Gå til innhold

Er du over 28 år? Da lukker du ørene for ny musikk


Anbefalte innlegg

Vent, mener de at folk over 28 ikke hører på ny musikk som i nylig utgitt, eller bare musikk man aldri har hørt før? Uansett så kjenner jeg meg ikke igjen i noen av delene. Jeg følger ganske mange band og hører jo det nye de gir ut samtidig som jeg sjekker ut andre ting jeg ikke har hørt før, både gammelt og nytt. Kommersiell listepop har jeg ikke fulgt med på siden jeg var ca. 16, men det gjelder vel de fleste.

Du er altså som de fleste her i tråden. For gammel til listepop. For meg er denne musikken livet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er akkurat så gammel at vi har kommet til en resirk-sirkel. Listepopen som lages nå passer meg mye bedre enn listepopen som ble laget for ti år siden. Fortsatt litt for lite edgy, men nært nok til at jeg kan høre på det. 

 

Bortsett fra at NRK stoppet sendingene til den ene bilen vår da, så jeg får bare hørt halvparten så mye radio. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette stemmer bra med min opplevelse. Jeg pleier å hevde for venner at det ikke har blitt laget noe bra musikk etter 1995 (men at det er uklart om det er relatert til Windows 95). Jeg ble født i 1968, så i 1995 var jeg 27 år.

 

Har også noen venner som hevder det samme som deg. Felles for dem alle er at de ikke hører på ny musikk, og oppsøker ihvertfall ikke noe nytt på eget initiativ. Så det lille de vet om dagens musikk er utelukkende basert på hva radioen spiller i bilen. Og siden de ikke liker dagens musikk, er sannsynligheten stor for at det lille de har hørt er 90% døgnfluer fra listepopen.

 

Jeg vil tro det lages mer musikk enn noen gang, i alle sjangre. Det har aldri vært lettere å lage musikk. Det fører selvsagt også til at mange som gjør det kanskje burde gjort noe annet...  :hm:  Men også at mange med mye talent lager veldig bra musikk.

 

For min egen del våknet musikkinteressen for fullt med Pearl Jam, Nirvana og mye musikk rundt nettopp 90-tallet. Og jeg spiller ofte musikk fra den tiden fortsatt, og musikk flere tiår lenger tilbake også, men å hevde at det ikke har blitt laget bra musikk siden forteller egentlig bare at man ikke hørt etter.

 

Selvsagt ingenting i veien med å ikke like nyere musikk, men det er en forskjell på "jeg liker ikke" og "det er dårlig".

 

Jeg tror også Dara O’Briain er inne på noe... Det er jo noe rart ved det å skulle fortelle andre at lydene de foretrekker er feil. I bunn og grunn er det en subjektiv sak, og omfatter nok langt mer enn bare lydene.

 

"Music snobbery is the worst kind of snobbery. ‘Oh, you like those noises, those sounds, in your ear? Do you like them? They’re the wrong sounds. You should like these sounds’"

- Dara O’Briain

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er 59 år gammel og har selvfølgelig en stamme med favoritter fra 70/80/90 årene som jeg lytter mye til ennå. MEN jeg har hele tiden utvidet mitt reportoar med nye grupper og sjangre ettersom jeg blir eldre.

 

I dag er det Rammstein og annen tysk metal, Armin van Buuren og annen electro, Scooter og annen tekno. Grupper som Deathstars og Nightwish er også noe.

 

Mine gamle er YMO, Jean Michel Jarre, Kraftwerk, U2, Simple Minds, Depeche Mode, Giorgio Moroder og mye disco og tidlig  electronica. Hører på Jackson 5 og Moody Blues også.

 

Youtube er en glimrende plattform for ny musikk og SoundCloud samt Soundclick.

 

Jeg fornyer meg hele tiden med musikk.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg hører nokså mye på ny musikk på spotify for å lete etter låter jeg vil ha i mine spillelister permanent. Samtidig forsvinner spor ut gradvis. Så for min del er det endel utskiftning, men samtidig mye av det samme. Påtakelig dårlig språkføring å kalle det lammelse når folk finner sin smak, men nå for tida er det visst et krav om å ha under skostørrelsen sin i IQ for å bli journalist.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Driver å oppdager "ny" musikk hele tiden! Dessverre er mye etter 2000 innspilt elendig og låter lite tilfredstillende på gode anlegg.

 

Men jeg utforsker "nytt" fra 60 tallet og fremover, 70 tallet er en skattekiste! Finnes ikke noe bedre enn å oppdage en gruppe med knallbra musikk, som man ikke fikk med seg den gangen - og som har gitt ut en lang rekke knallgode album.

 

Spotify inneholder stort sett elendige remasters av eldre musikk, så unngår slike tjenester. Prøvelytter på Youtube. Og handler deretter cder hvor jeg først sjekker at:

 

http://dr.loudness-war.info/

 

utgaven har tilfredstillende inspilling.

Lenke til kommentar

Tidligere lyttet jeg en del til P3 for å få med meg nyere musikk. Men har ikke særlig sans for rap o.l. i utgangspunktet - og den norske varianten av det sliter jeg skikkelig med. Litt går bra, men andelen av denne musikken ble så dominerende, i kanalen, at jeg ikke orket mer.

 

Nå er det kun P6 rock som det går i på "radio stedene" mine som på badet, garasjen osv. Sjelden noe nytt, men det rocker  :D

Lenke til kommentar

Dette er nok en viss misbruk av statistikk for å kunne få litt gratis mediedekning. Jeg kan tenke meg at folk flest, type P4 og Radio Norge-lyttere, hører på det samme på repeat. Er jo tross alt en grunn til at vi har to nasjonale radiokanaler som bare spiller gammel musikk i lille Norge.

 

Men kan ikke tenke meg at alder har noe å si for de som faktisk er interessert i musikk.

Lenke til kommentar

Hvordan skal jeg få hørt ny musikk når det ikke kommer noe nytt på kassetter lenger?

Da sporer jeg av litt...

 

Kassetten var veldig god også lydmessig på starten av 90-tallet. Dvs. man fikk gode kassettspillere fra Sony og andre til stereoanlegg, med gode spesifikasjoner.

Kassettspillere som var i kompaktanlegg og lignende var mer triste saker.

 

Med gode opptakskassetter og riktig justering av opptak på en spiller med to hoder, ett for avspilling og ett for innspilling, ble opptakene bra.

Når en cd kostet kr 150 på midten av nittitallet (som betyr kr 250 i dag) og den var gratis å låne på biblioteket, ble det mye kopiering fra CD til kassett. Biblioteket hadde like stort eller større utvalg enn platesjappa, og biblioteket fikk nyhetene like raskt.

 

For noen år siden kvittett biblioteket seg med CD, lite marked for det i dag.

I dag er det på Blu-ray biblioteket imponerer.

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Jeg er 42 og kan si at jeg helt klart tilhører unntakene for denne regelen. Elsker å oppdage ny musikk og bruker ofte tid på å surfe både på Youtube og Spotify med det som formål og jeg bruker ofte låtradio på Spotify for å få nye impulser. Har oppdaget mye bra musikk på den måten.

 

Riktignok er det mye innenfor de samme sjangrene som jeg vanligvis hører på, men ikke alltid. Har fått høre fra folk jeg kjenner at jeg har en nye "schizofren" musikksmak. Her går det i alt fra Kari Bremnes til Dimmu Borgir. :p

 

Du er ikke alene om å ha så bredt spekter i musikksmaken.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...