Gå til innhold

Energikostnaden for norsk vind er lavest i Europa - finsk kraftkjempe satser i Norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Energikostnadene i Norge er betydelig under prisen for energi fra natursvinene vindmøller. Så derfor bruker vi skattepenger på å betale utbytte til utenlandske eiere som produserer dyr strøm i Norge etter å ha rasert norsk natur. Dette er klimakamp på sitt beste!

 

Bedre med vindmøller enn å fylle hele dalfører med vann. Der snakker vi om faktisk rasering av natur.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

At noen protesterte mot "monstermaster" blir nesten latterlig når man sammenligner med vindmøller. Monstermaster er jo vakkert i sammenligning. Og så står de helt i ro og er helt lydløse. Ikke slenger de isklumper på forbipasserende vinterstid heller... Eller vingeklipper ørnekolonien som tidligere bodde på Ånstadblåheia..

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Drev i min ungdom med vindsurfing i samme område som disse vindmøllene er satt opp...Slutta fordi det var for lite og ujevn vind i sommerhalvåret. Ble lurt midtfjords mang en gang av kortvarig kraftig kuling...som døde hen...og så måtte jeg dra opp kjølen og bruke den til padleåre for å komme meg til lands i vindstilla som kunne vare i dagevis.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

I konsesjonssøknaden for dette vindkraftanlegget står det: "Uten statlig støtte er ingen omsøkte norske vindkraftverk lønnsomme med dagens energipriser." Så hvorfor i alle dager aksepterer vi å subsidiere utenlandske eiere for å produsere kraft vi ikke trenger , og som til overmål ødelegger norsk natur?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Produser gjerne både vind- og sol- energi i Norge. - Men da helst langt til havs eller fjellområder der få/ingen blir berørt.

Nå har vi bygget ut det meste av våre fosser, trist nok, men da har vi nok fornybar kraft til hele samfunnets behov for oppvarming/kjøling - og transport hvis vi vil. - Og hvis de som har fått i oppgave å holde damreguleringen riktig har det norske samfunnet ( ikke statsadministrasjonen) i mente.

Så bør regnskapet for annen energihenting enn vannkraften og/eller utenlandskabler holdes unna regnskapet fra vår vannkraft.

Lenke til kommentar
Energikostnaden for norsk vind er lavest i Europa

En hel artikkel om at energikostnaden for norsk vind er lavest i Europa, men energikostnaden er ikke nevnt et eneste sted.. :hmm:

 

Bedre med vindmøller enn å fylle hele dalfører med vann. Der snakker vi om faktisk rasering av natur.

Da er det jo bra vi har et godt utbygd flomvern i form av vannkraftdammer ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjernekraft? 1 km2 areal og en energiproduksjon tilsvarende ca 20% av ALL vannkraft i Norge, eller nesten dobbelt så mye som samtlige vindkraftanlegg i Danmark.

Det er å foretrekke fremfor en vindturbin på hver eneste fjelltopp.

Du glemte å ta med arealet til gruveanleggene, og du har vel heller ikke tatt med sentrifugeanleggene for anriking av det radioaktive "drivstoffet"?

 

I tillegg kommer behov for større subsidier, atomkraft er jo kraftformen med høyeste levetidskostnader. I Storbritania bygger de stomkraftverk med stor statstøtte, likevel må de ha 1 kr kWh, prøv å selge det inn i Norge...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjernekraft er glimrende for å erstatte kullkraft, ikke vannkraft. Vi har mer enn nok vannkraft her i landet og veldig lite kullkraft. Den lille kullkraften som finnes her er ikke egnet for å bli erstattet med atomkraft. Atomkraft er glimrende for eksempel i utpregede kullkraftland som Polen.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

subsidiere utenlandske eiere for å produsere kraft vi ikke trenger , og som til overmål ødelegger norsk natur?

 

kan godt hende vi ikke trenger det, men så skapes det et behov

 

Ganske luftige prognoser her iallefall

 

http://www.europower.com/Public/article291661.ece

 

Selv hvis man er nøktern og la oss si, 1/4 av dette realiseres, snakker vi enorme mengder energi. Blir liksom mange om beinet hvis alt skal slippes til, og hva da med elektrifiseringen av ferger, tungtransporten, fiskerier, etc. som er planlagt? Finnes det noe kapasitet igjen på linjer og transformatorer etter at "gribbene" har forsynt seg?  :roll:

Lenke til kommentar

Norge er et svært energirikt land. Vannkraft, olje og etter oljeboomen tilbake til vannkraft supplert med smuler av andre typer fornybar kraft. Vi har også vært heldige å ha få innbyggere å dele denne rikdommen på. I framtida bør vi fortsatt være en energinasjon med alt det innebærer økonomisk, men vi kan godt eksportere kraften i form av metaller med verdens laveste klimafotavtrykk i tillegg til via kraftkabler. Bitcoins og andre kraft-intensive verdier bidrar også økonomisk. Jo større andel vi har av verdens kraftproduksjon desto bedre er det for oss økonomisk. Med økende internasjonal motstand mot fossile energikilder jo bedre kommer vi ut.

Lenke til kommentar

Bitcoins og andre kraft-intensive verdier bidrar også økonomisk. Jo større andel vi har av verdens kraftproduksjon desto bedre er det for oss økonomisk.

 

Jeg aksepterer den type datasenter med "seriøs" portefølje og ikt-løsninger for både offentlige instanser og næringsliv. Men i forhold til "datasenter" som kun utvinner kryptovaluta for utenlandske aktører, ville jeg mye heller brukt den energien til å bistå f.eks. finnene med å erstatte kull/olje

 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_power_stations_in_Finland#Fossil_fuel

 

Så vil noen kanskje si "vi kan gjøre begge deler" men det er ikke sikkert. Vi kan også ta et moralsk valg og sette foten ned.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...