Gå til innhold

Muhammeds kone Aisha (6 år)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som jeg har forstått det når det gjelder muslimsk tankesett, så er koranen, og alle instruksjoner som er inni en ultimat veiledning om hvordan mennesket skal best leve. Det er forferdelig mange detaljer å forholde seg til, men hovedsaken er at koranen er forfattet av Allah, der Muhammed er sendebudet. - Uansett disse reglene er det vi kaller for sharialovene.

 

Tingen er, at menneskeskapte regler, som norges lover er basisgrunnen for hvordan vi oppfatter moral, i følge muslimsk point of view, hvilken gjør oss som er ikke-muslimer, til umoralske, hensynsløse, skamløse, undertrykte, korrupte, og... lista er lang.

Det koranen ikke tar hensyn til er at vi har ett indre kompass som får oss til å definere rett fra galt i handlingene våre som individer.

Utover det så har sikkert alle dere som leser dette, om det er noen, hørt setningen fra en talsmann i debatter på radio/TV: "Det står i koranen at hvis man reiser til ett land, så skal man respektere reglene i det landet." - Og det er riktig det, men det som ikke ble sagt var: "...men dette gjelder bare hvis ikke loven overkjører sharia. - Sikkert ikke helt ordrett, men det går i den duren.

Det står i koranen hvilken alder man kan gifte seg, og når man kan "klaske" og slikt.

 

Utover det er ungegiftemål også med svært eldre menn en praksis som blir utført hvertfall i Afghanistan mellom forskjellige stammer for å styrke diplomatiske bånd og osv.

Lenke til kommentar

I Islam er ting likevel litt annerledes fordi den nominelle intensjonen er at man skal forsøke å leve etter profeten Muhammads liv så godt som mulig (basert på Hadith - fortellingene om Muhammads liv).

 

Per dags dato er jo ekteskap mellom 25-40 år gamle menn og jenter på 6 år og litt oppover forholdsvis vanlig i nasjoner som Jemen. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg fant en avhanding om moralen bak barneekteskapet mellom Muhammed og Aisha. Forfattet av en sheik, altså en som har en rangering høyere enn imam her:

 

http://www.salam.org.uk/2018/09/27/on-morality-the-union-of-the-prophet-pbuh-with-aisha/

 

Regner med at dette er en mainstream måte å se det på fra ett muslimsk øye.

Problemet er uansett hvor flink de er til å påpeke hvor "snill" profeten var med Aisha på 9 år ved å vente til hun kom i puberteten med å ha samleie med henne, så er det fortsatt sånn at Muslimer i mange land kan gifte seg med mindreårige jenter som ofte blir behandlet som en ting : En produksjonskilde for nye barn og hun som skal gi mannen det han behøver til enhver tid.

 

Heldigvis har dette i Europeiske land blitt litt annerledes og generelt er muslimske familier bedre her enn i noen land som Afghanistan eller Pakistan, problemet er at om man blir for mange er det ofte sånn at de som presser på og går i "Møter" presser konene sine og barna sine og dermed får vi en rundans med Sharia og hele pakka. Det er derfor vi må ha knallharde religiøse regler for innvandrere til landet vårt hvor vi påpeker de begrensningene deres religion har i vårt land og at her skal vi først følge våre Norske lover og at konkrete religiøse "vaner" kan bli slått ned på om de bryter med lovene våre.

Endret av Malvado
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har du ikke hørt hva Den Europeiske Menneskerettihetsdomstolen konkluderte med?

 

(BTW jeg skjønner ikke konseptet "europeisk menneskerettighetsdomstol". Trodde menneskerettigheter var universale. Men det er en annen diskusjon.)

Da har du ikke lest dommen. De har på ingen måte tatt stilling til hans seksuelle legning.

 

Dersom du ikke skjønner konseptet med at en domstol skal gjøre vurderinger om det er brudd eller ikke på et sett med lover/rettigheter/etc. så har vi en lang diskusjon forran oss. Dersom du ikke forstår hvorfor den er europeisk, så er det fordi det er ekstremt vanskelig å få til en global domstol som alle sluttet opp om.

Lenke til kommentar

Men viktig å presisere: Selv om profeten Muahmmed hadde sex med en 6-åring (eller 9-åring?) var han IKKE pedofil.

I forhold til dagens Norske regler var han pedofil. Han hadde sex med en mindreårig jente som ikke engang var ferdig utviklet ( ca mellom 18 til 25 år ) så fort hun var "klar for å produsere barn".

 

Et barn i den alderen (9 til 12 ) er som regel helt flatt, nesten ikke bryst, ikke så mye hår nedentil osv.

 

Personlig hadde jeg aldri greid å tenne på noe sånt, da må man være syk i hodet sitt.

Endret av Malvado
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Da har du ikke lest dommen. De har på ingen måte tatt stilling til hans seksuelle legning.

 

 

Ja og tja. Det fremgår av dommen at påstanden (om at Muhammed var pedofil) var delvis basert på "usanne fakta": 

 

"The Court therefore agrees with the domestic courts that the applicant must have been aware that her statements were partly based on untrue facts and apt to arouse (justified) indignation in others".

(Se dommen her)

 

De spesifiserer ikke hva som var usant, bare at hun lot være å informere om den historiske bakgrunn, og at det derfor var en verdivurdering uten basis i fakta (value judgments without sufficient factual basis). Og at selv om det skulle vært klassifisert som fakta, hadde hun ikke ført bevis for dette i retten.

 

Geir :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...