Gå til innhold

Ser ut å være kr 229 kampanje Elkjøp for 120 Gig SSD PNY i øyeblikket


G

Anbefalte innlegg

 

 

 

Jeg er ingen storfan av cdon, men det der høres da mer ut som en grunn til å unngå å bruke posten enn cdon? Samme dritten hos meg hver sommer; postens sommervikar "mister" posten til flere i nabolaget.. Irriterende nok det, men jeg legger jo ikke skylden på dem som sendte varene..

 

 

Samsung har hatt "tronen" en stund nå, og tar seg ekstra betalt for det. Om man er interessert i å spare noen kroner kan man gjøre lurt i å sjekke modell for modell, de nye kontrollerne til konkurrenter har langt på vei tatt igjen Samsung på ytelse, ihvertfall sett i forhold til pris.

 

Ellers takk til "G" for tips, nå blir det endelig SSD på min mors laptop også.  :thumbup:

Cdon er klar kunder er mistfornøyd med postnord det har flere sagt tidligere, om de går konkurs på grunn av det er det ikke kundene sine feil.

Du snakker om samsung tar ekstra betalt da har du ikke fulgt med på prisene for samsung 970 evo faktisk får man 500 GB for under 2000 kr nå. Det er veldig bra pris, de må vel tape på det. Samsung sier om ikke lenge vil 1 TB SSD disker blir vanlig, ser det på prisen på terabyte neste år blir omtrent der 500 GB er nå.

Vil heller si ramprisene er vel problemet nå. Ikke SSD diskprisene.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lurer på noe, kan man bruke SSD på en litt eldre laptop ? Min mor har en laptop, husker ikke modellen i farta :S Tror den har vanlig harddisk..vet ikke om det er noen muligheter for å oppgradere til SSD isteden.

 

Har prøvd en sånn billig "fake" variant av Kingston 60 Gig på en Intel Core Duo, og klemt Windows 10 som testinnstallasjon. Det fungerte fjell det på akkurat den maskinen. Men du bør prøve å nå over 2 Gig til 4 Gig RAM da på sånn gammel hardware. Dessverre så har mye av minnebrikkene med litt romslighet ågerpriser selv på Ebay om du kommer gammelt nok tilbake. Det kan være vanskelig å finne de større RAM-brikkene til en så gammel hardware til pris som forsvarer å flikke på det. Er det eldre enn DDR-3 så hadde jeg tenkt meg om realt på om pengene er mer verdt til å kjøpe ny hardware som kommer med DDR-4.

Endret av G
Lenke til kommentar

Å flytte over gammelt dritt kan være en utfordring dog. Dersom man ikke har en ekstra ekstern disk til backup. I så fall kan man jo slå to fluer i en smekk ved å samtidig kjøpe et HDD kabinett til den gamle HDD, og benytte den som ekstern disk til backup.

 

Her kan jeg komme med et enda bedre råd enn det for meg litt ukjente SSD-merkevaren PNY. Men mener å ha sett det merke i utenlandske reviews for mange mange år tilbake. At Elkjøp nå har deal med PNY er jo artig. For merkevaren er sikkert dugendes den. De har vel en del andre varer som RAM og minnekort/minnepenn, kanskje bredere vareutvalg enn bare på dette?

 

Rådet mitt er følgende merke på Ebay:

 

Orico. Det geniale med Orico og en del annet som er gjennomsiktig, er at lokket føres på med fingrene og man alltid ser hvilken disk som ligger i kabinettet. Disse kommer med USB 3.0. Noen ebay-selgere utgir seg for å ha Orico i annonsen, men så er det en umerket. Jeg vet det fordi jeg har prøvd å kjøpe det av flere forskjellige selgere. Jeg har kun erfaring med Orico. Og siden den var strålendes, så kan jeg anbefale ihvertfall dette kabinettmerke.

 

Siden de fungerer så bra på harddisk-kabinett, så hadde jeg ikke vært redd for å prøvd dem ut på Harddisk-bay (dokk) heller. Men her har jeg funnet et annet merke i fra norsk webshop som jeg er strålende fornøyd med, nemlig Startech.

 

Alt som kalles Icybox fra norske webshops styrer jeg unna. Var vel der jeg traff på en som hadde mangelfull kontroller. Hadde utur på Komplett.no nemlig. Siden frakt er så dyrt i Norge, så kommer jeg til å kaste den. Gidder ikke å åpne en case for den en gang, selv om Komplett hadde spandert frakt tilbake, noe de egentlig ikke er forpliktet. ER helt ubrukelig:

 

https://www.komplett.no/product/857237

 

Nei så jeg kan heller anbefale Orico fra Ebay.

Endret av G
Lenke til kommentar

De har vel en del andre varer som RAM og minnekort/minnepenn, kanskje bredere vareutvalg enn bare på dette?

Grafikkort er vel det jeg først og fremst assosierer den merkevaren med.

 

Forøvrig: når det kommer til eksternt harddiskkabinett har ikke dette så mye å si hvis eneste formål er selve kloningen. Men - litt eldre interne mekaniske 2.5" disker kan gjerne gjenbrukes som ekstern disk, og da vil du gjerne ha en kontroller som er noenlunde pålitelig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dersom du har mulighet til å koble disken til via USB på noe vis bør dette gå rimelig uproblematisk. Et eksternt 2.5" diskkabinett med USB bør gjøre jobben. Jeg har en billigvariant kjøpt på dx.com som funker helt fint (men forvent lang leveringstid om du kjøper derfra).

 

For selve overføringen bruker jeg gratisversjonen av Macrium Reflect som jeg har god erfaring med. Det finnes også annen programvare som gjør jobben bra.

 

Her kan jeg også komme med hjelp på softwareprodukt. Til diskspeilingen altså.

 

Du bør diskspeile det til SSD-en. Så monterer du SSD ut av USB-kabinettet og inn i den bærbare etterpå. Forsøk så først å få dette til å boot'e inn i den gamle Windows 7. Går dette, så har du jo allerede en kopi i snurredisken å falle tilbake på, om du beholder den uoverskrevet.

 

Så skal du oppdatere til Windows 10. Da vil Windows 10 lage "backup", sånn at den kan tilbakestille PC til Win7 dersom det går galt i prosessen. Sånn ville jeg har gjort det. Så til Software-erfaringene mine. Det går med mye forskjellig programvare. Jeg har prøvd:

 

- Den store velkjente Acronis. Jeg liker en annen programvare bedre

 

- Den litt store og noe kjente Paragon. Disse liker jeg et ørlite hakk bedre enn Acronis. Men selv disse har kommet til kort på en utfordrende operasjon jeg testet en gang.

 

Miray vil jeg anbefale på det varmeste. Jeg likte det så godt at jeg spanderte på meg den til 199 Euro som kalles Miray HDClone Professional Edition Portable. Da fikk jeg tilsendt det på USB-minnepenn, samt at jeg i ventetiden fikk fri tilgang til å laste ned en ordinær innstallasjon. Da kan jeg løpe rundt til hele familien å innstallere og avinnstallere dette Miray kloneverktøyet så mange ganger jeg vil. Lisensen vil aldri løpe ut, fordi jeg har uendelig antall forsøk når jeg betalte så mye som 199 Euro. De har rimeligere utgaver selvsagt. Pluss de har jo også en gratisvariant. Den har jeg ikke prøvd. Den er kun til privatbruk. Og jeg liker ha litt ordentlig programvare selv som kun privatbruker. Jeg begynte rett på Professional Edition, men benyttet en Upgrade-betaling for å få nyeste versjon i Professional Edition Portable.

 

https://www.miray.de/products/applications/hdclone.html

Endret av G
Lenke til kommentar

Personlig ville jeg heller benyttet anledningen til å gjøre en helt ny installering av OS med SSD i maskinen. Deretter puttet den gamle HDD i et kabinett, og kopiert filene man vil spare etterpå.

 

Eneste ulempen man da kan få er noe ekstraarbeid med å innstallere hver smitt og smule som denne mor måtte behøve å ha. Det kan også være litt kinkig om filene ligger spredt rundt. Men normalt så vil vel ikke mødre drive på med sånt. Men du kan risikere at moren kommer et halvt år etterpå og forteller at hun ikke finner den matoppskriften sin lengre eller hva det nå enn måtte gå i :)

 

Parker den snurredisken som midlertidig backup leeenge du, så er du trygg. Du kan eventuellt benytte den ledige plassen som er igjen på den, til lagring av ymse uten å fristes å overskrive. Men da blir det fort litt "garnnøste" om hva som er hva dersom disken skal flyttes nok en gang.

Lenke til kommentar

Kjøpe 128GB ssd i 2018 er det samme som å kjøpe 2GB ram. Hva er vitsen liksom. Sikkert billig, men lite bruksområde? 

 

Ja det finnes fortsatt de som kun er på facebook/ leser vg.no, men de bruker nå kun mobilen til slikt :p

 

Så har vi de som enda knatter på en liten gammel dell bærbar pc med "slækkware" linux og diller med, tja ingen ting fornuftig. Men disse har allerede hatt 128 GB ssd i mange år.... (vent-nå-litt-de har 32GB ssd, og det er mere enn nok)

Lenke til kommentar

Kjøpe 128GB ssd i 2018 er det samme som å kjøpe 2GB ram. Hva er vitsen liksom. Sikkert billig, men lite bruksområde? 

 

Ja det finnes fortsatt de som kun er på facebook/ leser vg.no, men de bruker nå kun mobilen til slikt :p

 

Så har vi de som enda knatter på en liten gammel dell bærbar pc med "slækkware" linux og diller med, tja ingen ting fornuftig. Men disse har allerede hatt 128 GB ssd i mange år.... (vent-nå-litt-de har 32GB ssd, og det er mere enn nok)

Med hjemmeserver som står for lagringskapasitet og skylagring, holder en 120GB SSD.

 

Evt. for budsjettbygg. StoreMi, en gammel 2TB 7200 harddisk, og en rimelig 120GB SSD. Rimeligere og raskere lagring til prisen skal du lete lenge etter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjøpte to stykker og satte i raid 0. Ingen vits, men kjekt å råne litt.

 

Kjøpte 6 stykk bare fordi jeg ikke tror at slike tilbud har leverett, men man har tatt feil på sånt før.

 

Kjekt å ha, måtte ha noen ekstra, så det blir litt sjeldnere knoting med å måtte ut til EL-kjeder og webshops senere for å lete seg SSD. SSD har jo vært blodpriset pga. minerne?

 

Tenkte litt på RAID jeg også, men har slått det fra meg som kanskje en flaskehals på grensesnittet. Men ja tanken slo meg likevel. Ha en 4-5-6 av de i RAID hadde vært litt harry.

 

Er noe uenig med Nizzen at slikt har absolutt 0 verdi i 2018. Tviler faktisk på at andre butikker hiver seg på det. Men tilbudet kan kanskje gjenta seg en del omganger inn i framtiden. For EL-kjedene vil helst ha litt lokketilbud. Men om de ikke får ordentlige deals, så kan det hende at lokketilbudet ender på et annet produkt enn SSD.

 

Dette kan være et inntredstilbud i fra PNY, for å gjøre EL-kjeden smått avhengig. Så kan PNY lene seg tilbake å gi kun halvgode tilbud framover, likevel tilbud, men nå har PNY fått et renommé i Norge etterhvert. Er kanskje noe slikt som ligger bak tilbudet? Kunder vil nok etterspør SSD lenge.

 

Jeg håper ikke dette blir nok en OCZ Trion 100 sak utav. Den opplevelsen har jeg hatt nøyaktig 1 stykk for mye av :p  Og det var jo også Elkjøp. Enten så har Elkjøp forstått hvor dårlig OCZ var på SSD, eller så har de for vane å bytte ut merker?

 

Nizzen leker seg gjenre med dyrere hardware, så får det være opp til sånne andre som oss å være litt i overkant på den rimeligere hardwaren, og å like gode tilbud når de dukker opp ;)

 

Nå etter dette så har brukt eller ny hardware som kommer med 120 Gig lagring fått nedjustert sin verdi kraftig i hukommelsen min. Det vil ikke bli værende noe spesiellt eksklusivt med produktets specs. En gang måtte jo det skje for SSD, det skjedde nå for min del ihvertfall.

Endret av G
Lenke til kommentar

Kjøpte 6 stykk bare fordi jeg ikke tror at slike tilbud har leverett, men man har tatt feil på sånt før.

 

Kjekt å ha, måtte ha noen ekstra, så det blir litt sjeldnere knoting med å måtte ut til EL-kjeder og webshops senere for å lete seg SSD. SSD har jo vært blodpriset pga. minerne?

 

Tenkte litt på RAID jeg også, men har slått det fra meg som kanskje en flaskehals på grensesnittet. Men ja tanken slo meg likevel. Ha en 4-5-6 av de i RAID hadde vært litt harry.

 

Er noe uenig med Nizzen at slikt har absolutt 0 verdi i 2018. Tviler faktisk på at andre butikker hiver seg på det. Men tilbudet kan kanskje gjenta seg en del omganger inn i framtiden. For EL-kjedene vil helst ha litt lokketilbud. Men om de ikke får ordentlige deals, så kan det hende at lokketilbudet ender på et annet produkt enn SSD.

 

Dette kan være et inntredstilbud i fra PNY, for å gjøre EL-kjeden smått avhengig. Så kan PNY lene seg tilbake å gi kun halvgode tilbud framover, likevel tilbud, men nå har PNY fått et renommé i Norge etterhvert. Er kanskje noe slikt som ligger bak tilbudet? Kunder vil nok etterspør SSD lenge.

 

Jeg håper ikke dette blir nok en OCZ Trion 100 sak utav. Den opplevelsen har jeg hatt nøyaktig 1 stykk for mye av :p  Og det var jo også Elkjøp. Enten så har Elkjøp forstått hvor dårlig OCZ var på SSD, eller så har de for vane å bytte ut merker?

 

Nizzen leker seg gjenre med dyrere hardware, så får det være opp til sånne andre som oss å være litt i overkant på den rimeligere hardwaren, og å like gode tilbud når de dukker opp ;)

 

I 2012  kjøpte jeg jeg 8x plextor m3p 128GB i raid-0.

 

1883i8xm3passd.png

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

I 2012  kjøpte jeg jeg 8x plextor m3p 128GB i raid-0.

 

1883i8xm3passd.png

 

Hva koster den Areca-kontrolleren da? Jeg har ikke kikket på RAID-kontrollere på et tiår tror jeg. Og har egentlig aldri helt hatt sansen for det å måtte knote med å bevare RAID-et. Det krever sin disk å ta backup av RAID, men nå er jo snurrediskene så store så.

 

Om prisene fortsetter å falle, så kan man jo snart kjøre RAID 60 eller RAID 50 for en slikk og ingenting :love:

 

Man blir ikke skadet av å surfe litt, men det er kanskje mer konstnadsbesparende å ta et PC-kabinett of forsøke seg selv med en RAID-kontroller:

 

https://www.amazon.com/Areca-ARC-8050T3-12-12-Bay-Thunderbolt-Enclosure/dp/B0723B81GN

 

Her for 16 disker, og som gir en god dose knoting for oppsett på egenhånd da, pluss de ekstrautgiftene til alt det andre man behøver :)

https://www.amazon.com/Areca-ARC-1264IL-16-RAID-Controller-Components/dp/B00SPE44JQ

Endret av G
Lenke til kommentar

Kjøpe 128GB ssd i 2018 er det samme som å kjøpe 2GB ram. Hva er vitsen liksom. Sikkert billig, men lite bruksområde? 

 

 

Er ikke alle som har like store behov for lagring som andre. Greit å ha noen SSDer liggende i tilfelle noen i familien skulle trenge datahjelp. Er jo bare bra at prisene er på tur ned.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...