Woff Skrevet 15. juni Skrevet 15. juni (endret) I går ble det som annonsert GRILLMAT! Været var fantastisk, kanskje for varmt? Men jeg fyrte opp 4 brennere på gassgrillen og la utover kyllingbryst, entrecôte, noen biffstykker og for barna: grillpølser og hamburger. Etter hvert kom kona med nykokte poteter og bearnaisesaus da jeg ikke er kunstner på å grille disse to. Og opphakket løk, ketsjup og sennep samt brød for pølser og karbonade. Jeg stod for krydringen med mitt favorittkrydder fra Sverige samt pepper og salt. (Det er litt 'timing' for å få dette ferdig likt da..) Uansett ble det helt topp, og med is til dessert! Vi var 9 stykker til bords. Redd jeg blir straffet neste gang jeg skal på vekta.. 😜 I dag ble det derfor slankemat: kona freste over et kyllinglår og det var dagens middag! (Nei, ikke noe tilbehør..) 🙂 Endret 15. juni av Woff 1 3
Gouldfan Skrevet 15. juni Skrevet 15. juni Kan ikke bli for mye hverken hvitløk eller olivenolje.. ja takk begge deler, og mye av det. Begge deler er sunt også og hjelper mot vampyrer.. lol 2 3
Donkey Kong Skrevet 15. juni Skrevet 15. juni (endret) Kokt tortellini og hakkede tomater i en form. Drysset med ost og gratinert i ovn. Servert med parmesan og en god olivenolje. Shcmokk, schmokk. Billig, enkelt og digg. Endret 15. juni av Donkey Kong 3
Simen1 Skrevet 15. juni Skrevet 15. juni Boil in bag bokhvete med salt, pepper og en spisesje olivenolje. Sunt, godt nok og metter resten av kvelden. 2 2
Jarmo Skrevet 15. juni Skrevet 15. juni Trøffelmarinerte nakkekoteletter i dag, med poteter og fyldig salat. Blir vel pølser med brød i morgen på meg, blir sykehustur som tar halve dagen og vel så det og.. 4
Gouldfan Skrevet 15. juni Skrevet 15. juni (endret) Vi hadde leftovers lasagne idag... Men jeg rømte fort til stua når kona begynte å fritere tørrfisk. Jeg får nesten allergisk reaksjon av det, hoster osv men igjen det gjør jo kona også når jeg har vært ute og røykt en sigar en sjelden gang etter helgemiddagen. Live and let Live som hippien sa. Tror det iallefall sist ble røykt sigar 17. mai i Norge. Havnet i prat med noen folk på vei til fest utenfor hotellet også husker jeg. Endret 15. juni av Gouldfan 3
Mannen med ljåen Skrevet 16. juni Skrevet 16. juni (endret) Dagens middag er pakistansk biryani med raita av tyrkisk yoghurt og nan-brød. Nam! 🥰 Bruker kyllingfilet, kinesiske wok-grønnsaker, paprika, ris og løk. Laget nok for 3 dager. Hadde ledig kapasitet i fryseren. Maten smaker bedre enn den ser ut, så det ble ikke bilde i dag. Endret 16. juni av Mannen med ljåen 2
Mannen med ljåen Skrevet 17. juni Skrevet 17. juni Rester fra i går, men med libabrød i stedet for nan. Klinte raita utover som syltetøy på ei pannekake. Anbefaler retten, men jeg tror jeg steker det for lenge "for sikkerhets skyld". Noe jeg må jobbe med. 1 1
Woff Skrevet 17. juni Skrevet 17. juni I går var det slanking og middagen bestod i 100 gram ferdig renskede reker, ikke noe annet.. Heldigvis var egen vekt relativt akseptabel, så dagens middag ble burger med brød, ketsjup, sennep og hakket løk. ikke det at jeg orket mye, jeg måtte jo ha plass til desserten, tricolor banansplitt is! 🤣 (Er det noe rart man sliter med vekta?) 3 2
Mannen med ljåen Skrevet 18. juni Skrevet 18. juni (endret) Impulskjøpte en sånn "Litauisk pilaf" liknende denne, men med norsk etikett. Den er dagens middag. En klatt med majones på toppen. Det smaker ok, men slår ikke hjemmelaget. Endret 18. juni av Mannen med ljåen 1
Jarmo Skrevet 18. juni Skrevet 18. juni (endret) Betasuppe i går og i dag. Best i dag som vanlig.. Toropose. En pakke med kjøttbuljong 2 medium store steikte nakkekoteletter i småbiter. Uten bein seff, må renses. 1/3 del av First Price pytt i panna.( samme hvilken merke du vil bruke, vanlige poteter funker også) Endret 18. juni av Jarmo 4
Mannen med ljåen Skrevet 19. juni Skrevet 19. juni I samarbeid med ChatGPT laget jeg en aldeles nydelig nudelrett med thailandsk red curry paste, kokosmelk, laksefilet og wok-grønnsaker. 🥰🐟 1
Woff Skrevet 19. juni Skrevet 19. juni I dag står mors kjøttkaker med brun saus og poteter på menyen, med Norske jordbær til dessert! Kona lager de kjøttkakene med 50% karbonadedeig og 50% farse, iblandet oppstykket purreløk samt krydder.. Nærmere himmelen er det vanskelig å komme! Desserten blir vel Norske jordbær med litt melk på og en anelse sukker.. 😋 2 3
Gouldfan Skrevet 19. juni Skrevet 19. juni (endret) Vi hadde Kolje fiske fileter som vi stekte vendt i hvetemel og smørstekt i panne. Vi hadde egentlig lyst på Torsk rygg og 400kr kg var litt dyrt. Butikkene utnytter at det er midtsommer som egen stor greie i Sverige. Hva med jordbær litt slitne som koster 179kr kg? Det er ikke alt som er billigere i Sverige, og i Norge så er det faktisk salg på sesongvarer enten det er 17.mai, fårikål eller jul. Kolja var god og vi fikk nypoteter til, de var rimeligere kun 5kr kg på ica Endret 19. juni av Gouldfan 3
Sviskepott Skrevet 19. juni Skrevet 19. juni Har bare hatt iskrem til middag i dag. Det er ikke helt vanlige tider hos meg, men det får stå sin prøve enn så lenge. 2 2
:utakt Skrevet 19. juni Skrevet 19. juni Pølse/pastagryte i dag. https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/polsegryte/?_gl=1*19bwbh1*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIx8eHzt7JhgMVDEGRBR3SjgE5EAAYAyAAEgIggfD_BwE 4
Woff Skrevet 20. juni Skrevet 20. juni Woff skrev (21 timer siden): I dag står mors kjøttkaker med brun saus og poteter på menyen, I dag blir det 'rester' fra gårsdagen, men nylagede kjøttkaker fra samme deigblanding samt nye poteter så begrepet 'restemat' stemmer ikke helt, det er vel heller samme rett dagen derpå.. Dette da både kona og jeg spiser som småfugl grunnet denne helsikes vekta! (Kona er livredd for at jeg skal slå henne, altså veie mindre.. 😜) 3
Gouldfan Skrevet 20. juni Skrevet 20. juni Blir nykokt spagetti og bolognese tomat kjøttsaus rester fra uka som var... Husker ikke hvem dag vi hadde spagetti, tror det var dagen før eller etter vi hadde lasagne. 2
Gouldfan Skrevet 20. juni Skrevet 20. juni (endret) Edit, blir kolje leftovers med nypotet og berneuse og salat og grønnsaker. For Kona hadde lyst til å lage/mekke mat idag.. Så god kan restemat se ut.. Tomatene er fra to tomat busker vi har kjøpt og plantet på verandaen.. Endret 20. juni av Gouldfan 1 3
Mannen med ljåen Skrevet 20. juni Skrevet 20. juni (endret) Kotlet (kjøttkaker) fra Estland, servert med fusili (pastaskruer) og ketchup. Med eplemost å drikke fordi den gikk ut på dato i april. Espresso til dessert. Ja, jeg kjøpte en kapselmaskin på Finn, og en masse uoriginale kapsler. Skuffelse at den bare lager knøttsmå doser, men jeg kjøpte et sett espresso-fingerbøl på Finn for å kunne være sofistikert og fancy. Den kan også lage lungo, for dem som ønsker kaffe, og ikke shots. Fortsatt små, fordi kapslene inneholder lite kaffepulver. Men litt større enn espresso. Endret 20. juni av Mannen med ljåen 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå