perfekte mål for et missil med et aktivt søkerhode. Slik bøllete oppførsel fra primater fortjener en hilsen i retur. 650EFE52-AFD3-48AE-A31A-926B64039F58.webp
 6. Det er viktig at tvilling tunellen bygges, slik at man kan doble antall uhell og ulykker.
 7. På tide med navneendring igjen kanskje? BranniNord passer fint.
 8. Hun har nok litt mer på CV'n enn dataproblemer. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/G3bvR9/pendlerboligsaken-smks-toppjurister-ville-ha-med-stortinget-paa-hemmelig-skatteplan
 9. Hvorfor får ikke Vegvesenet tilstrekkelig finansiering over statsbudsjettet? Slik våre nordiske naboer fint klarer på sine statsbudsjett. Som er lavere enn vårt. Uten oljepenger. Vi må snart orke å rette på det som er galt med oss.
 10. Det mest krevende for Vedum er antagelig erkjennelsen av å være født akterutseilt redneck.
 11. Dagens Toyoda familie dynasti leder er en snodig kar. På den ene siden er Toyota blant de fremste i utvikling av faststoffbatterier. På den andre siden er han usedvanlig sen med å produsere elbiler. I fjor skrev han brev til Biden og anmodet om at dynamikken i elbil skiftet i USA ikke burde gå så fort. Han har også åpenlyst gått ut og skrevet direkte faglig tøv om elbiler. I Europa ble uansett konsekvensen at innføringen av Euro 6d 1 Jan. 2020 førte til at Toyota stanset salget av dieselbiler allerede i 2019. De hadde ikke råd til å betale utslippsbøtene i EU.
 12. Endelig ser det ut til at regjeringen har innsett at målsetningene og tidsplanene i EU Kommisjonens klimaplan, hydrogenstrategi, Fit for 55 og REPowerEU ikke er endret, til tross for dagens energikaos. Kunden som vi lever av har i lovbestemt form fortalt oss at de frem mot 2030 skal ha 100 mrd. kubikkmeter mindre gass. Norge eksporterte 113 mrd. i fjor. Det er sjeldent at en råvareleverandør dikterer hva kunden skal ha. Det begynner å bli alvor nå.
 13. DNV rir igjen. Dette er konklusjonen i en ROS laget for tidligere Skangas. Det var ingen fartsgrenser i havnebassenget.
 14. Høna eller egget. Uten norsk gass hadde Europa heller ikke vært avhengig av den. Ingeniører og politikere hadde vært lengre fremme med andre løsninger.
 15. Huff. Aller siste sikkerhetsbarriere, som heter flaks, sviktet denne gangen. Flaks har vært redningen ved flere andre anledninger.
 16. Kap. 4 i PBL burde vært nok. Alt som en regulerende myndighet skal ha oversikt over står der. Om enn ikke med teskje.
 17. Personlig tror jeg at det frie markedet har sagt nei takk til hydrogen for personbiler. Det er strøm og en stikkontakt overalt, og prisdifferansen kan man ikke manipulere.
 18. Neppe. Hvis vi tar REPowerEU vedtaket i EU Kommisjonen 8 mars seriøst, vil innsatsen for å frigjøre seg fra avhengigheten fra fossil energi øke dramatisk. Målt mot den allerede vedtatte klimaplanen fra okt. 2020. Det skjer noe når verdens største økonomiske marked bestemmer seg for noe. Nå er ikke hovedfokus forurensning eller klima, men den situasjonen at avhengigheten av fossil energi er den største enkeltstående samfunnssikkerhets trusselen mot det europeiske kontinentet. Fossil energi er en sikkerhets trussel, og den skal minimeres med makt. https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_1511 Dagens Næringsliv har også en god artikkel. https://www.dn.no/kommentar/krigen-i-ukraina/energi/klima/vladimir-putin-gir-fossil-energi-nadestotet/2-1-1181258
 19. REPpowerEU. Vedtatt 8 mars. Plutselig handler dette ikke om forurensning, klima, Parisavtalen, klimaplanen, IEA rapporter eller IPCC. Med et smell, bokstavelig talt, handler dette om samfunnssikkerhet. Bortsett fra atomkrig, er EUs avhengighet av fossil energi den største enkelttrusselen mot det europeiske kontinentet. EU Kommisjonen er antagelig smertelig klar over hva som har feilet i deres energistrategi med Russland som partner. Jeg tror at det vi nå ser vil endre samfunnet like mye som den industrielle revolusjonen. https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_1511
 20. Interessant regnestykke. Jeg har en elbil med 60 kWt batteripakke. I den varme årstiden vil en miks av landeveiskjøring og motorveikjøring gi meg en rekkevidde på 400 km (15 kWt/100 km). Med en strømpris på 2 kr/kWt om natten vil dette koste 120 kr. En Mirai er oppgitt til et hydrogen forbruk på ca. 1 kg/100 km. Da vil en tur på tilsvarende 400 km koste 528 kr.
 21. Det hjelper neppe på saken, at forsikringsselskap taper i retten mot kommuner, etter å ha bygget opp hus to tre ganger på samme sted etter flom.
 22. Vår verden begrenser seg i all hovedsak til kunden som vi lever av. EU. Akkurat nå er det energi kaos, men EU Kommisjonens klimaplan er ikke endret. https://ec.europa.eu/clima/eu-action/climate-strategies-targets/2030-climate-energy-framework_en
×
×
 • Create New...