Gå til innhold

Norvegia smaker bedre etter en dag åpnet i kjøleskapet?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen andre som også synes det? Hva er grunnen til at osten smaker mye bedre etter en dag åpnet i kjøleskapet? Synes den smaker rart/merkelig med engang den er åpnet.. 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Norvegia er pakka i beskytta atmosfære, så det er mulig osten smaker betre når gassen har fått fordunste.

 

Tilsvarande er det på ferdigkutta salatar, det smaker betre om pakken blir opna litt før servering.

Skrevet (endret)

Det er vel muligens noe nitrogen-gass som brukes i pakkede salater. Det brukes i alle fall til å preservere tørket grønt.

 

Skal du lagre ost lenge, pass på at pakningen er skikkelig tett og uskadet.

 

Har muligens noe med at osten er vakumert og at den ligger mot myk plast som setter smak.

Endret av vidor
Skrevet

Det står pakka i beskytta atmosfære på osten, så eg antek at det blir brukt feks nitrogen, før denne gassen blir sugd ut for å lage vakum.

 

Eller refererer Tine til sjølve vakuumet som ein atmosfære?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...