Jump to content
ABA

Mistenker utleier for å ville stjele depositumet!

Recommended Posts

Hei!

 

Kjæresten og jeg leier en kjellerleilighet og har underskrevet kontrakt. Der står det blant annet at husdyr ikke er tillatt (og dette har vi skrevet under). Men i ettertid har vi fått lov til å ha kjæledyr, det ble gitt skriftlig lov i form av en tekstmelding.

 

Så er det slik at vi spurte utleier om å redusere depositum fra 2 mnd leie til 1 mnd leie. Men "siden det står i kontrakten 2 mnd leie, så forholder vi oss til det" sier utleier.

Videre presiseres det også at "dere vil også sannsynligvis få disse pengene tilbake igjen ...".

 

Får en "ekkel" følelse her om at han ønsker dette depositum og finne en grunn til at vi ikke skal få det tilbake ved oppsigelse? Kan han bruke dette med kjæledyret mot oss selv om han har gitt skriftlig lov til det ifa tekstmelding i ettertid av kontraktunderskrivelse?

Hva tenker dere der ute om alt dette?

Share this post


Link to post
Annonse

Det at utleier ikke vil redusere depositumet er ikke rart i det hele tatt, da dette er utleiers sikkerhet for manglende husleie og eventuelle skader på leiligheten. Står pengene på en depositumskonto? I så fall er det i hvert fall ikke noe å bekymre seg over, og utleier kan uansett ikke beholde depositumet på bakgrunn av at dere har fått tillatelse til å holde dyr.

 

Edit: Dere må for all del kreve at depositumet overføres til en depositumskonto, og ikke til utleiers personlige konto.

Edited by Kontorstol

Share this post


Link to post

Tror dere beskymrer dere for mye. At det står at dere "sannsynligvis vil få depositumet tilbake" er jo riktig. Det er jo aldri en garanti at du får det tilbake, men om dere behandler leiligheten fint og reparerer evt. skader, så går det greit. Depositumet er en sikkerhet for utleier i tilfelle dere misligholder leieavtalen. Om du har skriftlig tillatelse til å ha husdyr, kan ikke dette brukes i mot dere senere.

  • Like 4

Share this post


Link to post

Han skriver "sannsynligvis" fordi han antar at det ikke vil være skader i leiligheten når leieforholdet opphører.

 

For å være sikre bør dere ta bilder når dere flytter inn for å dokumentere skader som var der allerede når dere flyttet inn.

Dere bør også ta bilder når dere flytter ut, for å evt påvise at det ikke eksisterte noen skader når dere flyttet ut.

 

Utleier har ikke lov til å ha depositum stående på egen konto. Depositum skal stå på en særskilt depositums konto i leietakerens navn og utleieren skal betale for opprettelsen av slik konto, se husleieloven §3-5.

 

Nekter utleier å opprette en slik konto kan dere kreve det ulovlige beløpet tilbakebetalt, se husleieloven §3-7. 

 

Et slikt valg kan forøvrig gi et dårlig forhold til utleier. Håper dere kan snakke sammen og finne en løsning begge parter aksepterer

  • Like 3

Share this post


Link to post

Utleier kan opprette depositumkonto i den banken han/hun ønsker, og utleier må betale for opprettelsen, og om dere ikke er kunde i den banken kan dere bli kunde på ca. ett minutt via Internett. Det vil ikke koste dere noe som helst, og dere trenger ikke å bruke den banken til noe som helst annet.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Ja jeg tror nok ikke utleier mente dette i en truende forstand, bare i en generell forstand. Så du bør nok ikke lese for dypt inn i den, mener nå jeg. Kravet om å la 2 måneders depositum stå synes jeg nok også er forsvarlig, for det kan jo oppstå skader som de vil ha den sikkerheten dekket for. Det er bare sånn det er i dag gitt, penger trumfer det meste.

Share this post


Link to post

Jeg ser ingen større risiko enn i vanlige leieforhold for at utleier vil "ta" depositumet. Jeg ville også vært skeptisk til å redusere depositum hvis jeg nettopp hadde akseptert leietakere med kjæledyr, ganske enkelt fordi skaderisikoen er større ved (enkelte typer) kjæledyr enn uten.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Nekter utleier å opprette en slik konto kan dere kreve det ulovlige beløpet tilbakebetalt, se husleieloven §3-7.

Ikke bare det, men også med forsinkelsesrenter. Det er altså 9,25% p.a. for tiden.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...