Gå til innhold

Så mye rekkevidde trenger dieselbileiere for at en elbil skal dekke deres behov


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

Når kommer de atomdrevne bilene, sier jeg, så trenger enn ikke bekymre seg for rekkeviddeangsten, eller noen gang å "fylle tanken" igjen ;):

https://auto.howstuffworks.com/fuel-efficiency/alternative-fuels/nuclear-powered-car.htm

https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Nucleon

https://www.motor1.com/news/72301/atomic-car-revisited-thorium-could-power-a-vehicle-for-100-years/

https://www.dinside.no/motor/med-atomkraft-som-drivstoff/61252622

https://www.dinside.no/motor/den-atomdrevne-bilen/61959615

 

 

Ellers tror jeg at mange som fortsatt sverger til dieselbilen tenker som meg, at lademulighetene er ganske få så fort du kommer lenger ut på landet. Jo da, du har nok en eller annen lademulighet enten hjemme med hjemmelading eller en plass hist og der i grissgrnedte strøk, men det føles langt mindre forutsigbart. Dessuten har jeg inntrykk av at rekkeviddetapet er langt større for elbilen om vinteren enn det er for dieselbilen, for et visst rekkeviddetap har du på dieselbiler også.

Til slutt - fra et rent personlig ståsted - eksisterer det ikke per i dag en el-pickup som kan erstatte den dieseldrevne isuzu'n jeg har i dag. Av nøyaktig samme grund følger jeg med noe interesse med på hva som skjer i den delen av bilbransjen.

Så vil nok den mest miljøbevisste oslo-hesten med skylapper og MDG-tilhengeren skrike meg i protest: "Men for fanken, trenger du pickup da? Kjøp deg en liten snerten Zoe eller deromkring... eller enda bedre, ta sykkelen!".

Til det kan en bare svare at: "Ja, jeg må ha en pickup. Det er der mitt behov ligger, sorry mac. Jeg bruker sykkel også, men kan en tråsykkel trekke opptil 3,5 tonn med henger effektivt over opptil flere hundre kilometer? På EN, maks TO dager? Nei, tenkte meg ikke det nei!"

 

Men det er jo mye spennende med både Isuzu, Workhorse og Rivian, så en får nå se :)

 

https://www.tu.no/artikler/bekreftet-rivians-elektriske-suv-og-pickupkommer-til-norge/452382

https://www.tv2.no/a/10275520/

https://www.atl.nu/entreprenad/isuzu-d-max-kommer-med-eldrift/

https://workhorse.com/pickup/

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Tror det er lurt å vente. Dagens elbiler er ikke så voldsomme her i Norge, da spesielt om vinteren. De tar jo også ekstremt lang tid å lade opp. Om få år er de sikkert langt bedre og mye av dette er løst.

 

Tja, dekker vårt behov ihvertfall, både sommer og vinter. Sist gang jeg var på en 700km tur på vinteren med full oppakkning og unger i elbil, hadde jeg ca 60km/h gjennomsnittshastighet for turen, mot ca 70km/h når jeg kjører alene i diesel-bil.

 

Mvh

Per Gunnar Hansø

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Når folk sier 500 elbil kilometer så er det fordi de vet at det er max 200 på vinteren..

 

200 km er vel uansett pessimistisk? Uansett er jo ikke akkurat rekkeviddereduksjon om vinteren kun noe som gjelder for elbiler... En gjennomsnittlig bensinbil med 735 km gjennomsnittlig rekkevidde får i følge ditt regnskap 294 km... Endret av LostOblivion
  • Liker 3
Lenke til kommentar

"Generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening sier mange nye elbilister blir overrasket når de ser hvor enkelt det er å starte hver dag med fullt batteri,"

 



Det hun ikke forstår er att ikke alle kan lade hjemme. Dermed så vil disse trenge en rekkevidde nok til att dem kan lade på lørdag eller søndag. Gjerne i forbindelse med en tur dem vet dem skal bli lenge ett sted hvor det er lade plass...

Dette er fult mulig, men da må en jo kunne kjøre trygt hele uken. Selv om det er en januar uke med -20°C  Noe som selvsagt ikke skjer så ofte lengre. Men vi bor i Norge og det kan skje...  Litt nord for Sinsen skjer jo det litt oftere.

Selv vil jeg ha mulighet til å lade hjemme, men det er ikke sikkert relevante el-bil for meg klarer å komme opp bakken vinterstid. Noe som kan by på problemer

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...