Jump to content

XmasB

Medlemmer
 • Content Count

  3673
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1942 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg har lest en del på Kindle, og der er ordbok og oversettelse umiddelbart tilgjengelig. Det er veldig behagelig når det dukker opp ord man ikke er helt sikker på, eller ikke har hørt før. Nå har jeg gått veldig over til lydbøker, og en sjelden gang i blant dukker det opp ord jeg er usikker på. Da pleier jeg enkelt å greit pause og søke opp ordet med telefon, så er det som regel noen biter som faller fort nok på plass. Ser helt klart poenget ditt med sjeldne ord vs vanlige. Så er det også slik at jo mer man bruker et språk, jo flinkere blir man i det. Som sikkert er grunnen til at jeg føler meg veldig komfortabel med norsk og engelsk, men fortsatt strever med å lære meg spansk - til tross for at jeg sitter med det bittelitt nesten hver eneste dag. Men bare bittelitt. Språkreise når man har passert 40 lar seg vanskelig kombinere med jobb og familieliv.
 2. De fleste som velger å lese på engelsk forstår nok langt mer enn 80%. Om du sliter med å forstå hvert femte ord du leser stopper det naturlig opp ganske fort for de fleste vil jeg tro. Det som er litt spesielt i Witcher-serien (og annen fantasy) er jo også at det er mye oppdiktede ord. F.eks er det første gang jeg leser ordet "Volveren" i dag. Hadde jeg blitt presentert ordet alene uten setting hadde jeg neppe koblet at det handler om bøkene og universet jeg er så glad i. Nå er det nok også slik at de fleste som velger å lese disse bøkene kanskje først og gjør det fordi de kjenner til universet gjennom spillene. På engelsk. Da er det kanskje like greit en fordel at ordene som beskriver verdenen (for det meste) er de samme som de man kjenner fra før? Det er noen variasjoner avhengig av oversetter fra polsk til engelsk. Jeg foretrekker å lese bøker på engelsk, men originalspråk trumfer. Dessverre mestrer jeg ikke så mange språk, så det blir engelsk, norsk og en sjelden gang svensk eller dansk. Svensk og dansk kan by på utfordringer. Men jeg sliter langt mer med å lese nynorsk enn noen av de.
 3. Virker på meg som om det er mange med bakgrunn som konsulenter her. Hvis jeg skulle ansette en person som har byttet jobb 5 ganger siste 10 år, har jeg liten tro på at denne personen fortsatt vil være en ansatt om 3-4 år. Jeg vet ikke snitt erfaring der jeg jobber (ikke konsulent), men veldig mange av de som jobbet der når jeg begynte for 13 år siden er fortsatt ansatt. Generelt blir de fleste værende i mange år, og det er lite utskifting. Det ser jeg utelukkende på som et sunnhetstegn. Hos både ansatt og bedrift. Det betyr at trivselen er høy. Jeg har samme tittel som da jeg begynte (ikke at den er særlig viktig hos oss), men lærer likevel noe nytt hele tiden. Som selvsagt er fordi vi ikke sitter på de samme systemene, plattformene og tjenestene i evig tid. Nye kommer hele tiden til, noen kobles av, og vi bytter og/eller oppgraderer plattformene ting utvikles på. Største problemet er å få tak i nye, dyktige ansatte.
 4. Jeg har den første versjonen av Nvidia Shield, og opplever ingen problemer med dette på min. NRK har derimot en tendens til å komme ut av synk mellom bilde og lyd, så den hender det jeg heller kjører via tv'en eller Get/Telia-boksen.
 5. Problemet ser ut til å kanskje ha vært Geforce Experience. Hadde ihvertfall ingen problemer sist jeg testet, etter å skrudd av overlay. Hadde det vært latency hadde jeg nok merket det hele tiden. Her var det mer at alt plutselig stoppet opp etter litt tid. Og ettersom det også var synlig på skjermen på pc tror jeg ikke nettet var årsak. Latency virker å være akseptabelt, men kunne vært interessant å teste med WiFi 6 for å se om jeg merker forskjell.
 6. Det er vel AC. Har en Netgear Orbi. RBK50V. Har sjekket at jeg er koblet på den primære noden.
 7. Virker som om det gjelder alle spill. Det være seg, Half-Life:Alyx, Superhot VR, Moss eller Space Pirate Trainer. For å nevne noen. PC'en er en bærbar Asus G732, også kjent som Scar III. Med en RTX 2070 Super. Har ikke sjekket temperatur, så det kan være et godt tips. Har i grunn bare kjørt pc'en på silent, men det gjør jeg for alle spill, inkludert f.eks Cyberpunk som flyter fint. Skal teste litt videre i kveld, kan også sjekke om det samme skjer med usb-kabel. Har en uoriginal sak, men da kan jeg evt utelukke wifi ihvertfall.
 8. Jeg kjøpte en Oculus Quest 2 til jul. Er godt fornøyd, men jeg sliter med å spille trådløst fra pc. Har kjøpt Virtual Desktop osv, men sliter med at det etterhvert hakker veldig, med svarte kanter. Mye tyder på at problemet stammer fra pcen ettersom det samme skjer med bildet som vises der. Jeg har forsøkt et par ting; gitt processen for Virtual Desktop Streamer høyere prioritet i Windows, skrudd av håndsporing og vaktsystemet på Quest'en. Og forsøkt med pc på kablet nett. Men det er det samme. Har router stående bare noen få meter unna, og ser at Oculus er på 5 ghz. Noen som har vært borti samme problem og funnet en løsning?
 9. Det tenker jeg må være relativt uproblematisk etter en factory reset? How do I do a factory reset on my Oculus Quest 2 or Quest?
 10. De sa de antok Steam til meg... Jeg vil helst ha det på Steam, men valgte å vente uansett.
 11. Hadde vært nyttig om de skrev om det var GoG eller Steam... Antar GoG?
 12. Har Arctis 7 (kjøpt til sønnen min), Philips Fidelio X2 og Sony WH-1000XM3. Til møter på jobb (Teams osv hjemmefra) og når jeg gamer med andre bruker jeg Arctis 7. Under normale tider bruker jeg gjerne Sony på jobb pga støykansellering. Privat bruker jeg nesten utelukkende Philips med mindre jeg skal snakke med andre. Noen tilbud på modmics?
 13. Beklager sent svar her og. Vet ikke hva du gjør for å sitere, men et tips kan være å bruke "siter"-knappen, så får andre faktisk et varsel... Og det er lettere å lese hva du skriver. Selv om det er vanskelig nok når du beveger deg så langt unna tema... I et nærmest akademisk språk som ikke gjør deg noen tjenester i å få frem poenget ditt. Dette er ikke et filosofisk spørsmål på den loake cafeen for Ex Phil. (det er en vanlig form for hersketeknikk å bruke et mer enn nødvendig vanskelig/komplisert språk for å fremstå mer kompetent enn motparten) 4k krever ikke bare litt mer å kjøre. Det er 4 ganger så høy oppløsning som dagens standard på 1080p. Doom Eternal er vist å kjøre i 100+fps på RTX 3080. Men: RTX 3080 får man ikke på bærbare enda. Og en RTX 3080 på bærbar er ikke det samme som til en stasjonær, som du selv er inne på. Det er lavere ytelse. Ser man på dagens tilgjengelige kort i dagens tilgjengelige laptoper (nåtid), så er det få nyere spill som lar seg spille over 30-40 fps på 4k: https://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphics-Cards.13849.0.html Å se på fremtid er vel og bra, men i en test av laptop passe meningsløst når resultatet ville være 4k i 20 fps. Når man faktisk får ytelsen til 4k på et nivå som gjør det praktisk fornuftig gir det selvfølgelig mening, men der er vi ikke enda. Så kan man si at det bare er å gå ned et hakk på oppløsning. Men da kommer problemet med interpolering, og enhver oppløsning som ikke er delelig med native vil se blurry ut. Som i praksis fører til at man er tilbake på 1080p for en 4k monitor. Hadde skjermen derimot vært 1440p er man nærmere et sweet spot for ytelse/oppløsning. Men 1440p er ikke et hype-ord, som 4K...
 14. Epler og pærer. Mange spill selger godt nettopp fordi de har blitt populære gjennom f.eks Twitch. Og mange spill legger opp til å være gode for streaming av samme grunn. Dersom man kunne sett filmer gratis via stream ville jo "ingen" kjøpt filmer lenger.
×
×
 • Create New...